ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ KAI ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ...

Γράφει ο Νίκος Στεφάνου

Πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Άνδρου

 

(Κι όμως τ' Αποίκια που ξέμειναν από νερό για 5 μέρες έχουν νερό! Στην πηγή της Σάριζας έτρεχε χτες άφθονο νερό, όπως διαπίστωσε η Μαργαρίτα Κασιδώνη, που πήγε χθες μέχρι εκεί να δει τις γίνεται με τις πηγές της περιοχής. Απλώς, ο αντιδήμαρχος Ν. Βιδάλης έχει αφήσει στην τύχη τους γεωτρήσεις και πηγές και το κυριώτερο δεν ξέρει να διαβάζει τις ενδείξεις της τηλεμετρίας στο κινητό του. Όπως φαίνεται το έχει μόνο για φωτογραφίες που ανεβάζει στο facebook. Μηδέν λοιπόν από μέριμνα για τα υδραγωγεία και τις γεωτρήσεις. Αποτέλεσμα τ' Αποίκια (τουλάχιστον αυτά έχουν νερό) ξέμειναν από... νερό!!! Και μόλις μπήκε το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο τι θα γίνει; - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Χωρίς νερό τέταρτο 24ωρο το χωριό των Αποικίων και το κακό είναι ότι θα συνεχίσει για ακόμα ένα. Και όλο αυτό γίνεται εξαιτίας της αδιαφορίας της ανευθυνότητας του ερασιτεχνισμού και του κακού σχεδιασμού από τους έχοντας την αρμοδιότητα της ύδρευσης του νησιού μας.

Το χωριό υδρεύεται από πολύ καλές πηγές της περιοχής Λεζίνα και από δύο γεωτρήσεις πολύ μεγάλων δυνατοτήτων σε παροχή νερού.  Και όμως κατάφεραν (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) οι σημερινοί αρμόδιοι του Δήμου Άνδρου για την ύδρευση να αφήσουν ένα χωριό με μόλις 350 παροχές (αρχές Ιουνίου) χωρίς νερό!

Η πρώτη γεώτρηση έχει σταματήσει από βλάβη τον Οκτώβριο του 23. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα είναι 6 μήνες και καμιά μέριμνα επισκευής δεν πάρθηκε πριν έρθει το καλοκαίρι. Οι πηγές από τη Λεζίνα δεν ελέγχθηκαν και δεν καθαριστήκαν (άλλα έλεγε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης σε συνέντευξη που είχε δώσει). Με αποτέλεσμα να φτάνει μικρή ποσότητα νερού στη δεξαμενή.

Τέλος η δεύτερη γεώτρηση πιθανόν από συνεχή χρήση χάλασε. Και εδώ έρχεται το "διάβασμα" της τηλεμετρίας η οποία σου δείχνει συνεχώς και την μέρα και την ώρα της βλάβης της γεώτρησης. Σου δείχνει επίσης ότι η δεξαμενή σου αδειάζει και με ποιον τρόπο αργά και σταθερά ή απότομα! Ποιος από τους υπεύθυνους τα διάβασε όλα αυτά; Η τηλεμετρία τους το έλεγε με εφαρμογή στο κινητό τους. Αλλά αυτοί την αγνοήσανε.

Το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν ήταν να φροντίσουν να ενημερώσουν τους ταλαίπωρους κατοίκους και επιχειρηματίες του χωριού για το τι έχει συμβεί και το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα. Αντιθέτως ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τα νερά και ο δήμαρχος πήγαν και «κρύφτηκαν» πίσω από τον πρόεδρο του χωριού που δέχεται όλο το ανάθεμα. Ας ελπίσουμε πως αυτό το πάθημα που προκλήθηκε από αδιαφορία και άγνοια θα γίνει μάθημα για να προλάβουμε αντίστοιχα προβλήματα και στα άλλα χωριά του νησιού μας.

Και μια πρόταση-προτροπή από ένα πρώην δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης του Δήμου Άνδρου: σκεφτείτε σοβαρά να προχωρήσετε στην ίδρυση δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης-αποχέτευσης, όπως έχουν όλοι οι μεγάλοι και σοβαροί δήμοι της χώρας μας. Χρησιμοποιείστε εξειδικευμένο προσωπικό και όχι τυχαίους εκλεγμένους συμβούλους χωρίς γνώσεςις και δυνατότητες που θα φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία της ύδρευσης του νησιού μας. Υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας από την διοίκηση Λοτσαρη.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατ ´ αρχήν έχουν πάρει πρέφα ότι υπάρχει τηλεμετρια;;
Ξέρουν τι είναι;; Εχουν το εγχειρίδιο χρήσης;;
Θα προετοιμάζονται για τα πανηγύρια του καλοκαιριού τώρα…. Όνειρο ζω ..μη με ξυπνάτε!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πείτε ζαβαντριωτες το νερό νεράκι. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και έχουμε ακόμα Ιούνιο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ θέλω να ξεμείνουν από νερό οι Στενιές. Οι Στενιωτες καυχώνται ότι βγάζουν Δήμαρχο στο νησί μας. Για να δω τι θα τους πει τότε οι εκλεκτός τους; 'Η έχει φροντίσει να μην λείψει το νερό από το χωριό, γιατί μετά ποιος τον σώζει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε συλλογές υπογραφών πολιτών ώστε να στείλουμε στη δικαιοσύνη τοπικούς παράγοντες που αδιαφορούν για το κοινό καλό; Μήπως έτσι ευαισθητοποιηθούν; ο κος Βιδάλης κατά το παρελθόν σε καταγγελίες των Συνετιανών για την έλλειψη ποσίμου νερού, τους έβριζε και αρνιόταν πεισματικά την πραγματικότητα και ας καλέσουμε ως μάρτυρες όλους τους κατοίκους του Συνετίου. Να πάει στη φυλάκα λοιπόν για να έχουμε νερό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για το θέμα της μερικής καταστροφής του Τουρλίτη προσφέρθηκα να ξεκινήσω πρωτοβουλία Υποβολής Αγωγής κατά αγνώστων. Μάλιστα επικοινώνησα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου για την ορθή διαδικασία . Με βεβαίωσαν οτι μπορεί να υποβληθεί με μερικές υπογραφές πολιτών ακόμη και αν ο Δήμος δεν το έχει πράξει. Το κοινοποίησα στα Ανδριώτικα ηλεκτρονικά ΜΜΕ όμως ΚΑΝΕΝΑΣ μέχρι σήμερα δεν μου εκδήλωσε διαθεσιμότητα συνυπογραφής ! Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο να το "παίζω Δον Κιχώτης" όταν το σύνολο αδιαφορεί !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και τωρα άρχισε η ΤΙΜΩΡΙΑ του Ανδριωτικου λαου ,για την ψηφο που εριξε στους ανίδεους .

Για να μαθεις να εκτιμάς λαέ αυτους που αν μην τι αλλο προσπαθησαν για μια καλυτερη καθημερινοτητα .

ΤΙΜΩΡΙΑ

αααα και απο οτι βλεπω λαέ που ψήφισες Σουσουδη εχεις πολύ ανοχή,δεν μιλας ,δεν παραπονεθηκες και ισως μαλλον δεν θες να πιστεψεις το λάθος σου, που πιαστηκες κοροιδο από τα πολυ παχιά λόγια.

Ουαλλα κύριοι ιδού η Τιμωρία σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδια με τον Τουρλιτη τι εγινε?
Βρεθηκε ο ενοχος?
Ηρεμα ρωταω...