ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Αποσύρθηκε ο προϋπολογισμός της προχειρότητας και της σπατάλης ή λόγος περί «πλιάτσικου»

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ

Οικονομολόγου (Β.Α.) – Φοροτεχνικού

Μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

 

Και το ΔΣ του προϋπολογισμού έγινε με τηλεδιάσκεψη. Εδώ και μήνες όλα γίνονται με τηλεδιάσκεψη στον Δήμο Άνδρου, ενώ σε όλους τους άλλους Δήμους γίνονται δια ζώσης. Περνάνε πιο εύκολα οι αδιαφανείς προϋπολογισμοί, οι απευθείας αναθέσεις και προμήθειες με τηλεδιάσκεψη φαίνεται. 

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 9:30 το πρωί συνήλθε το ΔΣ του νεοσύστατου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εκ των οποίων το σπουδαιότερο ήταν η έγκριση της δεύτερης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού 2024. Τα προς συζήτηση θέματα της αναμόρφωσης που ήταν της τάξεως των 2.000.000 ευρώ είχαν φτάσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας μόλις πριν 11 ώρες πριν!!! Ο νόμος λέει πως πρέπει να τα έχουμε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την συνεδρίαση. Δηλαδή θα προγραμματίζαμε κατανομή 2.000.000 ευρώ χωρίς γνώση των στοιχείων μιας και ο νυκτερινός χρόνος προς μελέτη οδηγούσε στο ελληνικό ρητό «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά»!

Εξ αρχής στη συνεδρίαση πήρα τον λόγο και τόνισα προς την παρευρισκόμενη πλειοψηφία (Σουσούδης, Τρανάκος, Νίκη Μαμάη) πως όλα όσα έφεραν προς ψήφιση ήταν πρόχειρα και αδιαφανή. Και κατέληξα:

  • «Δεν θα επιτρέψω πλιάτσικο στο αποθεματικό του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου. Δεν δουλέψαμε ενάμιση χρόνο για να πάρουμε το Ταμείο στην Άνδρο και κάποιοι να σκορπούν χρήματα από εδώ και από εκεί….»

Ο κ. Σουσούδης απάντησε ενοχλημένος και με σαφή διάθεση να καλύψει τα κενά που φάνηκαν λέγοντας πως:

  • «Αυτή η αναμόρφωση είναι μια τυπικότατη αναμόρφωση προκειμένου να μπουν τα χρήματα σε κάποιους κωδικούς για να μην είναι στην τράπεζα, αν δεν το καταλάβατε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα ακολουθήσουν και πραγματικές αναμορφώσεις…»

Και 10.000 ευρώ για... δεξιώσεις!!! Και 200.000 ευρώ για αυτοκίνητα παντός τύπου και άνευ οδηγών! Ποιοι θα τα οδηγούν;

Στο σημείο αυτό αναγκάστηκα να ανταπαντήσω για να καταλάβει πόσο σοβαρό θέμα είναι η διαχείριση 2.000.000 ευρώ ότι:

  • «Τι σημαίνει αυτό που είπες; Δηλαδή μόνο ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να γνωρίζει! Προφανώς αγνοείς βασικές έννοιες της οικονομικής διαχείρισης του φορέα.»

Ο κ. Σουσούδης ενοχλήθηκε με την λέξη «πλιάτσικο»! Και το είπε. Στο σημείο αυτό του απάντησα:

  • «Πως θα χαρακτήριζες εσύ έναν φορέα που έχει ετήσια έσοδα τρακόσια πενήντα χιλιάδες ευρώ και σχεδιάζει να δαπανήσει 10.000 ευρώ για δεξιώσεις!!! Που σχεδιάζει να προμηθευτεί απορριμματοφόρο και μικρά φορτηγά, καθώς και άλλα οχήματα (άγνωστο τι οχήματα θα είναι αυτά) με χρονομίσθωση συνολικής 200.000 ευρώ!! Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποιος θα οδηγά όλα αυτά τα οχήματα όταν ο φορέας δεν έχει ούτε έναν οδηγό!!! Υπάρχει ήδη κωδικός για προμήθειες σε όλα τα λιμάνια και εσείς έρχεστε και φτιάχνετε νέους κωδικούς για τις ίδιες προμήθειες ανα δημοτική ενότητα! Λες και το Λιμενικό Ταμείο είναι Δήμος που έχει τρεις ενότητες. Προς γνώση το Ταμείο έχει τρία λιμάνια (Γαύριο, Χώρας, Κόρθι). Κάτι εντελώς διαφορετικό ως έργο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Σουσούδης απέσυρε τον προϋπολογισμό για να επανέλθει πιο μελετημένος, αιτιολογημένος και μέσα σε νόμιμες προθεσμίες.

Και κατέληξα λέγοντας πως:

«Δεν θα δεχτώ ούτε ένα ευρώ να ξοδευτεί εκτός των λιμενικών εγκαταστάσεων. Ότι γίνονταν στο παρελθόν που το Λιμενικό Ταμείο δεν είχε αρχή, μέση και τέλος πρέπει να το ξεχάσουμε.

Για όλες τις  αποφάσεις του Προέδρου, θα πρέπει - ανά τακτά χρονικά διαστήματα - να ενημερώνεται το Δ.Σ., ώστε να έχει εικόνα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Σήμερα κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν γνωρίζει πως έχει κινηθεί εδώ και 6 μήνες ο προϋπολογισμός του 2024.

Ο νεοσύστατος φορέας μας δεν έχει «ένοχο» παρελθόν, αλλά μόνο παρόν και μέλλον. Πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και προς το συμφέρον του νησιού. Όχι να διαιρεί μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες.

Τα διοικητικά συμβούλια του πρέπει να είναι δημόσια, όπως ο νόμος προστάζει. Τα «μεταξύ» μας πρέπει να λάβουν τέλος. Όλοι οι δημότες πρέπει να έχουν εικόνα και δικαίωμα ενημέρωσης για την λειτουργία του φορέα.»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Μπατσί είναι υπό διάλυση. Η υπουργος επικρατείας ασχολείται με κατι;; Θα μπορούσε αφού θέλει πολιτική καριέρα να βρεί εργάτες να φτιάξουν το χωριό λίγο. Δεν αργουν οι επόμενες εκλογες… εκτός κ αν άρχισε από τώρα αντιπολίτευση στον Δήμαρχο…

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αληθεια είναι ότι οι κυβερνώντες προσέχουν τους ψηφοφορους τους και τα ταξίματα που έκαναν προεκλογικά. Διορίζουν, προσλαμβάνουν, μοιράζουν χρήμα στους δικους τους… πασοκ του 1980 θυμιζουν.
Πάντως μπράβο! Πελατειακές σχέσεις & ψηφοθηρικές άριστες. Έτσι πάμε μπροστά βόδια ! Ε βόδια! Με τα έργα νομίζατε ότι θα άλλαζε ο Αντριώτης νοοτροπία;; Αμ δε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή τώρα θα τρελαθούμε τελείως με αυτά που γράφονται εδώ . Η πέργκολα στο Blyss είναι σιδερένια και η πέργκολα στο ΜΠΑΤΣΙ είναι ξύλινη . Ποια από τις δυο θα έπρεπε να είναι νόμιμη ;;;;;; Μα η νόμιμη φυσικά τι δουλειά έχει η σιδεριά πρώτη μούρη στο λημανι . Αχ Θεέ μου αυτή η μηχανικός από του είναι δεν ξέρει τι ισχύει για τα νησιά ;;;;;; Που να την στείλουν αυτήν την πέργκολα στην Αρχιτεκτονική Τήνου θα σκίσουν τα πτυχία τους οι άνθρωποι

This comment was minimized by the moderator on the site

Γυναίκα γνωστού πολύ γνωστού μην πω κολλητού του Δημάρχου κατηγορείται ότι έχει καταχραστεί χρήματα από δυο μπορεί και τρεις επιχειρήσεις στην Άνδρο . Αυτός δε δεν κυκλοφορεί πουθενά κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις γιατί όλη μέρα είναι στο fb και γράφει γράφει γράφει ….. με αμοιβή βέβαια . Τι νομίζεται ότι τζάμπα τα γράφει αυτά που γράφει ;;;; Βέβαια πολύ συχνά τον επισκέπτεται και ο Δημάρχος… ξέρετε κάνει το «βοήθεια στο σπιτι» νομίζει ότι πάει κρυφά αλλά τον έχω δει πολλές φορές εκεί .

Αυτά και αν είναι σκάνδαλο

This comment was minimized by the moderator on the site

Σταμάτησε η αστυνομία τη πέργκολα στο καφέ blyss στο γαύριο στο λιμάνι ενώ στο Μπατσι έγινε αυτή η απαίσια πέργκολα στη κεντρική πλατεία γιατί οι δυο καταστηματάρχες των corner και Avra είναι κολλητοί του Δημάρχου μάλιστα ο Mr corner παίρνει συνεχώς εργολαβίες του δήμου.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η πέργολα στο Γαύριο όντως σταμάτησε, Η μηχανικός τόσα ήξερε τόσα έκανε. Η πέργολα στο Μπατσί πέρασε και αρχιτεκτονική επιτροπή και τοπικό και δημοτικό συμβούλιο. Συνεπώς δεν είναι το ίδιο θέμα. Οι εργολαβίες του ανθρώπου στο Μπατσί είναι νομιμες..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χρήματα του Λιμενικού ταμείου ο Σουσουδης θέλει να τα δώσει στους συλλόγους που τον υποστηρίζουν. Όπως για παράδειγμα της (διαγράφεται ένα όνομα - Εν Άνδρω) στη Χώρα που όλο φιέστες και ταξίδια κάνει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα για την Άνδρο να εχουμε τοσα χρηματα απο το λιμενικό ταμείο και αντι να τρέξει ο Θεοδόσης το λιμανι της χώρας ,την τουριστικη μαρινα, αυτο που θα αναδειξει την περιοχη και θα παρει μεγαλη τουριστικη αναπτυξη , εκεινος δυστυχως κοιταει μονο την... (διαγράφεται μια λέξη) ...του και πως θα γυρνοβολαει τσαμπα στις φιεστες ........
Κρίμα και παλι κριμα .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξερω εαν θα ηταν κι τωρα στο ΔΣ η οπου αλλου ο κυριος καθηγητης θα μιλαγε:…μαλλον ειναι εκτος απο ολα και θελει το κατι τις που λεγαμε για να σωπασει…οσο για το Ταμειο μεγα λαθος που εγινε η διασπαση αφου δεν ειμαστε ικανοι ουτε να εχουμε νερο και δρομο στο λιμανι της χωρας. Επικρατει αθλιοτητα στο λιμανι

This comment was minimized by the moderator on the site

Τριάντα χιλιάδες ευρώ ήταν πολλά για την οδοποιία στο χωριό του Πιτροφού, μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Δέκα χιλιάδες ευρώ για δεξιώσεις από τα λεφτά του Λιμενικού ταμείου.
Συνεχίστε έτσι....καλά το πάτε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν δικαιούται να λέει τη λέξη ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ο Βουραζέρης...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ανώνυμε δημόσιε κατήγορε (εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει ανύπαρκτες καταγγελίες) καταλαβαίνεις πως κάτι που δεν συνέβη ποτέ δεν δημοσιεύεται ποτέ. Πότε συνέβη το γεγονός που αναφέρεις και ΚΑΝΕΙΣ στην Άνδρο ΔΕΝ το γνωρίζει; Το επινόησες για δικούς σου λόγους. Προσοχή πρόδωσες την επιμελώς κρυμμένη ταυτότητα σου με αυτά που έγραψες. Είσαι σταμπαρισμένος ψεύτης. Και επί Μουστακείου. Ξέρεις εσύ. Τα προσωπικά σου λοιπόν αλλού. Εδώ μόνο πολιτικές απόψεις, πολιτικές καταγγελίες ή και πολιτικές αντιπαραθέσεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα