Οι τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Του Διαμαντή Μπασαντή

Όπως όλα δείχνουν πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία είναι μάλλον η οργή...

Δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και το εκλογικά δεδομένα δείχνουν να διαφοροποιούνται. Σύμφωνα με έναν εκ των πλέον έγκυρων αναλυτών της χώρας με τον οποίο μιλήσαμε (και με βάση το σύνολο των μέχρι στιγμής κυλιόμενων δημοσκοπήσεων) έχουμε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά πρώτο κόμμα και κινείται ανοδικά. Συσπειρώνει επιπλέον αναποφάσιστους. Είναι κάποιοι οργισμένοι ή μερικού που αποστρέφονται την «στρατηγική του φόβου» της ΝΔ. Οι προβλέψεις των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων αυτή τη στιγμή μιλάνε, μαζί με την αναγωγή, για ένα ποσοστό γύρω στο 35%!

Η ΝΔ αποσυσπειρώνεται! Η εκλογική «στρατηγική του φόβου» απέτυχε! Χάνει κάποιους μετριοπαθεί, ενώ ενισχύει με την σκληρή ρητορεία μάλλον ενισχύει ... την ΧΑ! Αυτή τη στιγμή, μαζί με την αναγωγή, δείχνει γύρω στο 27%!

Στην τρίτη θέση μάχονται πλέον στήθος με στήθος το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με ποσοστά γύρω στο 7-7,5%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ, ελαφρά αποσυσπειρώμενο, που μαζί με την αναγωγή είναι γύρω στο 5-5.5%.

Μετά έρχεται το ΠΑΣΟΚ που αποσυσπειρώνεται. Τώρα κυμαίνεται, με αναγωγή, γύρω στο 4%. Το ποσοστό που χάνει πηγαίνει κατ’ ευθείαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου που ανεβαίνει. Το Κίνημα είναι σταθερά γύρω στο 2,8-2,9% έχοντας ελπίδες να μπει στην Βουλή.

Στην Βουλή φαίνεται πως έχουν ήδη μπει με τα νέα δεδομένα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με ποσοστά γύρω στο 3,5%!

Ακολουθούν τα εκτός Βουλής κόμματα που δείχνουν: Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ γύρω στο 1-1,5%, ΛΑΟΣ γύρω στο 1-1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Όπως όλα δείχνουν το βράδυ των εκλογών θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον (α) για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ((β) για το τρίτο κόμμα και ((γ) για την είσοδο στην Βουλή του Γ. Παπανδρέου.

Σημ. Καλό βόλι σε όλους. Και μην ξεχνάτε: το χιούμορ κάνει καλό στην υγεία, η στεναχώρια όχι...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα κείμενο για τους ληγμένους και εξελιγμένους ψηφοφόρους της Κυριακής από τον Β.στον Πιτσιρίκο για το Ποτάμι που με τις χθεσινές δημοσκοπήσεις παγιώνεται στην τρίτη θέση.

Υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως μέσα στις άλλες ευκαιρίες που μας δίνουν οι εκλογές της Κυριακής είναι και η δυνατότητα να μετρήσουμε, επίσημα αυτή τη φορά, τους αντικειμενικά ΗΛΙΘΙΟΥΣ ψηφοφόρους, απλά μετρώντας όσους ψηφίσουν το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη.

Διαφωνώ.

Οι πραγματικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τον τόπο ψηφοφόροι θα είναι αυτοί που θα ψηφίσουν αυτό το πολιτικό έκτρωμα που λέγεται Ποτάμι. Την στιγμή που ξέρουν ποιών είναι κατασκεύασμα, τι ρόλο έχει αναλάβει και ποιο σκοπό εξυπηρετεί.

Έχουν προειδοποιηθεί, δεν μπορούν να δηλώσουν άγνοια, δεν μπορούν να πουν πώς δεν ήξεραν. Ψηφίζοντας Ποτάμι, βάζουν στην βουλή τον Δούρειο Ίππο των νταβατζήδων και των πολιτικών (και επικοινωνιακών) τους υπηρετών. Μπολιάζουν την χώρα με έναν ακόμη κακοήθη όγκο έτοιμο να σκορπίσει τα καρκινικά του κύτταρα στην, ήδη ετοιμοθάνατη, ελληνική κοινωνία.

Είτε λόγω ηλιθιότητας, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω μιας σαχλής «απολιτίκ» στάσης, είτε λόγω ενός ιδιότυπου …Στολχομικού Συνδρόμου που σε κάνει να αγαπάς τους απαγωγείς σου, τους εκβιαστές σου, τους νταβατζήδες σου.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η στήριξη σε αυτό το κατασκεύασμα αποτελεί Έγκλημα.

Έγκλημα ενάντια στην λογική, έγκλημα ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Γιωργάκης είναι τελειωμένος, έκανε την δουλειά που του ανατέθηκε, και τώρα προσπαθεί να γλυτώσει το τομάρι του αποδεικνύοντας στα αφεντικά πως μπορεί να τους είναι ακόμα χρήσιμος…

Ο νέος -πιο εξελιγμένος- Γιωργάκης είναι εδώ, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα, «δήθεν», «μεταμοντέρνος», «κουλ» και «Απολιτίκ», κάτι μεταξύ «ασφαλιστικής δικλείδας μεγαλοεγκληματιών» και «προγράμματος προστασίας μαρτύρων».

Και ζητάει την ευκαιρία να αποδείξει την «χρησιμότητά» του στους εργοδότες του…

Μην του την δώσετε.