Δρόμοι φαρδιοί που... δεν τους ξέραμε! Η "επανάσταση" του αυτονόητου...

ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

Απομεσήμερο πριν αρκετές μέρες στο Νειμποριό. Συζητάμε με τον Σταύρο συνταξιούχο λιμενικό και τον Γιώργο συνταξιούχο επιχειρηματία. Κάποια στιγμή γυρνά ο Σταύρος και ρωτά: "είδατε πόσο απλόχωρος έγινε ο περιφερειακός της Χώρας; Διασταυρώνονται άνετα δύο αυτοκίνητα και υπάρχει και χαντάκι για τα νερά".  Η αλήθεια ήταν πως δεν είχαμε περάσει πρόσφατα και δεν ξέραμε. Μετά την επιβεβαίωση και του Γιώργου σκεφτήκαμε μια μέρα να κατηφορίσουμε από τον περιφερειακό και μείναμε έκπληκτοι. Ο δρόμος ήταν πλέον οκτάμετρος! Και με χαντάκι στην άκρη. Κάποιο μηχάνημα του Δήμου είχε περάσει και είχε καθαρίσει τα πολλά και μεγάλα χόρτα στα άκρα του που έπεφταν και στην άσφαλτο και ο δρόμος από εξάμετρος είχε γίνει οκτάμετρος. Άρκεσε ένα μηχάνημα και έγινε... δίμετρη διαπλάτυνση! 

Ρωτήσαμε πως και γιατί τον Σταύρο. "Πολύ απλό" απάντησε. "Ο Γιαννίσης έκανε το αυτονόητο, για πρώτη φορά ξεκίνησε να συντηρεί το υπάρχον οδικό δίκτυο". Πράγματι δεν μπορούμε να θυμηθούμε πόσα χρόνια είχε να καθαριστεί αυτός ο δρόμος. Τι κόστιζε να καθαρίσουν τα χαντάκια όλα αυτά τα χρόνια. Ο καθαρισμός ΔΕΝ είναι έργο. Είναι συντήρηση ώστε να μπορεί να δουλεύει σωστά ένα έργο. Ατυχώς όλα αυτά τα 5 χρόνια της εργώδους αδράνειας και του Facebook δεν γινόταν συντήρηση δρόμων.  

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως η συντήρηση δεν σταμάτησε στον ένα δρόμο, αλλά προχώρησε και σε άλλους. Έτσι μια άλλη είδαμε πως από τις Μαίνητες μέχρι τις Στραπουριές είχε κι εκεί ο δρόμος είχε διαπλατυνθεί!! Οκτάμετρος. Και χαντάκι απορροής νερού στη άκρη.

Μάθαμε πως τα μηχανήματα του Δήμου κάνουν συνεχή προσπάθεια καθαρίζοντας καθημερινά εκατοντάδες μέτρα δρόμων του υπάρχοντος εγκαταλειμμένου δημοτικού δικτύου. Για το επαρχιακό έχει προγραμματιστεί από το επαρχείο ο καθαρισμός για το φθινόπωρο στα μέρη που είτε δεν έγινε τις περασμένες χρονιές είτε ξαναβγήκαν χόρτα.

Τα ίδια και καλύτερα και ο δρόμος που συνδέει το Υψηλού με την Χώρα. Το ίδια και στον δρόμο που ανεβαίνει στις Στενιές. Συμπέρασμα: Η καθημερινότητα μπορεί να μην προσφέρεται για θριαμβολογίες, όμως είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του πολίτη. Τα "έργα" της δεν προσφέρονται για "κορδέλες", παράτες και ταρατατζούμ. Όμως είναι αυτά που διευκολύνουν καθημερινά τον οδηγό, τον επισκέπτη, τον κάτοικο, τον τουρίστα. Εκεί που ο προηγούμενος δήμαρχος είχε ξεχάσει να κάνει κάτι. Ο Γιαννίσης με το κάτι που έκανε έδωσε δύο μέτρα δρόμο στην περιοχή. Ελπίζουμε να συνεχίσει για να φαρδύνουν κι άλλοι δρόμοι το επόμενο διάστημα. Το ξαναλέμε: δεν πρόκειται για νέα έργα, αλλά για συντήρηση έργων, που όμως κάνουν την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη. Αυτονόητα πράγματα...

ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΡΜΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ 

Στο Κόρθι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Οι καταστροφές του φθινοπώρου στην παραλία της Αγίας Αικατερίνης ήταν μεγάλες. Ολόκληρο βουνό κατέβηκε και έκλεισε τον δρόμο. Τα πέτρινα τοιχάκια και τα πρανή είχαν σε αρκετά σημεία καταστραφεί εντελώς. Τα επισκεφθήκαμε Μάιο ου άρχισαν τα μπάνια. Η κατάσταση συμμαζεμένη, αλλά τα τοιχάκια και τα υπολείμματα  των καταστροφών - λόγω lockdown - ήταν εκεί.

Η παραλία ήταν ακόμα στην κατάσταση που την άφησαν τα μηχανήματα που καθάρισαν τον χειμώνα την περιοχή. Ο κορονοϊός δεν είχε επιτρέψει την ολοκλήρωση των εργασιών. Συζητήσαμε μετά το μπάνιο με κορθιανό και μας είπε πως ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τηνιακός είχε υποσχεθεί πως πριν του Αγίου Πνεύματος η παραλία θα ήταν έτοιμη. Επειδή πολλά φεϊσμπουκικά έχουμε ακούσει όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε μικρό καλάθι. Πήραμε μερικές φωτογραφίες και περιμέναμε...

Λίγες μέρες μετά του Αγίου Πνεύματος επισκεφθήκαμε πάλι την περιοχή για ένα μπάνιο και είδαμε την διαφορά. Το καλοκαίρι βρήκε την παραλία και τα πέτρινα τοιχάκια της Αγίας Αικατερίνης φτιαγμένα εντελώς. Την ακτή πλήρως καθαρισμένη. Την περιοχή σχεδόν αγνώριστη. Άλλος ένας αθόρυβος και αποτελεσματικός αντιδήμαρχος έτρεξε, μερίμνησε για να ετοιμάσει την περιοχή για καλοκαίρι.

Ο δρόμος που ήταν σε πολλά σημεία χαλασμένος από την καταστροφή είχε επιδιορθωθεί και είχε ξαναβρεί την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του. Και από τις σωρούς πέτρες και ερείπια της κακοκαιρίας φτιάχτηκε ένας δρόμο πλήρως αποκατεστημένος. Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εργατικότητας και της αποτελεσματικότητας ενός ανθρώπου που δεν αναλώνεται σε λόγια και σχόλια στο διαδίκτυο. Και εδώ το αυτονόητο, η επισκευή και η συντήρηση μετά την καταστροφή, επανέφερε την περιοχή σε τάξη...

Συμπέρασμα: Ο Τηνιακός αντί να αναλώνεται σε "έργα" του facebook και να απαντά στις φτηνές ύβρεις και λοιδορίες στο facebook των Μπακέλα και Τρανάκου προσπάθησε να ξαναδώσει στο Κόρθι την καθημερινότητα του με λειτουργικό τρόπο. Δεν πήρε τα πανώ της επανάστασης να τρέχει στο Γαύριο για να διαδηλώσει την "αριστεροφροσύνη" του - σε ένα νησί 7.000 κατοίκων - όπως ο Μπακέλας, ο οποίος πέρασε έτσι εύκολα από τις περσινές εξαγγελίες στις διαμαρτυρίες γιατί δεν έγινε αντιδήμαρχος! Και - το πιο ωραίο με την φόρα που πήρε ο Μπακέλας - έφτασε και στην εκπροσώπηση της Άνδρου στα αγροτικά των Κυκλάδων του βαλλόμενου πανταχόθεν ΣΥΡΙΖΑ!!!

Από κοντά με τις αργόσχολες και ψευδεπίγραφες αναρτήσεις του ο Τρανάκος. Ήδη κατάφερε να διακριθεί κατά τον πρώτο χρόνο της εκλογής του σε όλων των ειδών τις προσωπικές επιθέσεις κατά πάντων (δημάρχου, επάρχου, περιφερειάρχη, αντιδημάρχου, Εν Άνδρω κλπ) ονειρευόμενος ως συνταξιούχος από τους ορίζοντες της καφετέριας... τις εκλογές του  2023!

Όμως μέχρι το 2023 κάποιος πρέπει να δουλεύει για να υπάρχουν οι δρόμοι για να λειτουργεί το Κόρθι. Άσε που το 2023 αργεί. Όλα αυτά όμως τα αυτονόητα - είναι τόσο δύσκολα να τα καταλάβουν - όσοι ονειρεύονται από το 2020 την "ρεβάνς του 2023"!!!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ωραια τα λετε και μπραβο του δημαρχου ομως περιοχη Μακροτανταλου και παραλια Βλυχαδα εχει να περασει μηχανημα εδω και 3 χρονια
καντε και σεις μια επισκεψη να δειτε τους δρομους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρωτήσαμε και είπαν πως είναι αμέσως επόμενο μέρος που θα έλθουν. Ας περιμένουμε να δούμε. Κι εδώ θα είμαστε πάλι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro