Ανοίγουμε τον διάλογο

 

Το «εν Άνδρω» έχει ήδη πάρει πολιτική θέση με αρκετά επώνυμα άρθρα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμες αυτές οι εκλογές για την Άνδρο. Και δεν θεωρούμε την ουδετερότητα αρετή. Ιδίως  μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για το νησί μας. Η ουδετερότητα φανερώνει αδυναμία και δεύτερες σκέψεις. Αυτό έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και δεν θεωρούσαν πολίτες τους μη μετέχοντες στα κοινά. Τους δε ουδέτερους τους θεωρούσαν Βοιωτούς (ανόητους).

Έτσι, πήραμε θέση. Κάποιοι στεναχωρήθηκαν. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία που μας παρακολουθεί το εκτίμησε. Απόδειξη είναι πως οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας πολλαπλασιάστηκαν και έγιναν πολλές χιλιάδες. Αυτό ήταν μια αναγνώριση για εμάς.

Ένας φίλος μας σύστησε να κάνουμε διάλογο και με τους υποψηφίους δημάρχους. Βρήκαμε καλή την ιδέα. Το ότι δύο από εμάς που γράφουμε στο "εν Άνδρω" έχουμε πάρει ανοιχτά θέση δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις στήλες μας για διάλογο και με αυτούς που είναι απέναντι. Αυτό σημαίνει πολιτικός πολιτισμός. Κάποιοι το κατάλαβαν. Άλλοι όχι. Τόσο το χειρότερο γι' αυτούς.

Θέσαμε  εννέα ερωτήματα και ένα σχόλιο. Οι ερωτήσεις ίδιες και για τους τρεις υποψηφίους που έχουν δηλώσει πρόθεση να κατέβουν. Και οι τρεις δέχθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τελικά απαντήσεις λάβαμε μόνο από τους δύο. Ο κ. Καπάκης, αφού καθυστέρησε όσο μπορούσε την δημοσίευση, στο τέλος δεν έστειλε τίποτα. Δικό του πρόβλημα αν έτσι καταλαβαίνει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει και τη συμμετοχή του στα κοινά.

Απαντήσεις πλήρεις (μακροσκελέστερες από ότι είχαμε ζητήσει) λάβαμε από τον κ. Σουσούδη και τον κ. Μαλταμπέ. Τους ευχαριστούμε. Και χαιρόμαστε που δέχτηκαν αυτή την κατάθεση θέσεων και απόψεων. Η σειρά παράθεσης των συνεντεύξεων ακολούθησε τη σειρά εκλογής τους το 2010 στο απερχόμενο δημοτικό συμβουλιο.

Σε εσάς τώρα μένει να τους κρίνετε. Να σχηματίσετε άποψη. Να κρίνετε τι λένε και τι δεν λένε. Να συνεκτιμήσετε λόγια και έργα.

Αν κάποιοι από εσάς θέλετε να σχολιάσετε τις συνεντεύξεις ή κάποιες από τις απαντήσεις ή να ρωτήσετε κάποια επιπλέον ερωτήματα μπορείτε να το κάνετε στο facebook του «εν Άνδρω». Τα σχόλια σας μπορεί να αποτελέσουν το έναυσμα για έναν νέο γύρο αυτής της συζήτησης. Από εσάς εξαρτάται…

"εν Άνδρω"

 

 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ  ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

 

- Ποιος είστε;

 Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνδρο. Ζω στην Άνδρο μαζί με την οικογένεια μου, την σύζυγό μου Κατερίνα και τα τρία παιδιά μου, τον Γιάννη, την Φλωρέζα και την Ειρήνη. Εδώ είναι το σπίτι μου, η δουλειά μου, οι φίλοι μου.  Από το 2003 εργάζομαι, ως ορθοπεδικός γιατρός, στο Κέντρο Υγείας. Συμμετέχω στα κοινά από το 2006 ως δημοτικός σύμβουλος, προσπαθώ να φέρω μια νέα νοοτροπία, κάτι που το θεωρώ αυτονόητο. Πιστεύω στην κοινωνική προσφορά και δράση, η ομάδα και οι ακαδημίες μπάσκετ που δημιουργήσαμε ήταν ένα όνειρο ζωής το οποίο κάναμε πραγματικότητα δίνοντας διέξοδο σε δεκάδες παιδιά, στα παιδιά μας.

- Γιατί βάζετε υποψηφιότητα;

Γιατί αγαπώ το νησί μου και θέλω να προσφέρω. Θέλω να το βλέπω να αναπτύσσεται και να παίρνει τη θέση που θεωρώ ότι αξίζει.

Γιατί ζω στην Άνδρο και θέλω να βλέπω τους φίλους μου, τους συμπατριώτες μου ενωμένους, αισιόδοξους.

Γιατί έχω πολλά όνειρα για το νησί μου, πολλές  ιδέες και απλές  προτάσεις για να αλλάξουμε την Άνδρο, να την κάνουμε καλύτερη και πιο όμορφη.

- Γιατί πρέπει να σας ψηφίσει κάποιος;

Οι πολίτες είναι αυτοί που μας κρίνουν όλους.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ούτε συγκαταλέγομαι στους επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης.
Συλλογικότητα, συμμετοχή και συνεργασία, τρεις λέξεις από «σ», που πιστεύω πρέπει να γίνουν βίωμα σε όλους μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.  Οι Νέοι Ορίζοντες, η παράταξή μας, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το αύριο.

Αφορά την ανάπτυξη της Άνδρου αλλά και ένα νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου, που ανατρέπει το σημερινό μοντέλο του αυταρχισμού και της αδιαφάνειας.

Κατά καιρούς έχουν δοθεί στους πολίτες αμέτρητες υποσχέσεις.

Εγώ δίνω μόνο μία, με δύο μόνο λέξεις:  Σκληρή δουλειά !!!. Για να δικαιώσω τις προσδοκίες των συμπατριωτών μου.

- Τι συμβολή είχατε μέχρι τώρα στα κοινά της Άνδρου;

Από το 2006 εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος, ενώ το 2010 ηγήθηκα της δημοτικής κίνησης «Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες».

Έχω διατελέσει Πρόεδρος (διοικητικός διευθυντής)  του Κέντρου Υγείας 2006-2009, όπου με αποτελεσματικότητα και χρηστή διοίκηση καταφέραμε να γίνουν στο Κέντρο Υγείας πολλές βελτιώσεις και σημαντικά έργα. (Νέο ακτινολογικό μηχάνημα, νέο οδοντιατρικό μηχάνημα, προμήθεια ηλεκτρογεννήτριας όπου εξασφάλιζε πλήρη ηλεκτρική-λειτουργική ανεξαρτησία, αλλαγή ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης  στο κτίριο του Κ.Υ., αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του κτιρίου κ.α.)  
Αντιπρόεδρος του Αθλητικού συλλόγου Α.Ο.Φ.
Ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος του νεοσύστατου Αθλητικού συλλόγου Α.Ο.ΑΝΔΡΟΥ, όπου αθλούνται και εκπαιδεύονται στην καλαθοσφαίριση πάνω από 120 παιδιά.
Μέλος και παλιός αθλητής της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΑΝΔΡΟΥ.
Έχω διοργανώσει 5 ιατρικές επιστημονικές ημερίδες. Στην Χώρα, στο Κόρθι και στην Υδρούσα.
Στηρίζω τις προσπάθειες πολλών συλλόγων, είτε ως απλό μέλος, είτε με την συμμετοχή των παιδιών μου σε αυτούς, είτε με οικονομική ενίσχυση. 

Πιστεύω ότι η δύναμη αυτού του νησιού είναι η απεριόριστη φυσική ομορφιά και οι άνθρωποι του, όπου επιβάλλεται να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στους φορείς και στους συλλόγους, να κυριαρχήσει η έννοια του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ποτέ δεν λειτούργησα διχαστικά. Το ίδιο θα πράξω και ως Δήμαρχος.

Αν και ο ρόλος της αντιπολίτευσης πολλές φορές είναι άχαρος, ήμουν παρών στα δημοτικά συμβούλια. Αναδείξαμε ζητήματα και κρίσιμα προβλήματα του νησιού, καταθέσαμε προτάσεις ολοκληρωμένες.

Τιμήσαμε την εντολή των πολιτών της Άνδρου, μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια.

- Τι κάνατε την τριετία που πέρασε για την Άνδρο;

Μακριά από κάθε διάθεση στείρας αντιπολίτευσης καταθέσαμε σειρά προτάσεων για ένα νέο και σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, σε πλήρη αντιδιαστολή με την προχειρότητα και τους αυτοσχεδιασμούς της δημοτικής αρχής.
 Αναδείξαμε τους κινδύνους από τη μελέτη του περιφερειακού πάρκου και της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών.
Καταθέσαμε προτάσεις για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, να κυριαρχήσουν κανόνες δημοκρατίας, διαφάνειας και δημόσιας διαβούλευσης.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στην ιστοσελίδα μου www.sousoudis.grκαι να διαπιστώσει τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.
Συμμετείχα στην επιτροπή του Δήμου στο υπουργείο οικονομικών, για να παραμείνει η εφορία στην Άνδρο.
Το κυριότερο είναι ότι τα τρία αυτά χρόνια, πήγα σε κάθε γωνιά του νησιού. Μίλησα αλλά κυρίως άκουσα τους πολίτες, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τα όνειρά τους.

- Ποια θα είναι η βασική πολιτική φιλοσοφία σας αν εκλεγείτε;

Η Άνδρος ταλαιπωρήθηκε από το μοντέλο του αυταρχισμού και της αδιαφάνειας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος πρέπει να επιδιώκει τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων, να αποκτήσει θεσμούς διαβούλευσης που θα οδηγούν σε συνεργασία και συνεννόηση.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Άνδρου ποτέ δεν συνεδρίασε, ποτέ δεν λειτούργησε. 

Εγώ θα την αναβαθμίσω, θα συμμετέχουν σε αυτήν όλοι οι φορείς του νησιού. Καμία σοβαρή απόφαση δεν θα εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, διάλογος.

Από εδώ και πέρα έρχεται ο Δήμος Άνδρου της διαβούλευσης και της συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις.

- Ποιοι είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα προσπαθήσετε να κινηθεί η Άνδρος, τα αμέσως επόμενα χρόνια, αν εκλεγείτε;

Η Άνδρος πρέπει να έχει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο.

Είμαστε τουριστικός προορισμός, πολύ κοντά στην Αττική και στο αεροδρόμιο. Είναι ώρα να αποκτήσουμε τουριστική ταυτότητα, να ενισχύσουμε την εικόνα του τουριστικού προορισμού, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του.

Στο αναπτυξιακό πρότυπο της Άνδρου θέση έχει και ο πρωτογενής τομέας ενώ αυτό το πρότυπο συνδέεται και με ένα ολοκληρωμένο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό για όλο το νησί. Μαζί βεβαίως με τα απαραίτητα έργα υποδομής στο νησί.

Ο κύριος άξονας όμως των προτεραιοτήτων μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη. Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι και οι τρεις δημοτικές ενότητες του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τις δικές τους αναπτυξιακές παρεμβάσεις, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

- Ποια αξιολογείται ως τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού, τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από την επόμενη μέρα των εκλογών;

Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σίγουρα, που θα απαιτήσουν χρόνο, αποδοχή, συνεργασία και συντονισμένες κινήσεις (σκουπίδια, διαχείριση υδάτινου πλούτου, συγκοινωνία, οδικό δίκτυο κά).

Θα σας πω όμως τρία θέματα που θα φέρω στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο και θα σηματοδοτήσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

α) Εκχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων, στις κοινότητες και στα τοπικά συμβούλια. Για να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητας, να μπορούν να γίνουν έργα και δράσεις στα χωριά, για να έχει αυτονομία και κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων, κάθε δημοτική ενότητα.

β) Δημιουργία γραφείου στο δήμο για την ενημέρωση και υποστήριξη επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν από τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

γ) Οργάνωση των υπηρεσιών και ιδιαίτερα της Πολεοδομίας, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του Δήμου και να  ενισχυθεί η οικοδομική δραστηριότητα, που απασχολεί εκατοντάδες επαγγελματίες στο νησί.

- Τι θα κάνετε αν δεν εκλεγείτε. Πως βλέπετε σε αυτή την περίπτωση το ρόλο σας την επόμενη μέρα;

Τους ρόλους τους αναθέτουν οι πολίτες και έχω μεγάλο σεβασμό απέναντι στους πολίτες της Άνδρου.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η Άνδρος τους χρωστά, έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δήμο.

Ως Δήμαρχος ή από οποιαδήποτε άλλη θέση, μία ιδιότητα θα έχω πάντα. Αυτή του ενεργού πολίτη.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μου δεν συνδέονται με καρέκλες και αξιώματα,  το έχω αποδείξει άλλως τε.

Σχόλιο

Έχει έρθει η ώρα η Άνδρος να κάνει μια Νέα Αρχή.

Με σχέδιο, με ανθρώπους που έχουν θέληση και μπορούν να δουλέψουν για το νησί.

Με ανθρώπους που ζουν για την Άνδρο και όχι με αυτούς που θέλουν να ζουν από την Άνδρο.

Αφήνουμε πίσω μας το χθες , τα φθαρμένα πρόσωπα και τις πρακτικές τους και προχωράμε μπροστά.

Απορρίπτουμε αυτούς που διχάζουν και ενώνουμε δυνάμεις, γιατί η Άνδρος  η μικρή μας πατρίδα, μας ενώνει.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ

Ποιος είστε;

Γεννήθηκα το Δεκέμβριο του 1966 στη Βουρκωτή της Άνδρου. Τελείωσα το δημοτικό σχολείο της Βουρκωτής, το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Χώρας Άνδρου και το Λύκειο Γαλατσίου. Σπούδασα στη Νομική Αθηνών και από το 1990 είμαι Δικηγόρος Αθηνών. Από το 1999 δικηγορώ  στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ. Αυτό τον καιρό ολοκληρώνω στο ΕΑΠ το masterστην Ορθόδοξη Θεολογία. Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Άνδρου Ασπασία Μπατζογιάννη και έχω τρία παιδιά.

Γιατί βάζετε υποψηφιότητα;  

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Δημάρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού για ενότητα και συνεργασία που επιτάσσει η εποχή μας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Είχα την ελπίδα, που διαψεύστηκε, ότι θα ανταποκρινόταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης για ένα μεγάλο ενωτικό σχήμα χωρίς κανένα αποκλεισμό και όσο αφορά εμένα χωρίς να απαιτώ να είμαι επικεφαλής. Μετά την άρνησή του, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον, βάσει της εμπειρίας των 16 ετών στην αυτοδιοίκηση να ηγηθώ αυτής της ενωτικής παράταξης με τη συμμετοχή  των συνεργατών μου, καλώντας σε συστράτευση όλους τους Ανδριώτες που μπορούν και θέλουν να δουλέψουν με ομοψυχία για την πρόοδο της Άνδρου.

Γιατί πρέπει να σας ψηφίσει κάποιος;

Ψηφίζοντας την Δημοτική Παράταξη ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ο πολίτης της Άνδρου επιλέγει τη δύναμη της ενότητας και της εμπειρίας στην αυτοδιοίκηση για την οριστική λύση ζητημάτων που χρονίζουν λόγω της διχόνοιας και της πόλωσης που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού. Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων τουρισμού και αγροκτηνοτροφίας, με σφαγεία, συσκευαστήρια, μονάδες τυποποίησης προϊόντων. Για την συνέχιση και ολοκλήρωση των σημαντικών  έργων υποδομής (ΒΙΟΚΑ – ΧΥΤΥ), για την επέκταση του λιμανιού του Γαυρίου και την ολοκλήρωση των λιμανιών Χώρας και Κορθίου. Για την εκτέλεση μικρότερων έργων που συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας  των Ανδριωτών και την αύξηση του τοπικού πλούτου. Όσον με αφορά προσωπικά, η μέχρι τώρα συνεχής και αταλάντευτη παρουσία μου στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου, είναι εγγύηση για το μέλλον.

Τι συμβολή είχατε μέχρι τώρα στα κοινά της Άνδρου;

Από το 1999 έως το 2002 διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων. Τον Οκτώβριο του 2002 εκλέχθηκα Έπαρχος Άνδρου, αξίωμα το οποίο υπηρέτησα μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Το 2011, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άνδρου. 

Τι κάνατε την τριετία που πέρασε για την Άνδρο;

Ως Δημοτικός Σύμβουλος από το 2011 μέχρι σήμερα ήμουν πάντα παρών όχι για να καταψηφίζω τα πάντα, αλλά για όλα ανεξαρτήτως τα μεγάλα ζητήματα. Ήμουν παρών στο Υπουργείο Πολιτισμού δύο φορές, στην έκτακτη ανάγκη του νησιού με την πτώση της χωματερής, στο ΣτΕ για να μην ανασταλεί η πρόοδος του έργου του ΒΙΟΚΑ Χώρας Άνδρου καθώς και στα συναρμόδια Υπουργεία και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την  εκτέλεση των μεγάλων έργων υποδομής όπως το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και η συνέχιση των έργων των λιμανιών και της οδοποιίας που είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Επίσης ασχολήθηκα για την ολοκλήρωση της καταγραφής όλου του οδικού δικτύου του νησιού που ήταν αποκλειστικά έργο του Επαρχείου. Δεν αναφέρω την συνεχή μεταφορά των προβλημάτων των πολιτών προς τη Δημοτική Αρχή, διότι τη θεωρώ αυτονόητη. Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να εμποδίζει το έργο της πλειοψηφίας αλλά να το βοηθά, όταν φυσικά αφορά σε ενέργειες προς όφελος του συνόλου των πολιτών.

Ποια θα είναι η βασική πολιτική φιλοσοφία σας αν εκλεγείτε;

Ενότητα, Συνεργασία, Σκληρή δουλειά, Μεθοδικότητα και Εξωστρέφεια. Κοινωνική συνοχή, Αντικειμενικότητα, Δικαιοσύνη, Αύξηση της Τοπικής Παραγωγής και του Τουριστικού Προϊόντος. Η ενωμένη δράση όλων χωρίς αποκλεισμούς, ο συντονισμός των απόδημων Ανδριωτών και η συστράτευση των οικονομικών παραγόντων όλου του νησιού. Οι φορείς, οι σύλλογοι, οι δημότες θα είναι συνεργάτες μας. Θα μιλάμε λίγο και θα ακούμε πολύ.

Ποιοι είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα προσπαθήσετε να κινηθεί η Άνδρος τα αμέσως επόμενα χρόνια αν εκλεγείτε;

Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, πρωτίστως του ΧΥΤΥ Άνδρου και εκτέλεση όσων είναι ήδη ώριμα στις μελέτες. Τουρισμός – πολιτισμός. Διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσεων προβολής του νησιού για την προσέλκυση κάθε είδους τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση στον Θρησκευτικό Τουρισμό όπου η Άνδρος πρέπει να αναδειχθεί σε αυτό που είναι αντικειμενικά: «Οι Πύλες της Παναγίας προς το Αιγαίο», στον Πολιτιστικό, γενικά εναλλακτικό τουρισμό (μουσειακό, πεζοπορικό, φυσιολατρικό), αλλά και στον τουρισμό Αναψυχής με έμφαση στη νεολαία και την διασκέδαση, με την αξιοποίηση όλων των παραλιών και προώθηση των επαγγελματιών του τουρισμού, ώστε η Άνδρος να αποκτήσει δική της ταυτότητα. Αναβάθμιση μικρών Μουσείων, δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού, θεσμοθέτηση ετήσιου φεστιβάλ «Καϊρια», αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίου και του αλιευτικού καταφυγίου Χώρας με πρώτιστο μέλημα την δυνατότητα προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων. Αγροκτηνοτροφία. Κατασκευή σφαγείων και μονάδων τυποποίησης προϊόντων. Προώθηση των νέων αγροτών στην τυποποίηση και πώληση παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, με παράλληλη κατάρτιση και ενημέρωση των αγροτών. Ορθολογική διαχείριση –εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων για την κάλυψη πλήρως των αναγκών των κατοίκων της Άνδρου.  Καθολική εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης και ενίσχυσή του μέσω του εθελοντισμού. Παρεμβάσεις και διεκδίκηση βέλτιστης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Άνδρου ενδοκυκλαδικά και με τα μεγάλα λιμάνια όπως Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Υγειονομική θωράκιση με παροχή κινήτρων σε γιατρούς για να υπηρετούν στην Άνδρο.

Ποια αξιολογείτε ως τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από την επόμενη μέρα των εκλογών;

Διαχείριση Απορριμμάτων. Απαιτείται οριστική λύση και άμεση κατασκευή - λειτουργία ΧΥΤΥ με όλους τους κανόνες της επιστήμης που ισχύουν σε όλους τους πολιτισμένους λαούς, Υγειονομική θωράκιση διεκδικώντας από την Κεντρική Διοίκηση πιστώσεις για υποδομές αλλά και ιατρικό προσωπικό, με κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία Κορθίου και Μπατσίου. Ανάγκη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης με την ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού, λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα και ενδυνάμωση του αγροκτηνοτροφικού τομέα με σύγχρονες εφαρμογές τυποποίησης σε παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας όπως μέλι, τυρί, λουκάνικα κ.α.

Τι θα κάνετε εάν δεν εκλεγείτε; Πως βλέπετε, σε αυτή την περίπτωση, τον ρόλο σας την επόμενη μέρα;

HΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα εκλεγεί στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 και με γνώμονα τη νίκη και την εμπειρία των στελεχών της, έχει εξετάσει και ασχοληθεί μόνο με το πενταετές πρόγραμμα δράσεων, έργων υποδομής και αναπτυξιακών προγραμμάτων που πρέπει να είναι άμεσα εφαρμόσιμα και να εκτελεστούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Σχόλιο

Αυτοσκοπός και πρωταρχικό μέλημά μου είναι μέσα από την ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μέσα από μια πλατιά ενότητα όλων, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας. Με νέα δυναμική να προχωρήσουμε μπροστά την παραγωγή έργου και να ανεβάσουμε τον τοπικό πλούτο χρησιμοποιώντας δυνατή και βαθιά ανθρώπινη την παράδοσή μας στη ναυτιλία, τον πολιτισμό και την αγροκτηνοτροφική παραγωγή. Με πίστη στο Θεό και αφοσίωση στην Πατρίδα θα τα καταφέρουμε.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet