Ας κάνουμε μαζί τα νέα βήματα

Του Μιχάλη Καψαμπέλη

Υποψηφίου δημοτικού συμβούλου - Νέοι Ορίζοντες

Δεν είναι εύκολο να πεις κατεβαίνω σε εκλογές. Ιδίως αν είσαι εργαζόμενος και υπεύθυνος σε ότι κάνεις. Όμως το  αποφάσισα όμως χάρη στην προσωπικότητα και τον ενθουσιασμό του Θεοδόση Σούσουδη. Οι σπουδές μου στα οικονομικά και η ενασχόληση μου με τα ναυτιλιακά μου έδωσαν την ευκαιρία έχω μια καλή εικόνα της οικονομίας του νησιού. Έχοντας συμμετάσχει από το 2002 σε μια νέα δύναμη της  Ανδριώτικης ναυτιλίας (ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της ναυτιλιακής εταιρείας των Δημήτρη και Γιώργου Στεφάνου) μπόρεσα να δω την Άνδρο της δημιουργίας και των θαλασσών. Από το 2011 η εταιρεία απέκτησε το SUPERFERRY II βοηθώντας έτσι ακόμα περισσότερο το νησί με ένα δικό του πλοίο.

Η αγάπη και η στήριξη προς αυτό το πλοίο οδηγεί σε ένα νέο βήμα εξέλιξης για το νησί που θα είναι η δρομολόγηση και άλλου πλοίου στην γραμμή της εταιρείας ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη του τόπου. Την ώρα που άλλα νησιά δεν έχουν δρομολόγια και πλοία η Άνδρος θα έχει πλέον πλήθος ημερήσιων διαδρομών. Μια μεγάλη ευκαιρία μας δίνεται.

Μέσα από την δραστηριότητα μου είδα τα προβλήματα του λιμανιού του Γαυρίου, όπως η συντήρηση και η επέκταση του. Η έλλειψη Λιμενικού Ταμείου στην ´Άνδρο  μαζί με την παντελή αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής σε αυτά τα θέματα. Είναι απαράδεκτο το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τόσα δρομολογία ημερησίως να μη έχει το δικό του Λιμενικό Ταμείο.

Η αξιοποίηση των υπολοίπων τριών λιμανιών του νησιού είναι επιτακτική ανάγκη. Τα λιμάνια της Χώρας και του Κορθίου πρέπει επιτέλους να τελειώσουν και να γίνουν μαζί με το λιμάνι του Μπατσίου προορισμός και πέρασμα σκαφών αναψυχής.

Η ανάπτυξη είναι δυνατή αρκεί να το θέλουμε και να το προσπαθήσουμε. Η Άνδρος διαθέτει πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιηθεί. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. Η συμμετοχή μας στις εκλογές είναι το πρώτο βήμα. Η ανάδειξη νέων ανθρώπων που έχουν διάθεση προσφοράς είναι το δεύτερο. Ας τα κάνουμε μαζί.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet