Η συζήτηση στο Γαύριο: από την ανία στην αερολογία…

 

Περίπου 200 άτομα παραβρέθηκαν στη συζήτηση του Γαυρίου (φωτο: Εν Άνδρω).

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η συζήτηση των «Ενεργών Πολιτών» στο Γαύριο ξεστράτισε θεματολογικά. Αλλά σε σχέση με τι ξεστράτισε; Με την πρόσκληση των διοργανωτών που έγραφαν ένα γενικόλογο θέμα; Ή, με το τι περίμεναν οι ακροατές που προσήλθαν κυρίως γα να ακούσουν τα προβλήματα της Άνδρου από τους τοπικούς πολιτικούς; Ας δούμε όμως τι είπαν οι εισηγητές και τι μετα σχολίασε ή τι απαντήσεις έδωσε ο δήμαρχος στους παραβρεθέντες:

 

Οι ομιλητές. Τον λόγο έχει η κ. Καραμανώφ (φωτο: Ε Άνδρω).  

-  Η κ. Καραμανώφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, με μια γενική, πολύ γενική, εισήγηση μίλησε για τον ρόλο του κράτους ως θεματοφύλακα του δημοσίου συμφέροντος. Οι περισσότεροι ΔΕΝ κατάλαβαν που στόχευε η εισηγητική έκθεση με στοιχεία έντονου κρατικισμού που μας διάβασε. Αν όμως σκεφτείς πως η Άνδρος έχει κάτι ψιλοϋποθεσούλες στο ΣτΕ το φθινόπωρο τότε καλό είναι να έχει και μια πόρτα για τον… χειμώνα που έρχεται!!!

-  Ο κ. Μαβής, περιβαλλοντολόγος ήταν εντός θέματος, με δεδομένη και την γενικότητα του θέματος. Μίλησε κυρίως για την οικολογική συνείδηση που λείπει και την ανακύκλωση που δεν γίνεται. Αν υπήρχε το πρώτο και αν γινόταν το δεύτερο θα είχαμε 50% λιγότερα σκουπίδια. Μίλησε λίγο και για τις ανεμογεννήτριες και ζήτησε μετά, πολύ σωστά, να πάρει θέση η δημοτική αρχή.

-  Η κ. Καραγιάννη, του Andros Routes, ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική (ίσως την μόνη που άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον οι παραβρισκόμενοι) για τα μονοπάτια της Άνδρου, που αυτή με την ομάδα της κάνουν ότι μπορούν να τα διασώσουν και να τα συντηρήσουν ώστε η Άνδρος να εξελιχθεί στον εναλλακτικό τουρισμό.

Στον τέταρτο ομιλητή άρχισαν αρκετοί να αποχωρούν μιας και περίμεναν συζητηση για τα προβλήματα της Άνδρου και όχι γενικές εισηγήσεις περί του ρόλου του κράτους και της βιώσιμης ανάπτυξης. Προφανώς είχαν μπερδευτεί περιμένοντας πιο άμεση και πολιτική συζήτηση για τα εμφανή και μεγάλα προβλήματα του καλοκαιριού (φωτο: Εν Άνδρω)

 -  Ο κ. Γεωργίου, σύμβουλος ανάπτυξης, μίλησε για τις συγκοινωνίες στα νησιά γενικώς. Με δεδομένο το απλόχωρο της θεματολογίας χώραγαν κάπου και αυτά. Αλλά μάλλον δεν ενδιέφεραν ένα μέρος του κοινού που είχε αρχίσει να αποχωρεί μιας και η αίσθηση που είχε κυριαρχήσει ήταν πως θα μιλούσαν «για τα προβλήματα της Άνδρου» και ο κόσμος ήθελε να μιλήσει για χειροπιαστά ζητήματα και όχι γενικά.

 -  Τέλος ο κ. Χριστοφορίδης, δικηγόρος με ειδίκευση το περιβάλλον, μίλησε εστιάζοντας στις ανεμογεννήτριες. Όσα γενικά γι' αυτές είπε δεν εξειδικεύτηκαν στην εισήγηση του στην περίπτωση της Άνδρου ώστε να έχουμε μια ιδέα τι γίνεται με τις πρισφυγές.

Από τους τρεις πολιτικούς που είχαν προσκληθεί ο μεν Έπαρχος είχε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο δε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ήταν σε επιφυλακή λόγω των ανέμων. Έτσι και οι δύο δεν προσήλθαν. Είχε όμως προσέλθει ο δήμαρχος και όπως ήταν φυσικό η συζήτηση στράφηκε στη συνέχεια  αναπόφευκτα στα της Άνδρου.

Έπεα πτερόεντα ή λόγια του αέρα…

Κάποιοι διαβάζουν γιατί παιρνουν τα γράμματα. Άλλοι πολιτεύονται και παίρνουν αέρα... (φωτο: Εν Άνδρω).

Ο κ. Σουσούδης σχολίασε τους προηγούμενους και απάντησε στους πολίτες που ρώτησαν ζητήματα που απασχολούν το νησί. Από όσα είπε ο κ. Σουσούδης λίγα αντέχουν σε κριτική. Ή, για να το πούμε στο κλίμα των ημερών τα περισσότερα ήταν επί το Ομηρικό «έπεα πτερόεντα» ή λόγια του αέρα!!! Θα παραθέσουμε προς γνώση όσων δεν παραβρέθηκαν μερικά από τα «λόγια του αέρα» του κ. Σουσούδη, που τα πήρε μακριά ο δυνατός άνεμος που φύσαγε χτες στο Γαύριο:

  1. 1. Απαντώντας ο δήμαρχος σε κατοίκους για τα ακριβά δημοτικά τέλη της Άνδρου (σε σχέση με αυτά ακριβών συνοικιών και προαστίων της Αθήνας) είπε πως αυτός «δεν έχει αυξήσει τα τέλη δύο χρόνια»!!! Μετά μπέρδεψε τα τέλη καθαριότητας με τον φωτισμό!!! Του το επισήμαναν οι κάτοικοι, αλλά «ξέχασε» να απαντήσει… Μετά μπερδεύτηκε ή από άγνοια είπε πως "η Άνδρος έχει τέσσερα αστικά κέντρα"!!! Το σωστό είναι τέσσερα οικιστικά κέντρα γιατί δεν θα έλεγες τους οικισμύς του Γαύριου ή του Όρμου Κορθίου αστικά κέντρα!!! Και κάπου εκεί ο Γιώργος Δαρδανός του είπε να πάρει θέση για τα δημόσια κτήματα στο Γαύριο. Και απάντησε πως "κάνει ότι μπορεί και περιμένει απάντηση ενάμιση χρόνο από ένα συμβούλιο" που δεν ήξερε πως το λέγανε από την Αθήνα!! Μια κυρία του είπε πως «αυτό το συμβούλιο έχει διαλυθεί εδώ και ενάμιση χρόνο»!!! Ο δήμαρχος έκανε πως δεν την άκουσε και συνέχισε σε άλλο θέμα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…
  2. 2. Μετά μίλησε για τις ανεμογεννήτριες δηλώνοντας πως «είναι κατά». Όμως όταν ο κ. Μαβής του ζήτησε να πάρει το ΔΣ μια απόφαση είπε πως «αυτή θα είναι μόνο γνωμοδοτική». Και όταν ο κ. Μαβής τον στρίμωξε επιμένοντας: «έστω γνωμοδοτική όπως έχουν πάρει τα άλλα νησιά». Η απάντηση του δημάρχου: «είμαι κατά…»!!!
  3. 3. Μίλησε και για το Πολιτιστκό Κέντρο στο Γαύριο και είπε πως έχει καταθέσει μελέτη στο ΕΣΠΑ για να γίνει. Όμως δεν ξεκαθάρισε τη σχέση του προαυλίου με την εκκλησία, που ζητά να το χρησιμοποιεί σε όλες τις λειτουργίες της σαν πάρκινγκ! Κάτι που από μεριάς εκκλησίας ξαναλέχθηκε πάλι χτες. Το ζήτημα είναι πως και το Φεστιβάλ Ανδρου όταν πήγε να ανεβάσει ένα έργο εφέτος εκεί το βρήκε γεμάτο αυτοκίνητα! Και οι απορίες πολλές. Ποιος αλήθεια θα είναι ο "παρκαδόρος" που θα περιορίζει στους οδηγούς που αφήνουν τα αυτοκίνητα του εκεί για μια ή δύο ή τρεις μέρες; Ο δήμαρχος σε όλα αυτά απλώς περιορίστηκε να καλέσει όσους θέλουν να θέσουν την Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο!!!... Πάντα ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ ο κ. Σουσούδης...

Ακόμα κι εχθές ήταν δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μιαν άκρη. Ήταν για την εκδήλωση μας είπαν. Μόνο που έλειπαν όλα τα άλλα που είναι τις άλλες μέρες σχεδόν μόνιμα παρκαρισμένα. Χτες τα έβγαλαν έξω για την εκδήλωση. Στο Γαύριο χρειάζονται επειγόντως "παρκαδόρο" όπως φαίνεται... (φωτο: Εν Άνδρω).  

  1. 4. Μίλησε ο δήμαρχος και για τον ΧΥΤΥ (αν και ΔΕΝ ήταν θέμα της συζήτησης) και είπε απλά πως: "έχει κάνει όλες τις ενέργειες και τώρα περιμένει να του πει το συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αν θα πάει ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα ή αλλού". Δυστυχώς «ξέχασε» να πει πως δεν έχει καταθέσει την υδρογεωλογική μελέτη και πως η προθεσμία του ΕΣΠΑ τελεώνει!!! Και ακόμα "ξεχασε" να πει τι θα κάνει με τον δεματοποιητή και τα σκουπίδια τα επόμενα τρία χρόνια...
  2. 5. Μίλησε και για την ανακύκλωση. Και παραδέχτηκε πως «μπορεί να έκανε λάθος» (!!!) που δεν σταμάτησε πέρσι τον εργολάβο «γιατί δεν μάζευε πολλούς τόνους και κόστιζε ακριβά»1 Αλλά συνέχισε: «δεν ήξερε τι γινόταν όταν ανέλαβε!!!» Σε παρατήρηση μιας κατοίκου «γιατί δεν είχε προετοιμαστεί πριν αναλάβει» έκανε πως δεν άκουσε και συνέχισε να μιλά για την «αναπτυξιακή που ήθελε να αναλάβει, αλλά δεν μπορούσε, γιατί ήθελε εξυγίανση»! Αλλά "ούτε αυτό το ήξερε" πέρσι. Όμως εφέτος «που το έμαθε έδιωξε τον προηγούμενο εργολάβο τέλος Ιουνίου»!!! Μετά διαπίστωσε όμως πως «ο νέος εργολάβος έπρεπε να πάρει άδειες!!!». Μετά πέρασαν δύο μήνες μέχρι να πάρει άδειες ο νέος εργολάβος στις αρχές Αυγούστου!!! Και μετά έγινε η «απευθείας ανάθεση» (με τα ίδια χρήματα και χωρίς όρους!!!) στο νέο εργολάβο! Και έγινε και «ένα λάθος με το πρώτο φορτίο που εστάλη στην Αθήνα», τέλος Αυγούστου πια!!! Εκεί ο δήμαρχος «ξέχασε» να πει πως το προηγούμενο φορτίο ήταν πριν δύο μήνες! Και "ξέχασε" πως Ιούλιο-Αύγουστο στο νησί «σημαία από νάιλον υψώναμε σημαία» όπως τραγουδά κι ο Σαββόπουλος!!! Αλλά και από χαρτόκουτα υψώναμε σημαίες. Για τα καφάσια λέμε να μην πούμε τίποτα εδώ…
  3. 6. Και κάπου εκεί ο δήμαρχος μίλησε και για το κλειστό του Γαυρίου «που θα γίνει στο Γαύριο γιατί είναι λιμάνι κλπ». Και εκεί είπε και το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: «έχουμε καταθέσει πρόταση από τον Απρίλιο για χρηματοδότηση»… Να θυμίσουμε στον «ξεχασιάρη» δήμαρχο πως τον Μάρτιο έγινε μεγάλη συζήτηση στο Εν Άνδρω (που διαβάζει όπως ξέρουμε ανελλιπώς κάθε μέρα) για το κλειστό του Γαυρίου με παρέμβαση του κ. Τριδήμα. Ο κ. Τριδήμας του παρουσίασε ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ (όχι μελέτη) της προηγούμενης διοίκησης και τον ρώτησε τότε τι έχει κάνει για να γίνει μελέτη και να προχωρήσει το κλειστό στο Γαύριο. Έτσι τον Απρίλιο, υπό την πίεση της κοινής γνώμης του Γαυρίου, επισκέφθηκε με τον σύμβουλο του κ. Γ. Μηνδρινό τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντωνή με ένα τοπογραφικό στο χέρι. Ο υφυπουργός αφού τον χτύπησε φιλικά στην πλάτη τον προέτρεψε να του φέρει ΜΕΛΕΤΗ. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του όλου θέματος!!! Και ξαφνικά χτες βράδυ μάθαμε πως: «υπάρχει μελέτη για το κλειστό κατατεθειμένη από τον Απρίλιο»!!! Ποια μελέτη κ. δήμαρχε; Το χαρτί με το οποίο πήγατε στον κ. Κοντονή; Και ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ να βγάλετε ούτε δελτίο τύπου μετά για την αποτυχημένη σας συνάντηση. Την οποία συνάντηση ξαφνικά «στην τούρλα της Πέμπτης» χτες παρουσιάσατε σαν «μελέτη προς έγκριση»!!!
  4. «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ δήμαρχος για άλλοι μια φορά προσπάθησε να μας ποι ότι έχει κάνει τα πάντα για την κατασκευή του κλειστού της
Ανδρου
Να του θυμίσουμε για άλλοι μια φορά ότι ήταν να δόση η γενική γραμμάτια αθλητισμού τα είχε δόση
Στην προηγούμενη δημοτική κοινότητα Γαυριου
Όπου και κατατέθηκαν στην τέχνη υπηρεσία του δήμου για της περαιτέρω ενέργειες
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά ποιός ήταν ακριβώς ο στόχος αυτής της μάζωξης; Εγω διαβάζοντας το πρόγραμμα- μάλλον τον τίτλο της εκδήλωσης- δεν κατάλαβα ποιο θα ήταν το όφελος από αυτήν τη συζήτηση. Η αερολογία ήταν δεδομένη. Όπως δεδομένο είναι και το μπάφιασμα απο αυτήν. Έχουμε συνηθίσει πια. Αλλά, αν ο κόσμος ήθελε απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα του νησιού, αυτά ήταν εκτός θέματος της συζήρησης. Ο Δήμαρχος και πολύ σωστά, δεν ήταν εκεί για να απολογηθεί για το έργο του. Αυτό ήταν φανερό. Τότε λοιπόν γιατί υπάρχουν παράπονα; Το ότι ο ΦΟΓ πρότεινε ένα θέμα συζήτησης με ακαταλαβίστικο στόχο και πολυκουβεντιασμένο περιεχόμενο δεν φταίει ο ίδιος αλλά οι αλληθωρίζοντες συμμετέχοντες επωνομαζόμενοι μάλιστα και ως ενεργοί πολίτες που το παρακολούθησαν. Ας πρόσεχαν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενόμενη η εικόνα και οι απαντήσεις του κ. Δημάρχου.
Απογοήτευση για τους διοργανωτές του Φιλοπρόοδου ομίλου το Γαύριο.
Απαγόρευσαν στη συζήτηση να αναφερθούν οι πολίτες στα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής, όπως ΧΥΤΥ και στην αποτυχία από τον Δήμο στην ανακύκλωση.
Οι επαγγελματίες του Γαυρίου παρόντες στη συζήτηση αλλά απόντες στο να θέσουν ερωτήματα.
Συμπέρασμα ΨΕΚΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝ ΑΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ...ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ...ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΚΕΙ.ΞΕΦΥΛΙΖΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ?? ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ? ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ? ?....ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΛΟΓΟΣ ? ?
ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝΕΡΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ...''ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕ'' ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΦΟΡΑ, ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΟΜΙΛΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ Ν ΑΞΕΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ '' ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ'' ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΣΤΕ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ....ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ...ΑΜΠΕΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ...ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΜΗΝΕΣ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τέτοιο Φιάσκο δεν ξανάγινε!
Οι Ενεργοί Πολίτες...κατάντησαν Ανενεργοί. Ο Φιλοπρόοδος ενδιαφέρονταν μόνο για το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και για τίποτε άλλο και οι Ενεργοί Πολίτες, ο Θεός να τους κάνει, ήταν το μαξιλαράκι που προστάτευε το Δήμαρχο, ο οποίος ήταν εντελώς ανίκανος να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Αντί να δώσει απαντήσεις ο Δήμαρχος για τις ανεμογεννήτριες και για τις ενέργειες που έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει ο Δήμος, τις απαντήσεις τις έδινε ο κ. Μαβής. Ίσως γιατί τον λυπήθηκε τον καημένο!
Απαράδεκτη εικόνα Δημάρχου, παρά τη βοήθεια που του παρείχαν οι Ανενεργοί πολίτες.
Βέβαια δεν περιμέναμε και τίποτε καλύτερο.
Τα χρήματα του ΕΣΠΑ καθορίζουν τελικά τις συμπεριφορές ακόμα και των δήθεν Ενεργών Πολιτών. "Ας τα έχουμε καλά με το Δήμαρχο και κάτι μπορεί να βγάλουμε από αυτήν την ιστορία".
Απογοήτευση για τους απλούς Πολίτες.
ΜΚΟ, ΕΣΠΑ ανακατεμένα με λίγο Οικολογία και "Δηθενιά" αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά της "Πίτας" που μας σέρβιραν χθες.
Τελικά, ποιος θα φάει όμως από αυτήν την πίτα; Σίγουρα, όχι οι απλοί πολίτες.