Προτάσεις υποψηφίας περιφερειακής συμβούλου Έφης Βουτσινά - Μαλταμπέ

Της Έφης Βουτσινά - Μαλταμπέ

Υποψηφίας Περιφερειακής Συμβούλου - Συνδυασμός Χατζημάρκου

 

Ανάμεσα στις πρώτες προτάσεις της υποψηφίας περιφερειακής συμβούλου Έφη Βουτσινά - Μαλταμπέ (με τον συνδυασμό Χατζημάρκου) ήταν η περαιτέρω αναβάθμιση του ελικοδρομίου της Άνδρου, το οποίο είχε επισκεφθεί.

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που θα υπηρετήσω:

  • Υγεία: αναβάθμιση των υποδομών ώστε να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για άμεση πρώτη φροντίδα σε Κέντρο Υγείας από όλες του περιοχές του νησιού (δεν μπορεί να μοιράζονται έναν γιατρό η Χώρα και το Γαύριο!) 
  • Διαχείριση υδάτινων πόρων: το νερό μας δεν φτάνει γιατί «χάνεται» ή συχνά γίνεται κακή ή παράτυπη διαχείρισή του 
  • Αναβάθμιση των υποδομών και δικτύων: για να μπορέσουν να υποστηριχθούν ολοκληρωμένα η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη. Η επάρκεια αγροτικών αγαθών και τοπικών προϊόντων θα συμβάλλει στην αειφόρο και ισορροπημένη ανάπτυξη του νησιού (ανάπτυξη δεν είναι μόνον ο εποχικός ή ευκαιριακός τουρισμός) 
  • «Βιώσιμη» τουριστική ανάπτυξη: ανάπτυξη του τουρισμού με σεβασμό στον τόπο μας, και κατά το δυνατόν κατανεμημένη στις περιοχές του νησιού (δεν καταστρέφουμε κάποιες περιοχές για να διατηρήσουμε κάποιες άλλες, ούτε δεχόμαστε μια αλόγιστη ανάπτυξη, με παροχή εναλλακτικών δυνατοτήτων και υπηρεσιών για την επιμήκυνση της εποχικότητας (οικολογικός τουρισμός, περιπατητικός, κοσμοπολίτικος, αρχαιολογικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός κ.ά.) 
  • Προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: για να διατηρηθεί η ποιότητα των ειδικών χαρακτηριστικών του νησιού μας. Διεκδίκηση ανάπτυξης τοπικής δύναμης Πολιτικής Προστασίας, σχεδιασμού, προετοιμασίας και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών έναντι όλων των φυσικών και άλλων καταστροφών 
  • Ανάδειξη του εθελοντισμού,ενεργοποίηση των πολιτών: ώστε να υποστηριχθούν οι έκτακτες ανάγκες μας, και να περιφρουρηθούν οι τοπικές μας αξίες (αισθητική, δόμηση, διατήρηση ειδικών καλλιεργειών, χρήση παραλιών κλπ) 
  • Πολιτισμός-Αθλητισμός: να υπηρετήσουμε τα παιδιά και τους νέους μας στο νησί, να τους παρέχουμε ενδιαφέροντα και ευκαιρίες 
  • Ναυτοσύνη και προσέλκυση νέων ανθρώπων: Ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για σύμπραξη Δημόσιων και Ιδιωτικών φορέων με σκοπό την ίδρυση στο νησί μας με την παράδοση στη ναυτοσύνη, παραρτήματος Σχολής Εμποροπλοιάρχων στην αγγλική γλώσσα, και σύνδεσή της με σημαντικό αντίστοιχο χώρο στο εξωτερικό 

Να μάθουμε από τα παθήματα των άλλων νησιών αλλά και να συμβουλευτούμε τα καλά τους παραδείγματα!

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με το Κώστα (πιο κάτω).
Κοινοτυπίες, γενικόλογα και ευχολόγια. Έψησε τον Χατζημάρκο, ότι και καλά έχει άκρες στην ΝΔ με κάτι σέλφι με τον Μητσοτάκη. Ούτε 100 ψηφαλάκια δεν θάβρει, λόγω του χαρακτήρα της και την (συχνότατα) αναιδή συμπεριφορά της. Δεν τσιμπάμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

θα είχε ενδιαφέρον να μας αναλύσει η κα Μαλταμπέ κάποιες από τις ιδέες και να μας εξηγήσει πως θα τις υλοποιήσει σε ένα διαδικτυακό διάλογο. Θα μπορούσε να το κάνει; Να μας πείσει ότι αξίζει να την εμπιστευτούμε πέρα από τα γενικόλογα που δημοσιεύει. Και ακόμα καλύτερα σε ένα ζωντανό διαδικτυακό διάλογο. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για όλους τους υποψηφίους. Θα μπορούσαν λοιπόν οι Ανδριακές ιστοσελίδες, να συντονίσουν μια τέτοια πρωτοβουλία, αν και υπάρχουν εργαλεία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και για να υποβληθούν ερωτήσεις των πολιτών. Τι λέτε κυρίες και κύριοι υποψήφιοι, μπορείτε να το κάνετε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Και επιπλέον οι αρμοδιότητες είναι γραμμένες σε νόμους και θεσμικά κείμενα. Το δε γνώριζε αυτό που φιλοδοξεί να αναλάβει δεν είναι δικαιολογία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα τον προηγούμενο, με το μηδενικό έργο δεν θα τον προτιμήσουμε. Αλλά αυτήν που από τώρα δείχνει σημάδια άγνοιας, επιπολαιότητας και προχειρότητας δε θα της δώσουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια αποτυχημένη θητεία. Εξάλλου τι λογική είναι αυτή να δίνουμε ευκαιρία στα τυφλά σε κάθε πρωτοεμφανιζόμενο αστέρι!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας πούμε τότε τι έκανε ο τωρινός έπαρχος αφού η κυρία Βουτσινά δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες τις(ακόμη δεν έχει εκλεγεί)! Επιτέλους πρέπει σε αυτό το νησί να αλλάξει ο τρόπος σκέψης εκλογής των αιρετών προσώπων!τι άλλαξε ο κύριος Λοτσάρης; ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό.τα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν εγκεκριμένα ήδη! Τι άλλο έγινε από τον ήδη εκλεγμένο κύριο Λάσκαρη; Γι αυτούς μπορούμε να κάνουμε "λογαριασμό"..Χωρίς να δείτε λοιπόν το έργο ενός ανθρώπου μην κρίνετε,θα κριθεί η κυρία Βουτσινά εφόσον εκλεγεί και ολοκληρώσει τη θητεία της. Όσο για το βιογραφικό της ας μην πούμε για τα βιογραφικά των προαναφερθέντων.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Ίισως η κα "σμηναρχος" πρέπει να μάθει την Ελληνική νομοθεσια σύμφωνα με την οποία η ΥΠΑ είναι υπεύθυνη για τις προδιαγραφές και αναβαθμίσεις και οι δήμοι υπευθυνοι για υλοποίηση βάσει προδιαγραφων. Άρα ας λέει λιγότερα γιατί δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει την αναρμοδιοτητα της και μάλλον ότι δε γνώριζε και τα αεροπορικά καθήκοντα της. Πολλές εντυπώσεις μηδενική αξία και ουσία. Αυτήν θα ψηφίσουμε; Όχι βέβαια!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γενικολογίες, αλλά καμία λύση. Πως θα τα κάνει αυτά; τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσει; οι δηλώσεις είναι εύκολες, όπως και να τριγυρνά στα πανηγύρια και να μοιράζει καρτελάκια, η κα υπαξιωματικός. που μετά από 30 χρόνια έφτασε το βαθμό του σμηνάρχου. Αλήθεια, μπορεί να μας διευκρινίσει το βιογραφικό και τις τόσες πιστοποιήσεις που κατέχει; άλλοι ιδρώνουν για να πάρουν ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, μηχανικού, αρχιτέκτονα και η εν λόγω κυρία έχει αναδειχθεί σε πανεπιστήμονα. Αληθεύει ότι θέλει να κατασκευάσει μέχρι και φράγμα; η κυρία πρέπει στις εκλογές να φάει άκυρο. Να ιδρυθεί σχολή εμποροπλοιάρχων; πως θα πείσει το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας; δεν φτάνουν οι άλλες σχολές που υπάρχουν; τα έχει μπλέξει λίγο η κυρία. Τι σχέση έχει η αναβάθμιση των υποδομών υγείας με την επάρκεια γιατρών; υπάρχει κάποια λογική ασυνέχεια; Τι εννοεί με τη σύμπραξη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων; τι προτείνει τη δημιουργία ιδιαίτερου νομικού καθεστώτος για την Άνδρο; μου θυμίζει πολύ έντονα τις ιδέες ενός άλλου δημοτικού συμβούλου που συχνά "εγκωμιιάζει" το enandro.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επάνδρωστε το κέντρο υγείας,φέρτε γιατρούς και εξοπλισμό, το επίπεδο περίθαλψης και υγείας είναι στα τάρταρα,με το παραμικρό όλοι οι ασθενείς φορτώνονται για Σύρο και Αθήνα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γενικά και αοριστα... Εγω δεν βλέπω καμια προταση. Μονο διαπιστωσεις εχει η εξαγγελια.Μας δουλεύουν κανονηκα

This comment was minimized by the moderator on the site

Κέντρο Υγείας Άνδρου;;;το πιο σύντομα ανέκδοτο.....Ωραία έκθεση ιδεών οι προτάσεις πολιτικής που θα......υπηρετήσει η κ υποψήφια του νυν περιφεριάρχη με το τεράστιο έργο στην Άνδρο....η τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές της Άνδρου.....

Περισσότερα