Δελτίο τύπου Δήμου Άνδρου για τις καταστροφές στο Μπατσί

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, με κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποτελείτο από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Κων/νο  Γκλάρα  και δυο μηχανικούς, μετέβη χθες (Δευτέρα) στο Μπατσί, προκειμένου το κλιμάκιο να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή και τους θυελλώδεις ανέμους, σε μεγάλο μήκος της παραλίας.

Από τον έλεγχο προέκυψε η πλήρης καταστροφή του πλακόστρωτου πεζοδρομίου, το οποίο –κυριολεκτικά- κατέληξε στη θάλασσα, καθώς και η καταστροφή του τοιχίου του οδοστρώματος, σε αρκετά μεγάλο μήκος. Συνολικά καταγράφηκαν πολύ σοβαρές ζημιές, σε μήκος 70 μέτρων.
Ζημιές επίσης καταγράφηκαν στην  Αγία Μαρίνα και στο «Λιόπεσι», περιοχές του Μπατσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης καταγραφής, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καταστροφή είναι μεγάλη, υπολογίζουμε πως το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ μεγάλο.  Δόθηκαν εντολές να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών  και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση, όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μας ενισχύσουν οικονομικά για τις καταστροφές, που συνέβησαν εξαιτίας έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποκατασταθούν οι ζημιές άμεσα.  Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω πως θα προχωρήσει ταχύτατα και η μελέτη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος στην παραλία του Μπατσιού, η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει συμπεριληφθεί στις άμεσες προτεραιότητές της Δημοτικής αρχής».

Άνδρος, 3 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet