Εντιμότητα ή υποκρισία;

Του Ελευθερίου Μπάλλα

Δικηγόρου, Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομιλεί κατά την επίσκεψη του στην Άνδρο τον Μάρτιο του 2018 με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθέριο Μπάλλα. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Πάλι με υποκριτικούς ισχυρισμούς η αντιπολίτευση  Σουσούδη – Καπάκη προσπάθησε να στρέψει τα βέλη της μη πληρωμής των προμηθευτών της Αναπτυξιακής στην διοίκηση Λοτσάρη. Όμως “οι αλήθειες δεν είναι σχετικές, αυτό που είναι σχετικό είναι οι απόψεις για την αλήθεια” όπως είχε πει ο Κολομβιανός συγγραφέας Davila. Και εξηγούμαι:

- H διοίκηση Σουσούδη αποφάσισε την διάλυση της Αναπτυξιακής με μόνες αρνητικές ψήφους του Χρήστου Βουραζέρη και την δική μου το 2017.

 - Η διοίκηση Σουσούδη και εν συνεχεία η αντιπολίτευση Σουσούδη (2019-2022) είχε την απόλυτη πλειοψηφία στην Γενική Συνέλευση μέχρι τα μέσα του 2022.

Δεν έφερε ποτέ η Γ.Σ. στον Δήμο ή στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια την αναδοχή του χρέους της Αναπτυξιακής προς τους πιστωτές της απο το 2017 μέχρι το 2022. Αντίθετα έφερε, με τους εκκαθαριστές που είχε διορίσει, την αποδοχή των οφειλών σε Ταμεία και Εφορία.

Όταν άλλαξε η σύνθεση της Γ.Σ. το 2022 και έχασε την πλειοψηφία σε αυτήν ο κ. Σουσούδης στράφηκαν με προσφυγή  κατά της απόφασης αυτής και η προσφυγή τους απορρίφθηκε.

Όταν οι νέοι εκκαθαριστές μέσα σε ένα μήνα από τον διορισμό τους (!!) έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17-7-2022 για αναδοχή χρέους τα χρέη προς τους προμηθευτές. Ψήφισαν (η αντιπολίτευση πλην του κ. Τρανάκου) αρνητικά και έτσι οι πιστωτές έχασαν την ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ για να πληρωθούν, το οποίο έκλεινε την 29-7-2002.

Εν συνεχεία προγραμμάτισαν και ενήργησαν μόνοι τους συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να απορρίψουν την απόφαση του διορισμού των νέων διαχειριστών, που ήδη είχαν κάνει την δουλειά τους. Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. ακυρώθηκαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Τώρα λοιπόν, μετά από τόσο αγώνα που έκαναν, ο οποίος οδήγησε στην μη πληρωμή των πιστωτών, ήρθαν στο Δ.Σ της 4-2-2023 δύο εκπρόσωποι του κ. Σουσούδη και ο κ. Καπάκης για να κατηγορήσουν την Διοίκηση Λοτσάρη οτι δήθεν άργησε να πληρώσει τους πιστωτές!!! Ακολούθησε και ανακοίνωση της παράταξης Νέοι Ορίζοντες που κατηγορεί την Διοίκηση Λοτσάρη παρά το μόνο αληθές ιστορικό που αναλύω ανωτέρω.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο με ένδοξα οράματα που αλλάζουν κάθε φορά όταν κάποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση και τα ξεχνάει βέβαια όταν έρθει στην διοίκηση. Νέο όραμα περί ανάγκης ίδρυσης ναυτικής ακαδημίας στην Άνδρο, για κάτι δηλαδή που αποτελεί πάγιο αίτημα του νησιού αλλά ο κ. Σουσούδης τίποτε δεν έκανε όταν διοίκησε τον Δήμο. Άλλωστε ο κ. Σουσούδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση απο το 2010 μέχρι το 2014 είχε το όραμα του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Γαύριο, για το οποίο δεν έκανε τίποτα επί 5ετία. Παρά μόνο εξαγγελίες!!!

Όλα ξεκίνησαν από την αρχή με ενέργειες της διοίκησης Λοτσάρη. Και φτάσαμε σήμερα να έχουμε πλήρη μελέτη και περιμένουμε τους όσους δόμησης σε ΦΕΚ για να γίνει η δημοπράτηση έχοντας ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Σήμερα ένα «νέο όραμα», έτσι χωρίς σχέδιο, μπαίνει στην προεκλογική φαρέτρα του κ. Σουσούδη. Δεν μπορείς να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται ότι κοιμάται (παλαιά ινδιάνικη παροιμία).

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ο κ. Καπάκης με τον κ. Αδάμη διαφημίζουν ότι έκαναν προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποδεχθήκαμε να εγγράψουμε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου τις επιχορηγήσεις των 2.000.000 και 800.000 ευρώ που θα γίνουν έργα για την οδοποιία του νησιού.

Αλήθεια δεν έπρεπε να τα εγγράψουμε στο τεχνικό πρόγραμμα; Έπρεπε να τα χάσουμε; Και από κοντά και αναφορές τους για πειθαρχικές ευθύνες της Υπηρεσίας του Δήμου. Ήμαρτον Θεέ μου. Τελικά έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι τα λάθη προσομοιάζουν με τα πάθη. Κρύβονται στην λήθη για να επαναληφθούν.

Αποδείχθηκε εν τέλει ότι η εντιμότητα στην πολιτική  ήταν στην πλευρά Λοτσάρη, ενώ η υποκρισία στην κριτική στην πλευρά Σουσούδη – Καπάκη. Όπως είχε πει μεγάλος θεωρητικός της πολιτικής του 20ου αιώνα: “Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας”.

Είπαμε σεβαστός και θεμιτός ο ρόλος της αντιπολίτευσης, αλλά γιατί τόσο μίσος; Γιατί τόση τύφλωση; Όλα πιά να τα θυσιάσουμε στο βωμό της μικροπολιτικής;

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά τα λέει ο "πιστωτής αναπτυξιακής" . Σε άλλο σάιτ περνάνε μόνο τα σχόλια που βολεύουν αυτόν που υπογράφει το κάθε άρθρο. Ευτυχώς έχει καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους βρέθηκε μια διοίκηση να λύνει προβλήματα και να δημιουργεί,ελπίζω οι Ανδριώτες να ξυπνησαν και να κατάλαβαν τα λάθη που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και ψηφίζαμε καρεκλοκενταυρους και άχρηστους. Είδωμεν.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Λευτέρη. Μακάρι να καταλάβει ο κόσμος και να πάρει την σωστή πλευρά της ιστορίας. Ευχομαι να είσαι πρόεδρος και στο επόμενο Δ.Σ. του Δήμου. Το αξίζεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

...για αυτό θα φάνε μαύρο!!
(Έκανα το ίδιο σχόλιο σε άλλο site κάτω από την ανακοίνωση του κ.Σουσουδη αλλά δε πέρασε!!)