ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κυβερνήτης της ελληνικής ακτοφυλακής για τους "εμπειρογνώμονες" και τα "πορίσματα" τους !!!

  

Το Εν Άνδρω απευθύνθηκε προς κυβερνήτη της ελληνικής ακτοφυλακής που αυτές τις δύσκολες μέρες (ιδίως νύχτες) φυλά τα περάσματα των ελληνικών νησιών. Όπως μάς εξήγησε αυτές τις μέρες έχουν βγει στην τηλεόραση όλοι οι ανειδίκευτοι και πουλούν "γνώση" που δεν έχουν, "εμπειρία" που τους λείπει, "ιδέες" που στερούνται. Λένε το κοντό και το μακρύ τους σχετικά με τον δύσκολο κι ρόλο και τα καθήκοντα του ελληνικού λιμενικού και της ακτοφυλακής. Του ζητήσαμε ένα κείμενο και ο άνθρωπος μέσα σε μια ώρα έστειλε το παρακάτω πραγματικά αποκαλυπτικό κείμενο ζητώντας απλώς να μην αναφερθεί το όνομα του για ευνόητους λόγους. Ακολουθεί το κείμενο του:

ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αν όλοι, σχετικοί και άσχετοι, γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες, έχουν το δικαίωμα να θέτουν ερωτήματα για την ελληνική ακτοφυλακή και τον ρόλο της επιτρέψτε και σε μένα, μιας και μου δίνετε βήμα, να θέσω ερωτήματα δικά μου και άλλων που βρήκα στο διαδίκτυο προς αυτούς που μάς επικρίνουν μετά από μια δραματική νυχτερινή διάσωση 104 ατόμων από τη ν θάλασσα, που είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση από μόνη της. Αυτοί που κοιμούνται ήσυχα στα κρεβάτια τους κάθε βράδυ δεν το ξέρουν. Εμείς που περιπολούμε κάθε βράδυ το ξέρουμε. Από τα ερωτήματα που βρήκα παραθέτω:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Αυτή η κοπελίτσα Nawal Soufi  που δηλώνει «ακτιβίστρια» και είχε επικοινωνία όλη την ώρα μαζί τους πάνω στο σάπιο κουφάρι που τους οδήγησε τελικά στον θάνατο, μήπως πρέπει να ελεγχθεί από το κράτος για συμμετοχή σε όλο αυτό; Πως οι μετανάστες πήραν αυτή τηλέφωνο, που το βρήκαν και γιατί δεν κάλεσαν εκεί που έπρεπε; Τέλος θα έλεγα σε όλους αυτούς που κατηγορούν και βγάζουν χολή καθημερινά, να ψάξουν τους ενόχους στις ΜΚΟ και σε κάτι ακτιβιστές σαν και αυτή που με το μεταναστευτικό κερδίζουν τα άντερα τους και να αφήσουν το Λιμενικό Σώμα να κάνει σωστά την δουλειά του, όπως και την κάνει.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε αυτή η «ακτιβίστρια», η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας, γνωρίζει άριστα την ικανότητα πλεύσης και ευστάθειας ενός σαπιοκάραβου, ώστε να δίνει τηλεφωνικά οδηγίες στους επιβαίνοντες, για το πώς και πόσοι θα πρέπει να μετακινηθούν για να παραλάβουν τα τρόφιμα από το πλοίο προσέγγισης, ώστε να μην τουμπάρει και βουλιάξει το αλιευτικό. Με εντυπωσιάζει το πώς αυτή η κοπελίτσα είχε προφανώς πλήρη εικόνα για την κατάσταση του αδιαχώρητου που επικρατούσε πάνω σ’ αυτό το θαλάσσιο φέρετρο που διέσχιζε τα νερά της Μεσογείου προς Ιταλία.

ΕΡΩΤΗΜΑ 3: Με εντυπωσιάζει επίσης το πώς, κάποιοι άγνωστοι μετανάστες κυριολεκτικά από το πουθενά του κόσμου τούτου, είχαν την δυνατότητα και επικοινωνούσαν μαζί της τηλεφωνικά. Να πω ότι ήταν συγγενείς της, να έχουν το τηλέφωνό της, αυτό το καταλαβαίνω, αλλά να είναι από την άλλη άκρη του πλανήτη και να της τηλεφωνούν συστημένοι, τι να πω, αυτό λιγάκι με μπερδεύει. Που τους ξέρει, που την ξέρουν όλοι αυτοί οι, από το πουθενά πολίτες του πλανήτη τούτου και επικοινωνούν καθημερινά μαζί της;

ΕΡΩΤΗΜΑ 4: Άσε το άλλο που δεν καταλαβαίνω. Πως αυτή η πολυβραβευμένη κοπελίτσα δεν κατάλαβε ότι το σάπιο αλιευτικό ήταν δουλεμπορικό και οι συνομιλητές της θύματα δουλεμπόρων, σε μια μπίζνα δεκάδων δις ευρώ;

ΕΡΩΤΗΜΑ 5: Δεν πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό της ότι κινδυνεύουν τόσες εκατοντάδες αθώες ψυχές, κυρίως των παιδιών με τις μανάδες τους που ήταν στα αμπάρια; Αυτό αποτελεί την πιο συνηθισμένη τακτική των αδίστακτων δολοφόνων – δουλεμπόρων. Έκανε πουθενά καμιά καταγγελία αυτή η κοπελιά πριν την προδιαγεγραμμένη δολοφονία τόσων αθώων ψυχών και δεν το ξέρω, να μου το πείτε, μη λέω ανακρίβειες;

ΕΡΩΤΗΜΑ 6: Και τι ακριβώς είναι αυτό το «ακτιβίστρια» βρε παιδιά; Τι ακριβώς σημαίνει; Είναι κάτι σαν διπλωματικό διαβατήριο που έχει διεθνή ασυλία; Είναι κάτι σαν να έχει κάποιος το ακαταδίωκτο ας πούμε, τι ακριβώς σημαίνει το ¨ακτιβίστρια¨; Μου λέτε κι εμένα να ξέρω;

ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Ξεστόμισαν μερικοί σαν τον Φίλη και την Κατριβάνου την φαεινή ιδέα γιατί δεν αποβιβάστηκαν 2-3 κομάντος από ελικόπτερο για να «επιβάλλουν» στους διακινητές και σε καμιά 200αριά μετανάστες στο κατάστρωμα σε υπακοή κτλ!!!!! Αν είναι δυνατόν, ποιος θα πάρει την ευθύνη να στείλει από ελικόπτερο ή από άλλο σκάφος 2 , 3 ή 5 κομάντος με οπλισμό για να κάνουν το λεγόμενο ρεσάλτο όταν κατά δήλωση επιβαινόντων-διασωθέντων υπήρχαν αρκετοί στο κατάστρωμα που οπλοφορούσαν με μαχαίρια και οι διακινητές είχαν και όπλα. Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο του αιώνα!!!

ΕΡΩΤΗΜΑ 7: Ποιος εγγυάται ότι τη στιγμή που θα αιωρούνταν το ελικόπτερο πάνω από το αλιευτικό , το δυνατό  κατώρευμα του ελικοπτέρου και η αναστάτωση επί καταστρώματος σε συνδυασμό με την κατάσταση ευστάθειας που αναφέραμε πιο πάνω δεν θα αναποδογύριζε το αλιευτικό μια ώρα νωρίτερα?? Κάποιοι άλλοι κατηγορούν το σκάφος 920 της ακτοφυλακής γιατί δεν μαγνητοσκόπησε τη στιγμή της ανατροπής του αλιευτικού με τις υπερσύγχρονες κάμερες νυχτερινής όρασης που διαθέτει!!! Και ποιος σας είπε κύριοι ότι περισσεύουν 2 άτομα εκείνη τη στιγμή από το πλήρωμα του σκάφους της ακτοφυλακής ώστε να χειρίζονται την κάμερα και να την κατευθύνουν επάνω στο περιστατικό ανά δευτερόλεπτο μιας και τα σκάφη δεν μένουν ακίνητα στο νερό και η κάμερα πρέπει να χειρίζεται από κάποιους συνεχώς????

ΕΡΩΤΗΜΑ 8: Και ποιος σας είπε κύριοι ότι εκείνη την ώρα πάνω στο άγχος του πληρώματος του λιμενικού-που πρέπει να σώσει 700 άτομα που μόλις αναποδογύρισαν - σε αστραπιαίο χρόνο - υπήρξε η καθαρή σκέψη να τραβάνε και βίντεο ταυτόχρονα για να έχουν να παίζουν την επομένη μέρα τα κανάλια και οι τηλεδικαστές???

ΣΧΟΛΙΟ: Ας σοβαρευτούν μερικοί εμπειρογνώμονες του καφενείου και τουλάχιστον ας σεβαστούν το τεράστιο λειτούργημα που εκτελεί η Ελληνική Ακτοφυλακή καθημερινώς σε διασώσεις, διακομιδές ασθενών από νησιά, φύλαξη συνόρων , σύλληψη διακινητών ναρκωτικών με σκάφη και ένα σωρό άλλα και ας ψάξουν να βρουν αλλού το μαύρο πρόβατο ή εξιλαστήριο θύμα για αυτή την ομολογουμένως τεράστια απώλεια συνανθρώπων μας!! Ας αναζητηθούν τα αίτια στη ρίζα του προβλήματος . δηλαδή ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους να αναχωρούν από τις πατρίδες τους ξοδεύοντας ένα τσουβάλι χρήματα (ένας θεός ξέρει που τα βρίσκουν αν αναλογιστούμε την ισοτιμία ευρώ-με το νόμισμα της τριτοκοσμικής χώρας τους) κυριολεκτικά για να κάνουν το ταξίδι που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα τους οδηγήσει στο θάνατο;;; Ίσως έφτασε η στιγμή να συγκεντρωθούν οι ηγεσίες ολόκληρης της Ευρώπης και να εξαπολύσουν μια οργανωμένη ενημερωτική καμπάνια στις τρίτες χώρες αυτών των ανθρώπων τονίζοντας τις συνθήκες ενός τέτοιου ταξιδιού, τις πιθανότητες να μην φτάσουν ποτέ στο προορισμό τους και το κατά πόσο τους παραμυθιάζουν οι οργανωμένοι σύγχρονοι λαθροδιακινητές !!!

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ

Φωτογραφία από το διαδίκτυο.

Όσον αφορά την ανατροπή του αλιευτικού και την περίφημη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ένα υπερφορτωμένο σκάφος δεν γίνεται να βουλιάξει!! Σας παραθέτω τις κάτωθι γνώσεις μου από την εκπαίδευση μου στην ναυπηγική , ναυτική τέχνη και την εμπειρία μου σε επιχειρήσεις!!

Ένα σκάφος σαν αυτό με 120 άτομα στο ανώτατο κατάστρωμα και άλλα 200 στο ανώτερο υδατοστεγανό σκεπαστό κατάστρωμα, δηλαδή 300-350 άτομα έτσι ριγμένα, επηρεάζει πάρα πολύ την ευστάθειά του με αρνητικά πρόσημα ως προς το μετακεντρικό ύψος του κέντρου βάρους του και το μοχλοβραχίονα επαναφοράς. Όσα άτομα (περίπου 400) και αν είχε στο αμπάρι (χαμηλό κέντρο βάρους), η ευστάθειά του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμα επίπεδα με τόσο κόσμο στο κατάστρωμα. Μια μετακίνηση τους για οποιοδήποτε λόγο αποτελεί αιτία ανατροπής. 

Κι επειδή ο «εμπειρογνώμων» κ. Τσίπρας δεν έχει ιδέα του εσωκλείω στις παρατηρήσεις και στα ερωτήματα μου βίντεο της ιταλικής ακτοφυλακής από το youtube προς γνώση του. Το βίντεο αφορά αντίστοιχη ακριβώς περίπτωση με μπουνάτσα και ντάλα μεσημέρι (όχι νύχτα) στα ιταλικά χωρικά ύδατα όπου οι μετακινούμενοι λαθρομετανάστες ανέτρεψαν το πλοιάριο και πνίγηκαν οι περισσότεροι. Το σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής παρακολουθούσε το πλοιάριο και το βιντεοσκοπούσε μέχρι που μια ξαφνική μετατόπιση των επιβαινόντων το ανέτρεψε.


Δεν διαβάσαμε εμείς που παρακολουθούμε αυτά τα θέματα… «για έγκλημα της ιταλικής ακτοφυλακής». Κρίμα που στην Ιταλία λείπει ένας Τσίπρας «εμπειρογνώμων», να βγάζει γλώσσα πριν μάθει το τι έγινε. Τώρα που λέγεται πως υπήρξε σύρραξη επί του αλιευτικού τι λέει ο «εμπειρογνώμων» επί θεμάτων διάσωσης στην θάλασσα;

Τέλος επειδή κυβέρνησε και δεν πήρε μυρωδιά να του πω πως το 2015 και 2016 ήμουν και τότε κυβερνήτης της ελληνικής ακτοφυλακής στη Λέσβο (προσοχή όχι στη Μυτιλήνη). Οι βάρκες και τα σάπια αλιευτικά από την μεριά της Τουρκίας ξεκίναγαν χωρίς κανέναν έλεγχο κατά εκατοντάδες. Ένα σταματάγαμε για έλεγχο 20 περνούσαν δίπλα μας για Λέσβο. 1500 άτομα την μέρα περνούσαν και περίπου 10-20 πνίγονταν όταν κάποια βάρκα ανατρέπονταν. Κυρίως γυναικόπαιδα. Πρωθυπουργός των ημερών της λαθρομετανάστευσης ήταν ο ίδιος! Αλλά δεν πήρε μυρωδιά...

Αυτά γιατί στην ελληνική ακτοφυλακή υπηρετούν στελέχη πεπειραμένα που δεν κάνουν ρεσάλτο σε πειρατικά με κίνδυνο να πνίξουν και να πνιγούν και οι ίδιοι. Ακολουθούν κανόνες, πρωτόκολλα, διεθνείς συμβάσεις κλπ. Δεν είναι ο κάθε αλληλέγγυος Φίλης ή Κατριβάνου, που μιλάνε και λένε ότο τους κατέβει ανεύθυνα στα τηλεπαράθυρα.

Θ. Κ. - Κυβερνήτης σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εύγε Κύριε Κυβερνήτα !!!!!!
Επιτέλους βρέθηκε ένας Έλληνας, ένας Άνθρωπος με αξίες και αρχές να απαντήσει σε όλους τους Ανθέλληνες και Προδότες της Πατρίδας μας οι οποίοι έχουν και το θράσος να θέλουν να κυβερνήσουν ξανά!!!!! Οι μάσκες έπεσαν τελικά!!!!! Ως νόμιμος Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ για 17 έτη,και επαναπατριστής από το 1996,ζητώ την άδειά σας να προσθέσω μία φράση στο υπέροχο άρθρο σας,απευθύνοντας την στον "κύριο Τσίπρα και την συμμορία του σχετικά με την ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ :
LOVE IT OR LEAVE IT !!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κύριε Κυβερνήτα. Ευτύχως υπάρχη κάποιος πού μιλάει εξω απο τα δόντια σε όλους αυτούς τους άσχετους πολυντικάνηιδες της δεκάρας.

Είμαι πρώιν πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού και όλες αυτές τις μέρες που ακούω για αυτό το θλιβερό γεγονός και τις μπουρδολογίες των
τσιπράνων ή τσίπριδων βγάζω σπυράκια Πως τολμούν και μιλούν και εκφέρουν γνώμη χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση??
Και όμως ο καπτα-τσίπρας έπιασε κάποτε το τιμόνι της χώρας και την οδήγησε κατ ευθείαν στα βράχια Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει?