Επιτέλους μόνιμη γιατρός στο Κόρθι!...

 

Το ιατρείο Κορθίου

Τελικά οι Κορθιανοί - αφού δεν τους έφερναν γιατρό - εξέλεξαν με την βοήθεια του συνδυασμού του Δ. Λοτσάρη γιατρό για την περιοχή τους! Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας στις 24/10/19 η γιατρός αποσπάται από την Καλαμπάκα όπου υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου "για όσο χρόνο έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος της Κοινότητας Όρμου." Η ιατρός θα ξεκινήσει υπηρεσία στην Άνδρο από 2 Δεκεμβρίου 2019.

Η παραπάνω κίνηση ήταν μια έξυπνη πολιτική επιλογή του Δ. Λοτσάρη που κατέβασε την γιατρό Μαρία Κουρέλη, με καταγωγή από το Κόρθι, ως υποψήφια στο τοπικό του Όρμου με σκοπό την απόσπαση της στην Άνδρο. Η υποψηφιότητα της ιατρού κατέληξε τόσο στην εκλογή της ως πρόεδρου στον Όρμο όσο και την μετάθεση της ως γιατρού στο ιατρείο του Κορθίου!

Ήταν πράγματι μια έξυπνη κίνηση που απέδωσε. Όπως, άλλωστε, είχε γράφει προεκλογικά στο φυλλάδιο του ο σημερινός δήμαρχος:

"Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το Αγροτικό Ιατρείο που με τόσες προσπάθειες κατάφερε να φτιάξει ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός να είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό και παραμένει σε αδράνεια. Ήδη με την υποψήφιά μας Μαρία Κουρέλη δημιουργούμε συνθήκες για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Ιατρείου. Υπόσχομαι ότι με κάθε κόστος το Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά στους πρώτους μήνες της θητείας μου..." 

Και το βιογραφικό της ιατρού όπως το κατέγραψε η ίδια στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:

Η Μαρία Κουρέλη

"Γεννήθηκα το 1974 από γονείς νησιώτες, τον Στέλιο Κουρέλη από την Μήλο και την Αικατερίνη Στρατή από την Άνδρο. Μεγάλωσα στον Κορυδαλλό και πέρναγα τα καλοκαίρια μου στο Κόρθι. Σπούδασα Ιατρική και αποφοίτησα το 2000 από την Κρατική Ιατρική Σχολή Ρουμανίας.

Το 2010 πήρα την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού στο Τζάνειο νοσοκομείο. Το 2015 έκανα Μεταπτυχιακό στη Σχολή Δημόσιας Υγείας με τίτλο: Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία. Έχω ασκήσει την ιατρική σε πολλά άγονα και δυσπρόσιτα νησιά, όπως Κίμωλος, Μήλος, Αλόννησος, αλλά και σε νοσοκομεία της Αθήνας, Σύρου, Τρικάλων. Είμαι παντρεμένη από το 2009 και έχω 3 παιδιά. Εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας ως επιμελήτρια Ιατρός ΕΣΥ.

Κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Λοτσάρη γιατί αποφάσισα να γυρίσω στο νησί των ευτυχισμένων παιδικών μου χρόνων. Οραματίζομαι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσιτό σε όλους τους πολίτες και θέλω να εργαστώ στο Περιφερειακό ιατρείο Κορθίου για να γίνει ένα Πρότυπο Ιατρικό Κέντρο, με μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο."

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μια διευκρίνιση να δωθεί. Η εν λόγω γιατρός έρχεται με απόσπαση υπαγόμενη στο Δυναμικό του ΚΥ Άνδρου. Είναι υποχρεωμενη εκ νόμου , να κάνει εφημερίες και ιατρείο στο ΚΥ Άνδρου. Και Τελικά έχουμε μπερδευτεί, στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε για να εκλέξουμε ικανά πολιτικά στελέχη ή επειδή κάποιος είναι γιατρός? Δηλαδή αν η κυρία δεν είναι ικανή για πρόεδρος της Τοπικής, αλλά εξαιρετική γιατρός αυτό είναι πολιτική επιτυχία?

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή ενημερωσε μας για τους (λαθρο)μετανάστες που έρχονται στην Ανδρο με την ευλογία δημάρχου και συμβούλων.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Να σας ενημερώσουμε για κάτι που είναι φήμη; Από πότε ενημερώνουμε και για τις φήμες; Αν υπάρξει η σχετική είδηση με στοιχεία τότε να ενημερώσουμε...
ΥΓ Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η κυβέρνηση αναζητά τόπους να στείλει πολιτικούς πρόσφυγες από την Συρία (όχι οικονομικού λαθρομετανάστες από άλλα μέρη) σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτοί οι πολιτικοί πρόσφυγες που θα πάνε κάπου (όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών) θα έχουν ΑΜΚΑ, θα μπορούν να εργαστούν, θα είναι οικογένειες και θα επιδοτηθεί από την ΕΕ το ενοίκιο τους (από 8 μέχρι 10 ευρώ ημερησίως το άτομο - για τετραμελή οικογένεια 1000-1200 ευρώ). Η επιδότηση ισχύει από την ΕΕ μέχρι να τελεσιδικήσει το πολιτικό άσυλο. Η πλειονότητα τους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Και θα κατανεμηθούν ανά 200-400 άτομα σε πολλά μέρη της επαρχίας.
Αυτά δηλώνει η κυβέρνηση. Το αν θα έρθουν και στην Άνδρο ή σε άλλα νησιά είναι κυβερνητικά απόφαση και είναι προς εξέταση.
Αυτά τα γενικά. Όλα τα άλλα είναι κουβέντες...
Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα. Άλλο ουδέν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απ' ότι φαίνεται κ. Μπασαντη ούτε εσύ διάβασες σωστά τα προεκλογικά φυλλάδια των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ τοπικών συμβουλίων...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παραβλέπουμε τους υπαινιγμούς σας. Κρατήστε τους για λογαριασμό σας. Δεν αφορούν το Εν Άνδρω.
Σας τονίζουμε πως υπάρχει αναγγελία των υποψηφιοτήτων των δύο ονομάτων (και σχετικό βιογραφικό τους απ΄όπου πήραμε και τα στοιχεία για την γιατρό) στον συνδυασμό Λοτσάρη πολύ πριν βγάλουν φυλλάδια τα τοπικά.
Κάντε μας την χάρη και μια φορά στη ζωή σας αγαπητέ Μέγα Επικριτή να διαβάσετε κάτι σωστά. Πέντε χρόνια τα διαβάζατε όλα λάθος. Δεν καταλάβατε τίποτα από το αποτέλεσμα που είχε αυτό για εσάς;
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άδικα τρωγωσαστε για πότε υπήρχε ή δεν υπήρχε γιατρός.
Τώρα που με πρωτοβουλία του δημάρχου έρχονται για εγκατάσταση πρόσφυγες- μετανάστες θα υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο των γιατρών του κόσμου, καί θά εξυπηρετούνται και οι ιθαγενείς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ράδιο Αρβύλα πάλι.Ε όχι και χωρίς γιατρούς από το 2015.Όσοι χρειαστήκαμε ας πούμε για συνταγογράφηση είτε να μας δει γιατρός ας πούμε για κρυολόγημα βρίσκαμε αγροτικούς γιατρούς .Έλεος πια.Και βέβαια καλωσορίζουμε την συντοπίτισσα μας.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Από προσωπική εμπειρία να αναφέρω ότι κάποιες φορές που χρειάστηκε να επισκεφτώ το ιατρείο του Όρμου Κορθίου για συνταγογράφηση γιατρός δεν υπήρχε πάντα. Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος, και οφείλω να ομολογήσω, πάντα μου προξενούσε εντύπωση που δε διαμαρτύρονταν οι Κορθιανοί. Και βέβαια θα συμφωνήσω με το σχολιαστή "ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ" αυτά τα παιδιά που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ιατρείου δεν έχουν τη γνώση και τις εμπειρίες ενός αξιόπιστου γιατρού. Εύχομαι η γιατρός κ.Κουρέλη να έρθει στο Κόρθι με το καλό και οι αντιφρονούντες για όλα τα υπόλοιπα ας ηρεμήσουν. Αλίμονο, με την υγεία δεν παίζουμε ως γνωστόν, ούτε την πολιτικοποιούμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουν να ακουσουν ακόμη πολλά τα αυτιά μου κ να δουν πολλά τα μάτια μου,,, Αλλά δε μπορώ να πιστέψω πως ένας κορθιανος λέει ότι το Κορθι δεν έχει μείνει απτό 2015 χωρίς γιατρό!.,, Και αναφέρεται σε 25χρονα παιδιά που τόσα περνάνε κάθε χρόνο για εκπαίδευση, Έλεος,,,

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους σήμερα, έστω με καθυστέρηση, αποδείχθηκε με περίτρανο τρόπο το προεκλογικό ψέμα του κ. Λοτσάρη. Επιτέλους αποδείχθηκε με το άρθρο αυτό ότι δεν υπήρχαν ανεξάρτητοι συνδυασμοί, αλλά πίσω από αυτούς κρύβονταν ο κ. Λοτσάρης. Έστω και αργά φάνηκε το μεγάλο παραμύθι.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προφανώς είστε ο μόνος στην Άνδρο που δεν ήξερε πως στον Όρμο η γιατρός είχε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ υποψηφιότητα με τον Λοτσάρη. Όπως και ο Γ. Ζάννες. Υπάρχουν οι σχετικές προεκλογικές ανακοινώσεις στα φυλλάδια. Πως και δεν τις είδατε; Άρα αυτά που γράφετε περί αποκάλυψης ΑΤΟΠΑ...
ΥΓ Όλοι όσοι πολιτεύτηκαν με τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια είχαν και προτιμήσεις. Μερικοί τιμίως το είπαν προεκλογικά όπως η γιατρός και ο Γ. Ζάννες στο Κόρθι. Άλλοι αφού ψάρεψαν σε θολά νερά το αποκάλυψαν μετεκλογικά όπως για παράδειγμα ο Ν. Χέλμης στο Γαύριο που είναι του Καπάκη. Ή, δεν το πήρατε είδηση αυτό;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς αποκατάσταση της αλήθειας....
Από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα, υπάρχουν χωρίς κανένα κενό διάστημα, ένας ή δύο αγροτικοί ιατροί στο Κόρθι.
Μάλιστα ο ένας από τους δύο μένει στον όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το ιατρείο....
Με χαρά δεχόμαστε την συντοπίτισσα μας αλλά δεν χρειάζεται να μηδενίζουμε τα πάντα με ψέμματα και ανακρίβειες....
Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε τους πίνακες διορισμών από το 2015 και μετά....