Γιάννης Καπάκης; Επιλεκτική ενημέρωση και επιλεκτική ερμηνεία…

 Κύριε Δήμαρχε και κύριε πρόεδρε του Δ.Σ.,

Διάβασα με προσοχή τις άμεσες απαντήσεις σας στην επιστολή μου, δυστυχώς, όμως,  επί της ουσίας των αιτιάσεων μου, δε βλέπω ούτε λέξη.

Ειλικρινά,  λυπούμαι για τον απαξιωτικό τρόπο και το ύφος των επιστολών, ειδικά  του συγχωριανού μου  προέδρου του Δ.Σ. 

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων να ζητούν ενημέρωση και να ασκούν ακόμα και σκληρή κριτική, αναδεικνύοντας  τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες της κυβερνώσας πλειοψηφίας. Όπως και αυτονόητη είναι η υποχρέωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  για την ενημέρωση των θεσμικών οργάνων του σώματος και μέσω αυτών όλων των δημοτών του δήμου.

Η προσωποποίηση όμως, της πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από ακραίους χαρακτηρισμούς, δεν βοηθά, πολύ περισσότερο δεν διευκολύνει τούς πολίτες να σχηματίσουν ολοκληρωμένη και σαφή γνώμη για την πορεία των θεμάτων του δήμου.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι αυτός ο νέος πολιτικός πολιτισμός  που εισάγουμε στο τοπικό πολιτικό μας σύστημα σε μια περίοδο που το νησί μας πλήττεται από μια βαθιά οικονομική κρίση. Χρειαζόμαστε σοβαρές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων, πολιτικό σχέδιο και δυναμικές μελέτες, πνεύμα σύγκλισης και εξυπηρέτησης των συλλογικών αναγκών και όχι των ατομικών επιδιώξεων μιας "κοινωνίας των κολλητών".

Σε μια περίοδο που η Άνδρος μας πρέπει να δώσει  τη μάχη της ανασύνταξης, είναι παράλογο να δυναμιτίζεται το δημοτικό κλίμα και να καλλιεργείται ένα τοιούτο αστάθειας και αδυναμίας στοιχειώδους συνεννόησης. Είναι παράλογο επίσης και για λόγους στενής παραταξιακής σκοπιμότητας, αφού όπως είναι γνωστό, ελάχιστοι πολίτες πείθονται από κραυγές, συνθήματα και προσωπικές επιθέσεις.

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Κυριάκου Θωμά, βγαλμένοι μέσα από διχαστικές αντιλήψεις, συνιστούν ύβρη στην ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αδυνατώντας να πετύχει συσπείρωση, προσπαθεί να προκαλέσει αντισυσπειρώσεις. Προσπαθεί να διασύρει, να πολώσει και να διχάσει.

Ας συνειδητοποιήσουν  επιτέλους  οι εκπρόσωποί μας στο δήμο, ότι ούτε οι δημότες, ούτε κάποιοι νουνεχείς δημοτικοί σύμβουλοι αντέχουν μια συνεχή πολωτική και διχαστική αντιπαράθεση. Λίγη αυτοσυγκράτηση για το δικό τους συμφέρον πρωτίστως, αλλά και  του δήμου  δευτερευόντως,  δεν πρόκειται να βλάψει κανένα.

Υπενθυμίζω ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να υπηρετεί τον πολίτη,  υποχρεώνοντας τη δημοτική αρχή να είναι συνεπής στα καθήκοντά της υπό την πίεση του διαρκούς ελέγχου, επικρίνοντάς την όταν δεν είναι, αλλά και στηρίζοντας επιλογές της, όταν αυτές ωφελούν την τόπο και τους πολίτες. Εμείς αυτό τον ρόλο θα τον ασκήσουμε, παραμένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και τις προγραμματικές μας αρχές που καταθέσαμε στον Ανδριώτικο λαό και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. 

Όταν καλούμαστε να πάρουμε θέση δια της ψήφου μας αυτό θα το κάνουμε με ιδιαίτερη προσοχή και περίσκεψη και με κριτήριο μόνο το κοινό καλό. Σε καμιά περίπτωση δε θέλουμε να ξαναδούμε έργα όπως αυτά του πρόσφατου παρελθόντος στη γενέτειρα σας κ. Πρόεδρε του Δ.Σ. Έργα που τα περισσότερα αν δεν κάνω λάθος έγιναν επί της δημαρχίας σας και έχουν αλλοιώσει πλήρως τη φυσιογνωμία του ωραιότερου οικισμού της Άνδρου, όπως  η πεζοδρόμηση της παραλίας και το αλιευτικό καταφύγιο. Έχει αξία να διαβάσετε το πρόσφατο άρθρο του Δημήτρη του Σταυρόπουλου με το οποίο εμείς συμφωνούμε απόλυτα.

Υ.Γ. Ερωτήσεις  προς τον κ. πρόεδρο του Δ.Σ: α) Γιατί οι πρώην δήμοι Κορθίου και Άνδρου κατάφεραν να αποκτήσουν Βιολογικούς Καθαρισμούς και ο  Δήμος Υδρούσας με το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών και καταλυμάτων, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τη μελέτη, ενώ είναι αμφίβολη η χρηματοδότηση του. Μήπως φταίει η δική μου λευκή ψήφος; Αν δεν κάνω λάθος ήσασταν Δήμαρχος για δύο τετραετίες και β) Αφού το ερώτημα που τέθηκε στο Σώμα ήταν αν θα γίνει ένας ή δύο βιολογικοί στην στη Δημοτική Ενότητα της Υδρούσας, πως η δική μου λευκή ψήφος ελήφθη ως άρνηση του συνδυασμού μας για τη δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας;

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet