Προγράμματα χρηματοδότησης έργων υπάρχουν. Μελέτες έργων υπάρχουν. Δήμαρχος για να κάνει αίτηση υπάρχει;
Πέρασε ήδη ο πρώτος χρόνος της διοίκησης Σουσούδη και δεν έχει διεκδικηθεί ένα έργο ασφαλτόστρωσης δρόμου. Αντιθέτως δεν μπορεί η σημερινή διοίκηση να ολοκληρώσει τα έργα ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν από την προηγούμενη διοίκηση. Κι όμως προγράμματα για νέες χρηματοδοτήσεις ασφαλτοστρώσεων υπάρχουν. Μελέτες έργων υπάρχουν. Το ερώτημα είναι: δήμαρχος για να τρέξει να καταθέσει αιτήσεις υπάρχει;
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: Υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης για αγροτικούς δρόμους, υπάρχουν και έτοιμες μελέτες. Θα κάνει κάτι ο κ.Σουσούδης;
Από τη δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η δημοτική αρχή του Δημήτρη Λοτσάρη παρέδωσε έτοιμες μελέτες για αγροτική οδοποιία στην Άνδρο, με την προοπτική να αξιοποιηθούν με την ένταξη τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Υπάρχει ήδη πρόγραμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αγροτική οδοποιία και οι Δήμοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα όπως βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση.
Κάθε δήμος μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση έως και 3 εκατομμύρια ευρώ.
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η δημοτική αρχή του κ.Σουσούδη πρέπει να κινηθεί άμεσα προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα στην Άνδρο που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.