Ανακοίνωση υποψηφιότητας Κυριάκου Θωμά

Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές όλοι καλούμαστε να πάρουμε θέση. Όμως όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά καλούμαστε να κάνουμε και έναν σύντομο απολογισμό της διαδρομής μας μπροστά στους ψηφοφόρους.

Υπήρξα επί 8ετία δήμαρχος Υδρούσας. Με όλη την ορμή της νεότητας μπήκα στην πολιτική στα 33 χρόνια μου. Και άσκησα καθήκοντα δημάρχου μέχρι τα 41 μου. Έκανα ότι μπορούσα για να γίνουν το Γαύριο,  το Μπατσί και τα χωριά τους λειτουργικοί οικισμοί με υποδομές. Δεν θα σταθώ αναλυτικά στα έργα εκείνης της περιόδου (υδατοδεξαμενή στο Γαύριο, γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μπατσί, γαλάζιες σημαίες, ασφαλτοστρώσεις στα χωριά, πολιτιστικό κέντρο στο Απροβάτου, μηχανοργάνωση στο Δήμο, κλπ).

Όλα αυτά κρίθηκαν το 2010 όταν το 45% των συμπατριωτών μας στην Υδρούσα στον πρώτο γύρο ανέδειξε τον συνδυασμό με τον οποίον πολιτεύτηκα μακράν πρώτο από τους άλλους δύο που ακολούθησαν. Ακόμα οι 900 ψήφοι που έλαβα σε όλη την Άνδρο ήταν μια ακόμα αναγνώριση της πορείας μου στο νησί.

Ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι καρέκλες. Έτυχε και κάθισα νέος σε μια. Όμως, το 2010 ξεκίνησα μια προσπάθεια ενότητας του νησιού συμμετέχοντας ως απλός σύμβουλος στον συνδυασμό του Θεοδόση Σουσούδη. Δεν υπήρχε λόγος, αφού συμφωνούσαμε, να πολιτευτούμε ο ένας εναντίον του άλλου.

Τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι μας ζήτησαν αρκετές φορές να συμπορευτώ μαζί τους. Αρνήθηκα γιατί διέβλεπα την εξέλιξη της πορείας τους, την οποία σήμερα διαπιστώνει όλη η Άνδρος. Μου ανταπέδωσαν την άρνηση με ψεύδη για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Υδρούσας. Έτσι έκαναν πάντα σε όσους έλεγαν όχι.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ζήτησα στο δημοτικό συμβούλιο να καλέσουν Οικονομικούς Επιθεωρητές για να εξετάσουν τα πεπραγμένα μου στον Δήμο Υδρούσας. Δεν το έκαναν ποτέ. Είχαν επί τριάμισι χρόνια στα χέρια τους όλα τα στοιχεία του Δήμου Υδρούσας. Ποτέ δεν βρήκαν ένα χαρτί ή ένα στοιχείο λάθος. Η λασπολογία τους κατέπεσε από μόνη της.

Το αστείο είναι πως με ξαναπροσέγγισαν ενόψει των εκλογών του 2014. Συγχρόνως, άρχισαν να διαδίδουν από εδώ κι από εκεί πως «ο Κυριάκος θα είναι μαζί μας αυτή τη φορά»! Δεν μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχουν πράγματα που δεν αγοράζονται με υποσχέσεις, καρέκλες ή χρήματα. Κι ένα από αυτά είναι η αξιοπρέπεια. Δεν μπορούν να καταλάβουν κάτι που δεν έχουν. Θα το πω αρβανίτικα: Δεν έχουν μπέσα. Εγώ έχω λόγο. Όταν έδωσα το χέρι στον Θεοδόση Σουσούδη πριν περίπου τέσσερα χρόνια το εννοούσα.

Πίστευα και πιστεύω πως το νησί μας πρέπει να γυρίσει σελίδα. Να ανοίξει πανιά για νέους ορίζοντες. Δεν μπορεί να σέρνεται πίσω από τις άθλιες πρακτικές ενός παρελθόντος που βούλιαξε την Ελλάδα. Αυτοί έχουν κάνει καριέρα στον μικροκομματισμό, στον παραγοντισμό, στον καρεκλοκενταυρισμό. Αυτά ασπάστηκαν και αυτά εξακολουθούν να υπηρετούν.

Δεν είναι τυχαία η αποτυχία τους. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Γλυνός δεν μπόρεσε να κατέβει στις εκλογές και έδωσε το «χρίσμα» στον κ. Μαλταμπέ επικαλούμενος την «ενότητα». Επικαλούνται την ενότητα αυτοί που διαίρεσαν το νησί επί χρόνια. Αυτοί που λάσπωσαν τους πάντες επί χρόνια. Αυτοί που πολιτεύτηκαν με αδιαφάνεια επί χρόνια.  Αυτοί που έκαναν τις απευθείας αναθέσεις έργων σε ημέτερους, κανόνα. Τώρα μιλάνε για ενότητα και βάζουν τον απόντα επί τριάμισι χρόνια κ. Μαλταμπέ να υπερασπιστεί το μοναδικό «έργο» τους: Το προτεκτοράτο του περιφερειακού πάρκου!

Η κάθοδος μου με τον συνδυασμό του Θεοδόση Σούσουδη και αυτή τη φορά έχει ως στόχο η Άνδρος να γυρίσει σελίδα. Να ξεφύγει από το χτες. Να φέρει στο προσκήνιο νέες λογικές και πρακτικές. Να αναδείξει νέους ανθρώπους. Συνεχίζουμε. Περισσότερο ώριμοι. Αλλά ακόμα νέοι. Στα 45 χρόνια μου θέτω εκ νέου υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με στόχο να προσφέρω την εμπειρία μου και την γνώση μου ώστε να ξεκινήσουμε μαζί για μια νέα διαδρομή.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet