Τα επιφαινόμενα και τα φαινόμενα που μπορεί να απατούν...

 

Ένα "αγωνιστικό" συμβούλιο σε έναν αγώνα για το "φαίνεσθαι" με καθυστέρηση μερικών χρόνων. Πότε θα συγκροτηθεί - από την "ενωμένη αντιπολίτευση" που ελέγχει το συμβούλιο - μια επιτροπή που θα ξέρει το θέμα των ανεμογεννητριών και θα κάνει μια σοβαρή αντιπρόταση στην κυβέρνηση; 

Πριν δύο μέρες λάβαμε το παρακάτω σχόλιο. Το αναρτήσαμε μιας και όσα περιγράφει είναι πραγματικά γεγονότα. Μετά καθίσαμε και κάναμε μια μικρή έρευνα και καταλήξαμε σε μερικές διαπιστώσεις που έχουν γενικότερη σημασία, καθώς αναφέρονται στα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Άνδρο, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο καταλαβαίνουν την πολιτική αυτοί που επιδίδονται σε πολιτικές φιοριτούρες και παραπολιτικά παιχνίδια στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναλυτικά: 

(α) ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

"Αριθμός σχολίου 63001 - Θα μας πει ο Μουστάκας ο Νίκος πως το παίζει??
Εχθές μετά το Συμβούλιο έφαγε με τον Γιαννη τον Μπακελα τον οποιον βριζει ανοιχτα μετά πήγε στα ΑΠΟΙΚΙΑ στην παρέα Σουσουδη ,Τσαουση και λοιπων. Μας έχει μπερδέψει αυτός ο κύριος... - Γιάννης!!!»

(β) ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα γεγονότα που περιγράφει ο αναγνώστης είναι σωστά! Και στην πρώτη περίπτωση στον Πλάτανο και στην δεύτερη στα Αποίκια. Οι ερμηνείες δεν είναι σωστές. Άρα τα φαινόμενα εξαρτώνται και από τις ερμηνείες τους και μπορεί και  να απατούν. Πράγματι ο κ. Μουστάκας πήγε παρέα με άλλους δύο και στον Πλάτανο όπου πήγε και ο κ. Μπακέλας και κάθισε. Και μετά πήγε αλέγκρος όπως ήταν και από τους κ. Σουσούδη, Τσαούση, Καπάκης και άλλους της "ενωμένης αντιπολίτευσης" στα Αποίκια.

Στη δεύτερη παρέα ενέσκηψε κάποια στιγμή και ο κ. Ν. Στεφάνου όπου ο κ. Τσαούσης γύρισε και "προέβλεψε" αστειευόμενος: "διαγραφές αν το μάθει η παράταξη του". Ο κ. Στεφάνου δεν άφησε το "αστείο" να πέσει κάτω και γύρισε σοβαρός όπως και άλλες φορές στο παρελθόν καταλήγοντας: "αν η πολιτική φθοράς είναι η μόνη πολιτική τους ως αντιπολίτευση τότε δεν θα κάνουν τίποτα για την Άνδρο και θα μείνουν στην αντιπολίτευση πολλά χρόνια".  Δεν ξέρουμε αν ο νεοφερμένος στην πολιτική της Άνδρου κ. Τσαούσης κατάλαβε την σοβαρότητα της απάντησης που έχει ακούσει πολλές φορές από ένα απλό αγροτόπαιδο που ζει μόνιμα στην Άνδρο... 

(γ) ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Βλέπουμε λοιπόν πως τα φαινόμενα απατούν. Όπως απατούν πολλά πράγματα απατούν στη σημερινή Άνδρο γιατί τα βλέπουμε prima vista (επιφανειακά, με την πρώτη ματιά). Και κάνουμε επιφανειακή πολιτική. Συνήθως δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν υπάρχει βάθος. Δεν υπάρχει μακροχρόνιος στόχος για το νησί. Κάποιοι έκαναν πρόχειρη διαχείριση των κοινών και θεώρησαν πως έκαναν έργο. Άλλος έστειλε ένα-δύο χαρτιά και νομίζει πως έκανε πολιτική για το νησί. Και ακόμα και σήμερα κάνουν ένα πέρασμα από το ΔΣ και νομίζουν πως αυτό είναι πολιτική. Η άγνοια είναι δεύτερη φύση σε όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά τα τελευταία χρόνια. Και με την ίδια άγνοια εξακολουθούν να κάνουν αντιπολίτευση σήμερα.

Οι δημοσκοπήσεις του 2016 και του 2018 δεν είπαν ποτέ τίποτα στους κ. Σουσούδη και Καπάκη που πάλευαν ο ένας τον άλλο για την Πλούσκα της Ζωής τους επί 5ετία. Αιφνιδίως ένωσαν τις αντίθετες απόψεις τους το 2019 για να αντιμετωπίσουν τον κ. Λότσαρη από τον οποίο έχασαν. Και το 2019 η δημοσκόπηση πριν τις εκλογές δεν τους είπε τίποτα. Όπως δεν τους είπε τίποτα και το αποτέλεσμα των εκλογών που το θεώρησαν "προσωρινό" και μπήκαν με φόρα στα συμβούλια για να ρίξουν τον Λοτσάρη!!! Και όπως δεν τους λέει και τίποτα το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που έγινε προχτές και δείχνει και τους δύο με αρνητικό πρόσημο. Δεν τους προβληματίζουν τα πρόσημα στην πολιτική γιατί αυτοί και οι γύρω τους δεν ξέρουν πολιτική.

Νομίζουν πως πολιτική είναι η "επιτροπή αγώνα" στην οποία θα "αγωνιστούν" σήμερα έναν αγώνα που ΔΕΝ έδωσαν επί 5ετία. Τότε που αγωνίζονταν οι Παριανοί και αυτοί έβλεπαν. Τότε που δεν προσέφυγαν ποτέ στο Συμβούλιο Επικρατείας. Κάτι που δεν είδε το ποιοι δεν προσέφυγαν ο νεοφερμένος και στα θέματα των ανεμογεννητριών κ. Τσαούσης. Τότε που κρίθηκαν οριστικά οι αδειοδοτήσεις.

Αν δεν κάνουμε λάθος ήταν το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας του κ. Φάμελου όταν ο τότε ΓΓ πολιτική Προστασίας κ. Καπάκης απλώς έστειλε μια επιστολή στον κ. Σουσούδη και αυτό την παρέλαβε και την αρχειοθέτησε. Αυτός ήταν ο αγώνας τότε που έπεσαν οι υπογραφές αυτών που θα... αγωνιστούν αύριο για κάτι που δεν αγωνίστηκαν τότε. Νομίζουν οι άνθρωποι πως τα "αγωνιστικά επιφαινόμενα" του σήμερα θα κρύψουν την αγωνιστική αδράνεια του χτες. Νομίζουν πως βάζοντας μπροστά τον και κολακεύοντας τον ματαιόδοξο κ. Μπακέλα δημιουργούν αναχώματα και πολιτικά ρήγματα.

Αν είναι να πολιτευτούν έτσι "αγωνιστικά" και φθοροποιά άλλα 3,5 χρόνια - όπως είπε το αγροτόπαιδο Ν. Στεφάνου στον Σ. Τσαούση - τότε να τους πούμε κι εμείς πως το πολιτικό μοντελάκι που λανσάρουν φορέθηκε την προηγούμενη 5ετία από την ομάδα Καπάκη και τους συνεργαζόμενους μαζί του - αποχώρησαντες από τον κ. Σουσούδη - και πέτυχαν να εκλεγεί... ο κ. Λοτσαρης! Με άλλα λόγια πολύ ζαβούς θελωρησαν τότε και θεωρούν σήμερα τους ανδριώτες. Φαίνεται πως δεν έλαβαν τα μηνύματα από τις περσινές εκλογές, ούτε τα πολιτικά μηνύματα από την πρόσφατη δημοσκόπηση. 

Ακόμα μια φορά οι της "ενωμένης αντιπολίτευσης" μένουν στα επιφαινόμενα της πολιτικής και όχι στην ουσία. Στην προκειμένη περίπτωση μένουν στα επιφαινόμενα ενός δημοτικού συμβουλίου - που λόγω απλής αναλογικής ελέγχουν. Αλλά δεν βλέπουν την ουσία της πολιτικής που είναι το παραγόμενο έργο στη θητεία ενός δημάρχου. Εκεί απέτυχε χτες ο κ. Σουσούδης. Εκεί απέτυχε και ο κ. Καπάκης που εμπόδισε προχτές και εμποδίζει και σήμερα - μαζί με τον κ. Σουσούδη - κάθε έργο. Όμως το έργο στην πολιτική ήταν και είναι ευθύνη του δημάρχου. Και εκεί θα κριθεί στο τέλος της διαδρομής του και ο κ. Λοτσάρης. 

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραίο άρθρο κ.Μπασαντη
Αποτυπώνεται την αλήθεια...