Μήνυμα δημάρχου Άνδρου για την εορτή της Θεοσκέπαστης

 

Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή.

Η εορτή της Παναγίας της Θεοσκεπάστου της Άνδρου μας. Για πρώτη φορά η θεία λειτουργία δε θα πραγματοποιηθεί ούτε θα αποδοθούν τιμές από τις Αρχές του Τόπου και τα Σώματα Ασφαλείας, χωρίς τους νησιώτες να κατακλύζουν τον χώρο της Εκκλησίας, χωρίς τους επισκέπτες που προσέρχονται κάθε χρόνο στο νησί για να παρευρεθούν στη Χάρη της. To Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Θεοσκέπαστης δεν θα ανοίξει για το κοινό. Αυτό δεν μπορεί να στερήσει από κανένα μας προσωπικά να τιμήσουμε την Χάρη της και να προσευχηθούμε.
Φέτος η εικόνα της Παναγιάς μας , μας καλεί όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στο συνάνθρωπό μας, δίνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα…. ότι η πίστη στο Θεό και η επιστήμη δεν είναι έννοιες αντίθετες αλλά αλληλοσυμπληρούμενες , είναι έννοιες που προσδίδουν ελπίδα.
Μπαίνοντας στον πιο κρίσιμο μήνα της μάχης που δίνει η χώρα έναντι του COVID –19, θέλω ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους της Άνδρου, για την τεράστια προσπάθεια τους για την εφαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης.
Τα μέτρα είναι σκληρά , πρωτόγνωρα και αναμένεται να γίνουν σκληρότερα, όμως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι τα μόνα που έχουν αποδώσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μη χαλαρώσουμε , να μην εφησυχαστούμε , και να κάνουμε όλοι μαζί ακόμη ένα κουράγιο.
Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερες ευχαριστίες:
• Στους εκπροσώπους της εκκλησίας του νησιού μας που λειτουργούν και προσεύχονται με κλειστές πόρτες, έμπρακτη απόδειξη του «αγαπάτε αλλήλους»
• στο προσωπικό του ΚΥ και του ΕΚΑΒ
• στο προσωπικό του Δήμου και ιδιαίτερα στο προσωπικό καθαριότητας
• στους εργαζόμενους των super market,των αρτοποιείων και των φαρμακείων του νησιού
• στους οδηγούς των φορτηγών που τροφοδοτούν το νησί μας
• στις Εθελοντικές Ομάδες, στο ΣΕΔΑ και την Εθνοφυλακή
• σε όλους τους δωρητές υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών
• στους ιδιώτες ιατρούς του νησιού
• στα σώματα ασφαλείας στην Αστυνομία , στο Λιμενικό Σώμα, στο Πυροσβεστικό Σώμα
• στο Διευθυντή του Γηροκομείου και όλο το προσωπικό για τα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζουν από την πρώτη στιγμή για την προστασία των ηλικιωμένων ανθρώπων μας.
• σε όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης
• σε όλους εσάς που μαζί με εμάς κληθήκατε να αλλάξετε τρόπο ζωής διακόπτοντας τις κοινωνικές σας επαφές.
Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί
Αγάντα Ανδριώτες…. Αγάντα Ελλάδα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας κάνει υπομονή ο δήμαρχος του χρόνου ίσως σταθεί ποιο τυχερός και κάνει το σόου του ενοψη Θεοσκεπαστου προς το παρόν καμαρώνουμε τα βιντεο του άλλου σωτήρα της Άνδρου τον Σουσουδη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, εκτιθεστε...
ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ
Δεν πειράζει να εκτίθεται κανείς λέγοντας επώνυμα την αλήθεια. Ενώ εσείς λέγοντας ανώνυμα ψέματα δεν εκτίθεστε. Αυτή είναι η διαφορά μας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αληθεύει ότι ο δήμαρχος έγραψε το συγκινητικό αυτό κείμενο στο καράβι ερχόμενος από Ραφήνα χθες καταστρατηγωντας τα μέτρα που μας καλεί να τηρούμε (και πρέπει να τηρούμε όλοι μένοντας σπίτι). Το λιμενικό δεν τον έλεγξε; θα πληρώσει πρόστιμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σωστή η πληροφόρηση σας. Όμως δεν είστε πληροφορημένος πως ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι της χώρας έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ στη μετακίνηση τους. Αυτό πως δεν το ξέρατε;
Και για να μην ρωτάτε: πέρασε απέναντι για λίγες ώρες για να συζητήσει για την πρωτοβουλία του για την κτηνοτροφία. Σήμερα φεύγει το πρώτο φορτίο με αμνοερίφια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί δεν έγινε τηλεοπτική/ διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας; Μεταδίδεται και μέσω ίντερνετ ο ιός;;;