ΓΑΥΡΙΟ: Καθημερινά έργα και βελτιώσεις δρόμων...

Όσοι ήρθαν να ψηφίσουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρήκαν μπροστά τους δύο νέους ασφαλτοστρωμένους κόμβους στο Γαύριο. Ο πρώτος ήταν εύκολα εμφανής γιατί ήταν στην κεντρική έξοδο/είσοδο του λιμανιού. Ο δεύτερος λιγότερο εμφανής, αλλά αφορούσε την ασφάλεια των σχολείων. Του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και του γυμνασίου/λυκείου. Οι δύο ασφαλτοστρώσεις βελτίωσαν μια πολύ κακή κατάσταση πάρα πολλών ετών. Η έξοδος/είσοδος του λιμανιού είχε σχεδόν καταστραφεί από την μακρόχρονη βαριά οδική χρήση φορτηγών, νταλικών, ΙΧ. 

Πόσο μάλλον που ήταν και η κατάληξη της στενής κατηφόρας και της μεγάλης διασταύρωσης όπου η καλή πρόσφυση στον δρόμο είναι απαραίτητη στο σημείο αυτό προς αποφυγή ατυχημάτων. Το ίδιο σημαντικό ήταν και το τεχνικό έργο που έγινε και πλέον διευκολύνει την οδική προσπέλαση του σημείου, καθώς δεν θα μαζεύονται πλέον νερά δημιουργώντας προβλήματα σε αυτοκίνητα και πεζούς στην είσοδο/έξοδο του λιμανιού. Ήταν μια σημειακή παρέμβαση βελτίωσης του λιμανιού της Άνδρου.

Ο δεύτερος κόμβος ήταν μπροστά στη διασταύρωση όλων των σχολείων του Γαυρίου. Εκεί ο δρόμος ήταν ημικατεστραμμένος από χρόνια. Το κακό οδόστρωμα αποτελούσε από πολλά χρόνια κίνδυνο για αυτοκίνητα και πεζούς. Η ασφαλτόστρωση που έκανε ο Δήμος Άνδρου βελτίωσε αποφασιστικά την κατάσταση, διαμόρφωσε μια εικόνα τάξης και οργάνωσης δίνοντας τη δυνατότητα σε πεζούς και αυτοκίνητα να κινηθούν με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον οι δρόμοι προς τον κόμβο ασφαλτοστρώθηκαν και αυτοί δίνοντας σε όλη την περιοχή καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση και συνολικά πολύ καλύτερη εικόνα. Ήταν ένα σημειακό έργο επίσης που συμβάλει στην λειτουργικότερη κίνηση στην γύρω περιοχή. Φυσικά απομένουν πολύ περισσότερα να γίνουν στο λιμάνι και στο εσωτερικό του επί χρόνια ξεχασμένου Γαυρίου. 

 Όμως, όπως συνέβη σε πολύ μεγάλη κλίμακα το 2020 και 2021 με τις ασφαλτοστρώσεις στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας και όπως συνέβη πριν δύο μήνες με τις τσιμεντοστρώσεις στον κόμβο Όρμου Κορθίου και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον οικισμό ο Δήμος έχει ήδη σταδιακά στους οικισμούς της Άνδρου να κάνει παρεμβάσεις οδικής βελτίωσης εκεί που δεν είχε γίνει επί πολλά χρόνια τίποτα. Η αρχή που έγινε στη Χώρα, η συνέχεια που προχώρησε στο Κόρθι, καταλήγει τώρα και στο Γαύριο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet