Να γιατί είμαι στην πολιτική

Του Χρήστου (Τάκη) Βουραζέρη

Υποψηφίου δημοτικού συμβούλου - Νέοι Ορίζοντες

Η αγάπη μου για τον τόπο και τους ανθρώπους του, ήταν το πρωταρχικό μου κίνητρο για να ασχοληθώ με τα κοινά. Θέλω να δω το Κόρθι να γίνεται καλύτερο και τους συμπολίτες μου να είναι υπερήφανοι που ζουν εδώ. Θέλω να δω την Άνδρο να συνθέτει όλα τα κομμάτια της και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Στην αρχή της ενασχόλησης μου με τα κοινά, συνάντησα κατεστημένες αντιλήψεις που σε απέτρεπαν να ασχοληθείς με την πολιτική. Στη συνέχεια αυτές οι παλαιές απόψεις δεν άντεξαν και υποχώρησαν. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα αρχή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θέλω να μηδενίζω καμία προσπάθεια που έγινε, δεν θεωρώ ότι κάποιος έχει κακές προθέσεις όταν ασχολείται με τα κοινά. Υπάρχει όμως ένα καθολικό αίτημα για αλλαγή και ανανέωση, να δοκιμαστούν νέοι άνθρωποι, να προχωρήσουμε μπροστά με πρόγραμμα και σχέδιο.

Το δημοτικό συμβούλιο

Στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο βρέθηκα, αλλιώς τα περίμενα και αλλιώς τα βρήκα. Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου περίμενα οι παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι να διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη χωρίς λογοκρισία ώστε να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων και σκέψεων. Η πρόθεσή μου, όντας εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος ήταν να υπάρχει πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας και όχι σύγκρουσης μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε γιατί δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεργασίας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, δεν υπήρχε σύνθεση, διαβούλευση και δημοκρατικός διάλογος.

Η Άνδρος έμεινε πίσω εξ αιτίας αυτής της λογικής. Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ότι κανείς δεν μπορεί να δουλεύει μόνος του. Για να διεκδικήσεις αποτελεσματικά και να κάνεις έργο πρέπει να έχεις μαζί σου και τους πολίτες και να συνεργάζεσαι με όλες τις παρατάξεις.

Το παράδοξο είναι πως όταν εξελέγην πριν 4 περίπου χρόνια βρέθηκα ξαφνικά μόνος μου στο δημοτικό συμβούλιο, καθότι ο συνδυασμός μου απείχε, αλλά επί της ουσίας δεν ένιωσα ποτέ μόνος μου. Όλες οι τοποθετήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο είχαν ως σκοπό να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου και δεν κατέφυγα ποτέ σε τακτικές στείρας αντιπολίτευσης. Έτσι, βρήκα κοινό σημείο επαφής και κοινό τρόπο σκέψης με πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να εκτιμήσω τη σοβαρότητα, την εντιμότητα αλλά και τη συγκροτημένη σκέψη του Θεοδόση Σουσούδη, να έρθουμε κοντά και να προχωρούμε πλέον μαζί.

Ο Θεοδόσης είναι ένας άνθρωπος που ακούει, έχει δημοκρατικές αρχές και έχει ιδέες για το νησί. Είναι ένας άνθρωπος που ενώνει, δεν διχάζει και δεν διαχωρίζει τους πολίτες. Το σχέδιο του για το νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, που δίνει αυτονομία, αρμοδιότητες και πόρους στα συμβούλια των δημοτικών ενοτήτων και στα τοπικά συμβούλια των χωριών, είναι πρωτοποριακό. Δίνει ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης σε όλη την Άνδρο. Είναι ο νέος και σύγχρονος δήμαρχος που έχει ανάγκη το νησί.

Φιλοδοξία μου είναι την επόμενη μέρα των εκλογών να τελειώσουν οι διχαστικές λογικές του παρελθόντος. Θα συζητάμε για να λύνουμε τα προβλήματα του τόπου μας όλοι μαζί. Θα πρέπει να γίνει μια νέα αρχή. Πρακτικά αυτό σημαίνει  νέα νοοτροπία και αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο. Τη δύναμη που θα μου δώσουν οι συμπατριώτες μου θα την μετατρέψω σε έργο για τον τόπο μου, σε συνεργασία με όλους.

Το Κόρθι

Πρώτη προτεραιότητα στο Κόρθι είναι η διασφάλιση της περίθαλψης και υγείας των κατοίκων του Κορθίου με τη στελέχωση του Πολυδύναμου (αγροτικού ιατρείου). Παράλληλα προχωρούμε στον επανασχεδιασμό του δικτύου ύδρευσης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού για το σύνολο της δημοτικής ενότητας. Επίσης, μείζον θέμα για εμάς είναι η σωστή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής μας, όπου σήμερα διαπιστώνονται επανειλημμένως δυσλειτουργίες που απειλούν την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε άλλους οικισμούς.

Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου προκειμένου να εξασφαλισθεί πλήρως  η ασφαλής διαχείμαση των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών καθώς και η προσέλκυση μικρών τουριστικών σκαφών κατά τους θερινούς μήνες. Η παρούσα εικόνα του λιμανιού επηρεάζει αρνητικά την τουριστική  ανάπτυξη και προβολή του Κορθίου. Ταυτόχρονα, θα δώσουμε έμφαση στην αποπεράτωση και αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου προς όφελος των κατοίκων του Κορθίου και ολόκληρης της Άνδρου, αλλά και στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής που χρίζουν παρεμβάσεων.

Θεωρούμε επίσης αναγκαία την στήριξη των  επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της περιοχής μας, με ενημέρωση και υποστήριξη για την ένταξη τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, που θα αρχίσουν σύντομα να ‘’τρέχουν’’.

Τέλος, θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής μας προκειμένου να συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που τόσο έχουν λείψει από την περιοχή μας.

Το Κόρθι και οι άλλες περιοχές της Άνδρου

Το Κόρθι είναι στο νοτιότερο τμήμα της Άνδρου. Πρόκειται για μια αγροτική περιοχή, με ήπια τουριστική ανάπτυξη, ένα δίκτυο παραδοσιακών οικισμών, ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και ανεξάντλητες προοπτικές. Είμαστε όμως ένα δυναμικό και αναπόσπαστο μέρος της Άνδρου. Κάθε δημοτική ενότητα μπορεί να υποστηρίξει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο. Αυτό θα κάνουμε και εμείς. Μας δίνει πλέον τη δυνατότητα το νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Άνδρου, για το οποίο δεσμεύθηκε ο Θ.Σουσούδης. Θα έχουμε και αρμοδιότητες αλλά και πόρους για να τις ασκήσουμε.

Τα μεγάλα ζωτικά ζητήματα θα πρέπει να τα λύσουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πρέπει να συναποφασίζουμε. Από εκεί και πέρα, κάθε δημοτική ενότητα μπορεί να στηριχθεί στα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα και να υπηρετήσει το δικό της αναπτυξιακό πρότυπο. Κάποιες περιοχές θα πρέπει να βάλουν νέες και σύγχρονες βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη, σε κάποιες άλλες θα πρέπει να επιδιώξουμε την ανασύσταση και αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ να υπάρξει ένας δίκαιος προεκλογικός αγώνας από όλες τις παρατάξεις. Οι υποψήφιοι να στηριχθούν στο πρόγραμμά τους, να αγωνιστούν για τις ιδέες τους, να αποφευχθούν κρούσματα λασπολογίας και ανώνυμων ψευδών καταγγελιών, που υποβαθμίζουν το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα. Ας αφήσουμε τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν ανεπηρέαστοι και με γνώμονα το καλό του τόπου μας. Ας αφήσουμε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν πιο άξιους για να προχωρήσει η Άνδρος μας μπροστά.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet