Τι γίνεται στην Τήνο και τι ΔΕΝ γίνεται στην Άνδρο για την Πολιτική Προστασία: Το "καρουσέλ" της αδράνειας των αρμοδίων της Άνδρου!!!

Ιδού ο σχεδιασμός του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Άνδρου Γ. Τρανάκου ενόψει καλοκαιριού! Ο παλιμπαιδισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ποιος είναι ο σχεδιασμός του ενόψει καλοκαιριού; Άγνωστο. Πότε θα συνεδριάσει το Επιχειρησιακό της Πολιτικής Προστασίας στην Άνδρο του κ. Σουσούδη; Άγνωστο. Κι όταν επισημαίνουμε τα λάθη του Τρανάκου αυτός παριστάνει... τον Κασσελάκη! Και βρίζει τα ΜΜΕ. Μπράβο του. Και εις κατώτερα...

(Μερικές ιδέες για τον εν πλήρη αδράνεια υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Άνδρου - για την ώρα απασχολείται με "καρουσέλ" και "κατεδαφίσεις" - υπό το βλέμμα του επίσης αδρανούς δήμαρχου. Υπάρχει περίπτωση να συγκληθεί Επιχειρησιακό Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας στην Άνδρο; Ή, ακολουθεί κι αυτό την μοίρα του μηδέποτε συγκλιθέντος ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου όπου ηγούνται και εκεί οι σε πλήρη αδράνεια ίδιοι υπεύθυνοι; Θέτουμε μερικά ερωτήματα στους αρμόδιους και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις, ενώ το καλοκαίρι να τρέχει και όπως φαίνεται δεν το έχουν πάρει είδηση. Ας ξεκαβαλήσουν από το "καρουσέλ" της αδράνειας τους επιτέλους. Διοικούν, δεν αντιπολιτεύονται με σκιτσάκια ακόμα τους άλλους - ΕΝ ¨ΑΝΔΡΩ) 

 

Φωτογραφία συνεδρίασης της Πολιτικής Προστασίας στην Τήνο, όπου συνεδριάζουν τα όργανα και χαράσσουν πολιτική. Γιατί το καλοκαίρι είναι εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Τήνου, υπό την προεδρία του Παναγιώτης Κροντηράς - Δήμαρχος Τήνου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τήνου κ. Ιγνάτιο Δασύρα.

Πρόκειται για το νέο όργανο συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), όπως αυτή προκύπτει έπειτα από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, κατά τις οποίες αυξάνονται οι αρμοδιότητες των Δήμων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Παρόντες στην πρώτη συνεδρίαση ήταν η Έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ο αντιδήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Ζαλώνης, ο Λιμενάρχης κ. Ανδρέας Μάρκου, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου κ. Ιωάννης Μαυρεδάκης, ο αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωαννης Σγούρος, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Τήνου κ. Αναστάσιος Βιδάλης, ο Δασοφύλακας Τήνου κ. Σωτήριος Ανδριώτης, ο εκπρόσωπος της ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων κ. Βαγγέλης Τσακίρης, η ορισμένη υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τήνου κα Άρτεμις Βόρτσου καθώς και οι τοπικοί πρόεδροι από τις Κοινότητες Κτικάδου και Υστερνίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τον σχεδιασμό, τα προληπτικά μέτρα και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο. Αναλύθηκε λεπτομερώς η προετοιμασία και το επίπεδο ετοιμότητας των φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία για την προστασία των πολιτών.

Επίσης συζητήθηκε η εφαρμογή της 20/24 (ΦΕΚ 2695/Β/09-05-2024) Πυροσβεστικής διάταξης που αφορά τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων καθώς επίσης και τη δήλωση τους στο μητρώο καθαρισμού των οικοπέδων και αποφασίστηκε η αποστολή από κοινού εγγράφου του Δημάρχου και της Επάρχου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων και προβλημάτων από την εφαρμογή της ανώτερου πυροσβεστικής διάταξης.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο συνδράμουν σε επιχειρησιακό επίπεδο όταν χρειάζεται, ενώ συζητήθηκε και η συνεργασία μεταξύ των διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Παναγιώτης Κροντηράς τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και όπως ο ίδιος δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των φορέων που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Τήνου. Δέσμευση μας είναι να επικαιροποιηθούν τάχιστα τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κινδύνων καθώς το καλοκαίρι που έρχεται λόγω των κλιματικών συνθηκών θα είναι δύσκολο για όλους μας. Βασική προτεραιότητα μας είναι η διασφάλισης της ζωής των πολιτών της περιουσίας τους και του φυσικού πλούτου του νησιού μας»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μας αναλαβει ο Κροντηράς που είναι και γείτονας… μηπως και σωθουμε…ειναι πολλά τα χρόνια της αφασίας που θα ζήσουμε….χρειαζόμαστε manager κλπ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Από τις οικογενειακές πόζες πέρασε στις πολιτικές.
Σκοπός ένας, το θεαθηναι. Ουσία ΜΗΔΕΝ.
Τα χρόνια προβλήματα όχι μόνο λύνονται αλλά πολλαπλασιάζονται.
Μαζί με την άλλη την εξωτικιά που ψάχνει την μύτη της στον ουρανό, αποτελούν το τέλειο και αχτύπητο δίδυμο της καταστροφής. Το πρώτα γέλια θα πέσουν του Αγίου Πνεύματος. Μείνετε συντονισμένοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Τηνο αντιμετωπιζουν τα θεματα με σοβαροτητα χωρις φανφαρες και εγκαινια….Δυστυχως ειναι πολυ μακραν η Τηνος και ας μας χωριζει ενα στενο μονο

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί επιμένεις να τους ξυπνάς. Άλλωστε το έχουν δηλώσει πριν από τις εκλογές ότι είναι ικανοί και από τη Δευτέρα πιάνουν δουλειά! Μη βιάζεσαι ακόμα Πέμπτη έχουμε!