Απάντηση στους μονολόγους του επάρχου Άνδρου και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

3/2/2015  Κατανοούμε την λατρεία στους μονολόγους που έχουν τόσο ο έπαρχος Άνδρου όσο και ο περιφερειάρχης Νότίου Αιγαίου. Είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι που ζουν στην απόμακρη μιζέρια της περιφερειακής εξουσίας (μη βλέποντας τους πολίτες για να κριθούν και να κρίνουν) να καταφεύγουν σε αυτοδοξαστικούς μονολόγους. Το ίδιο έκαναν κ. Λοτσάρης και ο κ. Χατζημάρκος επιχειρώντας να απαντήσουν στο σχόλιο μας για την μελέτη των 580 ανεμογεννητριών που έστειλαν για διαβούλευση στο ΔΣ της Άνδρου.

 

Αναλυτικά δύο παρατηρήσεις στα γραφόμενα τους με τα οποία επιχειρούν να απαντήσουν: 

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Αν κατάλαβαμε καλά αυτοί έστειλαν μια μελέτη (που όπως λένε δεν παρέλαβαν!) στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου! Ναι ή όχι; Αν την έστειλαν (ή ακόμα και αν μελέτη πήγε βόλτα μόνη της στην Άνδρο) τους ρωτάμε ποια είναι η πολιτική τους άποψη για την μελέτη; Επ' αυτού δεν απάντησαν ΠΟΤΕ. Γράφουν δεξιά και αριστερά μονολόγους-απαντήσεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ. Κουβέντα επί της ουσίας. Και τι λέει η ουσία; Πως ήρθε (με μαγικό τρόπο μάλλον) για διαβούλευση στην Άνδρο μια μελέτη 580 ανεμογεννητριών χωρίς αυτοί να εκφέρουν ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ! Αυτό σχολιάσαμε και την πολιτική  βουβαμάρα σας που συνεχίζεται.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Ο κ. Λοτσάρης μας στέλνει πλήθος δελτίων τύπου (εμείς δημοσιεύουμε ότι έχει ουσία, τα άλλα τα δημοσιεύουν αυτοί που δεν έχουν ύλη). Στα δελτία τύπου παρουσιάζει εδώ και μήνες το "έργο" του: μια σειρά συζητήσεις και συναντήσεις. Δεν φταίει αυτός αν πρακτικά έχει σχεδόν μηδενικές αρμοδιότητες. Τον καταλαβαίνουμε. Όπως καταλαβαίνουμε πως ως νέος και πολύ φιλόδοξος ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! Να δίνει την εντύπωση ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ! Για μια και μοναδική φορά ήρθε από την περιφέρεια στην οποία είναι στέλεχος ένα σοβαρό θέμα. Αντί να πάρει πολιτική θέση (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ) άρχισε τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας. Του ζητήσαμε γραπτώς την άποψη του. Μαθημένος στους μονολόγους απάντησε γραπτώς...  αλλά κάπου αλλού! Κατανοούμε πως λατρεύει τους μονολόγους! Προσπεράσαμε τον αυτάρεσκο μονόλογο του. Μετά, για να μας μαλώσει, έβαλε και τον περιφερειάρχη να μας απαντήσει. Κι αυτός απάντησε με τον ίδιο "βουβό" τρόπο. Κάπου άλλου στα "βουβά". Και τι απαντά ο περιφερειάρχης; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κουβέντα για το αν αποδέχεται πολιτικά την μελέτη.. που δεν παρέλαβε! Αλλά που έστειλε... για διαβούλευση στο δημοτικό συβούλιο της Άνδρου!

Κατανοούμε τον άχαρο ρόλο αυτών που λένε πως είναι πολιτικοί, αλλά δεν παίρνουν πολιτική θέση για τα ΣΟΒΑΡΑ. Και το χειρότερο πως ασχολούνται μερόνυχτα με τα διαδικαστικά. Κατανοούμε πως κάποιοι απαντάνε κρυβόμενοι. Ή, κάποιοι κρύβονται απαντώντας. Είναι τόσοι πολλοί, άλλωστε, αυτοί που "εδοξάστηκαν κρυπτόμενοι". Το "εν Άνδρω" είναι ανοικτό στον πολιτικό  διάλογο. Ας απαντήσουν τα πολιτικά πρόσωπα της περιφέρειας αν έχουν κάτι να πουν ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Και ας μην κρύβονται πίσω από "βουβές" απαντήσεις.

"εν Άνδρω"

 

31/2/2015  Δύο ώρες μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ για το δημοτικό συμβούλιο της 30ης Ιανουαρίου μας πήρε τηλέφωνο ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης από την Ρόδο όπου διεξάγεται το περιφερειακό συμβούλιο. Ήθελε να προβεί σε διόρθωση των αναγραφομένων στο σημείο που αναφερόμασταν στην μη ύπαρξη δικής του δήλωσης για το θέμα των 580 ανεμογεννητριών που προς διαβούλευση (ή ψηφοφορία) η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΔΣ της Άνδρου.

Από τα πολλά σημειώνουμε πως:

(α) Όπως είπε δεν έχει κάνει καμία δήλωση γιατί καλύπτεται από δήλωση που έκανε πριν μερικούς μήνες στο ΔΣ της Άνδρου!

Σχόλιο1: Και όποιος θυμάται την προ τριμήνου προφορική δήλωση του κ. επάρχου ας την… θυμάται! Μόνο που το θέμα ξανατέθηκε μόλις προχτές και πάλι (30/1) στο ΔΣ της Άνδρου. Και μια ακόμα δήλωση του δεν θα έβλαπτε! Ιδίως αν λάβουμε υπόψη μας πως στέλνει καθημερινά τόσα δελτία τύπου... 

(β) Μας εξήγησε πως την μελέτη την είχε αναθέσει η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας το 2011. Ήρθε τώρα προς πληρωμή. Με πρωτοβουλία του Επάρχου Άνδρου και ενός ακόμα μέλους  του περιφερειακού συμβουλίου (όπως μας είπε) δεν πληρώθηκε και ζητήθηκε… η ολοκλήρωση της διαβούλευσης ώστε να πληρωθεί!

Σχόλιο2: Άρα ο κ. έπαρχος ενοχλήθηκε μόνο επί της διαδικασίας! Κύριε έπαρχε εμείς προσπερνάμε τα της διαδικασίας και περιμένουμε ακόμα κάποια δήλωση σας ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!

Σχόλιο3: Γράψαμε και για τους δύο εκ Ρόδου περιφερειάρχες που έχουν πολιτική ευθύνη της απίστευτης μελέτης για την Άνδρο. Δεν εξαιρέσαμε ούτε τον προγενέστερο (ΠΑΣΟΚ) και ούτε τον σημερινό (ΝΔ). Και οι δύο ροδίτες έχουν την πολιτική ευθύνη του τερατουργήματος που ήρθε προχτές στο ΔΣ της Άνδρου. Ο πρώτος γιατί το… μελέτησε!! Ο δεύτερος γιατί το… διαβουλεύεται (!) αντί να το αποσύρει προς διόρθωση! Λυπούμαστε αλλά η διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (πρώην και νυν) δεν μας πείθει για τις καλές προθέσεις της. Όπως φυσικά δεν έπεισαν κανέναν και στο ΔΣ της Άνδρου.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση Νο 1: Το ότι δεν αναφέρομαι σε ένα σχόλιο δεν έχει να κάνει με το σχόλιο, αλλά με την απάντηση κ. Καλιβρούση. Χρειάζεται εκτενής απάντηση ή άρθρο και δεν είναι εύκολο.
Απάντηση Νο 2: Δεν νομίζω πως είβαι πολύ να πάρουν μερικοί πολιτεύομενοι πολιτική θέση για ένα επίκαιρο θέμα που αφορά το μέλλον του νησιού μας. Αλλά ίσως έχετε δίκιο: μπορεί να είναι και πολύ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως έχετε πολλές απαιτήσεις κ. Μπασαντή...

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα όσα αναφέρατε κύριε Μπασαντή, καλά και δικαιολογημένα τα θεωρώ.
Μπορείτε όμως να μου πείτε γιατί δεν αναφέρεστε στο δικό μου σχόλιο στο 1ο κατα σειρά των άρθρων σας σχετικά με την προσσγωγή προς Έγκριση στο Δημοτ. Συμβούλιο Άνδρου της έστω παλαιότερης (απο το 2011 κατά τον κύριο Έπαρχο) Μελέτης για τις 580 Α/Γ. κατανεμημμένες σε ανάλογα Αιολικά Πάρκα σε ολόκληρο το νησί ;
Εκεί θα είχε ενδιαφέρον για το αναγνωστικό σας κοινό, τους πολιτες της Άνδρου, να γνωρίσουν τις θέσεις που έχω εκφράσει ως τοπικός εκπρόσωπος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και αποτελούν τις θεσμικές μας θέσεις για τις Α.Π.Ε. γενικά και ειδικότερα για τα Αιολικά Υπερπάρκα, τώρα μάλιστα που όπως όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι ενεργά πλέον συμμετέχουμε στην Νέα Κυβέρνηση με τον ορισμό του μέλους μας Ι. ΤΣΙΡΩΝΗ ως Υφυπουργού Περιβάλλοντος , του πλέον ειδικού εμπλεκόμενου σε τέτοιου είδους Αποφάσεις που αφορούν Περβαλλοντικές Επιπτώσεις, και του οποίου ενδέχεται να καταστώ ειδικός σύμβουλος ή έστω να τον τροφοδοτουμε με τα συμπεράσματα και αιτήματα μέσα απο τις Θεματικές Ομάδες που έχουμε συστήσει στους Ο.Π. - μεταξύ αυτών αυτή της Ενέργειας & Α.Π.Ε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας ευχαριστούμε για τις παρεμβάσεις σας. Και οι δύο επισημαίνεται δύο σοβαρά ζητήματα τόσο με το ερώτημα όσο με την παρατήρηση σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολιτική (οι) είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και το εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.
Ο. Τσώρτσιλ

This comment was minimized by the moderator on the site

Elaoios, an einai dynaton na mas gemoisoun me oles aftes tis anemogennitries!!!