ΣΤΟ ΝΗΜΑ: Τι μάς λένε οι τελευταίες συγκεντρώσεις και τι λένε οι δύο υποψήφιοι σε αυτές...

ΧΩΡΑ - ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Ήγγικεν η ώρα της κάλπης. Τελευταία μέρα συγκεντρώσεων σήμερα και θα κάνουμε έναν μικρό απολογισμό των συγκεντρώσεων της Τετάρτης και της Πέμπτης των δύο συνδυασμών. Την Τετάρτη ο Λοτσάρης μίλησε στο Κόρθι παρουσία 200-220 ακροατών και ο Σουσούδης στο Μπατσί με αντίστοιχη παρουσία. Την Πέμπτη ο Λοτσάρης μίλησε στην Χώρα παρουσία περίπου 220-230 ατόμων και ο Σουσούδης στο Γαύριο παρουσία 180 ατόμων. Τι συμπέρασμα βγαίνει από τις συγκεντρώσεις; Πως ο κόσμος πάει στις συγκεντρώσεις. Αυτό με δεδομένο πως σε κάθε συγκέντρωση καμιά 60αριά είναι υποψήφιοι. Αυτό σημαίνει πως στις δύο συγκεντρώσεις που γίνονται παράλληλα πηγαίνουν 350 - 450 άνθρωποι. Δεν θα τους λέγαμε και λίγους σε ένα νησί με μικρή πολιτική κινητικότητα... 

Θυμόμαστε εκλογές επί των τριών Δήμων που μαζεύονταν μερικές δεκάδες σε κάθε υποψήφιο. Κι έφταναν καμιά φορά έφταναν καμιά εκατοστή. Άρα επί ενιαίου Δήμου υπάρχουν συγκεντρώσεις. Οι ανοικτές συγκεντρώσεις μερικών εκατοντάδων κατοίκων ξεκίνησαν το 2010. Κορυφώθηκαν το 2014. Έπεσαν το 2019. Και εφέτος δείχνουν σε καλό σημείο. Πρώτο συμπέρασμα. Ο κόσμος της Άνδρου έχει ακόμα μια κινητικότητα και αρκετοί είναι που ενδιαφέρονται και για τον ένα ή τον άλλο λόγο πάνε στις συγκεντρώσεις. 

Το ερώτημα είναι αυτοί που πάνε τι άκουσαν στις μέχρι τώρα συγκεντρώσεις; Ποια προγράμματα, τι απολογισμούς, τι επιχειρήματα. Εδώ οι προσερχόμενοι στον κ. Λοτσάρη - όπως συνέβη και στη Χώρα την Πέμπτη το βράδυ - άκουσαν μια ομιλία γύρω στα 50 λεπτά και είδαν δεκάδες διαφάνειες έργων που έγιναν και γίνονται σε όλο το νησί. Στο Γαύριο, στο Μπατσί, στη Χώρα, στο Κόρθι. Έργα καινούρια, ανακαινίσεις ή επιδιορθώσεις σε βάθος, μελέτες λιμανιών και μαρίνας, μελέτες συνεδριακών κέντρων, ασφαλτοστρώσεις, δίκτυα ύδρευσης που ξεκίνησαν ή ξεκινούν σε Υδρούσα, Χώρα, Κόρθι, αθλητικά κέντρα και στάδιο κλπ. Ο Λοτσάρης το 2019 παρέλαβε έργα υπό εκτέλεση 1,6 εκατ ευρώ από τον κ. Σουσούδη και παραδίδει έργα υπό εκτέλεση 25 εκατ. ευρώ, ενώ ξεκινά και η κατασκευή του ΧΥΤΥ της Άνδρου αξίας 12 εκατ.ευρώ. Όλα αυτά τα δεκάδες έργα σε διαφάνειες με προϋπολογισμούς, φωτογραφίες, στοιχεία κλπ. Μια παρέλαση έργων. 

Απέναντι σε όλα αυτά τα έργα οι ομιλίες του Σουσούδη περιέχουν 20-25 λεπτά καταγγελίες έργων!!! 10 λεπτά οικειοποιήσεις έργων που δεν εξήγγειλε ποτέ!!! 5-8 λεπτά εξαγγελίες έργων που ήδη γίνονται ή έγιναν. Και 5-10 λεπτά προσωπικές επιθέσεις κατά του Λοτσάρη! Κι όταν προλάβει και κατά του Εν Άνδρω!!! Από ότι καταλαβαίνουμε σε περίπτωση, που εκλεγεί ο Σουσούδης τα έργα του θα είναι... οι αστήρικτες καταγγελίες κατά των έργων που έγιναν και γίνονται!!! Οι οικειοποιήσεις έργων που δεν εξήγγειλε. Και οι ολοκληρώσεις έργων που ήδη υλοποιεί ο Λοτσάρης. Είμαστε περίεργοι - πέρα από δημοσκοπήσεις που δείχνουν Λοτσάρη, πέρα από το κλίμα που δείχνει Λοτσάρη, πέρα από τις συγκεντρώσεις που δείχνουν Λοτσάρη - πόσοι πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν το αυθαίρετο καταγγελιολόγιο του κ. Σουσούδη; 

Η συγκέντρωση της Χώρας έγινε τελικά στην πλατεία Καΐρη για λόγους ασφαλείας. Άπλωνε σε τρία επίπεδα. Μερικές δεκάδες ήταν στο μπαρ Norte, μέχρι 70-80 ήταν στον Πλάτανό. Και καμιά 150αριά ήταν όρθιοι στην πλατεία. Παραβρέθηκαν περίπου 60 σύμβουλοι. Ο Έπαρχος Δ. Λάσκαρης. Και οι υποψήφιες με τον συνδυασμό Χατζημάρκου Α. Βρεττού και Ε. Βουτσινά.

ΚΟΡΘΙ - ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Η συγκέντρωση στο Κόρθι έγινε στον πεζόδρομο, που είχε μετατραπεί σε υπαίθριο θέατρο με καθίσματα μπροστά για πιο ηλικιωμένους και όρθιους πίσω. Ο δήμαρχος μίλησε από μια εξεδρούλα που είχε στηθεί.

ΜΠΑΤΣΙ - ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Η συγκέντρωση του κ. Σουσούδη στο Μπατσί ήταν ίσως η πιο επιτυχημένη από άποψης κόσμου. Ερώτημα: το ακροατήριο του σε ποιο βαθμό ακολουθεί τις ατέρμονες καταγγελίες του; Επιχειρηματίας της Χώρας παρακολούθησε και αυτή του Σουσούδη στο Μπατσί και αυτή του Λοτσάρη στη Χώρα και είπε το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό του: "ο Λοτσάρης παρουσιάζει έργα, απολογισμό, πρόγραμμα, ο Σουσούδης απλώς κατηγορεί τον Λοτσάρη. Δεν έχει μέλλον ο πρώην δήμαρχος..."  

ΓΑΥΡΙΟ - ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

Το κλίμα στην περιοχή του Γαυρίου στα σόσιαλ-μίντια έχει γίνει τοξικό. Γίνονται λασπομαχίες με επικεφαλής δύο πρωτοπαλίκαρα που στηρίζουν την παράταξη Σουσούδη. Πιστεύουν πως με καθημερινή λάσπη κάτι χτίζουν;. Τα έκαναν και οι του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και απέτυχαν παταγωδώς. Αυτοί τι περιμένουν; Επιπλέον στην περιοχή της Χώρας εκτυλίσσεται λασπο-αρθρογραφία συνταξιούχου, που έχει αναλάβει εργολαβία το μπούλινγκ κατά του Λ. Μπάλλα, αλλά και του γιού του Γ. Μπάλλα!!! Έφτασε συνταξιούχος (που δεν σκέφτεται πως έχει παιδί κι ο ίδιος) να επιτίθεται στα παιδιά όσων αντιπαθεί πολιτικά!!! Αν είναι δυνατόν; Φυσικά από το ρεπερτόριο του δεν λείπει το... Εν Άνδρω!! Κάποτε πούλαγε φιλία. Τώρα μοιράζει εχθροπάθεια. Είναι πάντως λίαν διασκεδαστικός με τα κινηματογραφικά "σενάρια" που εξυφαίνει. Το ευρύ αναθεματολόγιο του φιλοξενείται (σαν "πολιτική" ανορθογραφία) σε δύο "φιλόξενα μέσα" του κ. Σουσούδη. Μια λεπτομέρεια: Το πρώτο υπολείπεται του Εν Άνδρω κατά 30% και το άλλο 40%!!! Τι να πεις; Δεν αξίζει τον κόπο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο άλλο site δημοσίευσαν την ομιλία του Σουσουδη στη χώρα!!!
Σε παρακαλώ αναδημοσίευσε το!!
Η χαρά του Λοτσάρη είναι ο τύπος!!!
Δεν είπε τίποτα.... και τα διάβαζε!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ και 2 εβδομάδες περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα από τη δημοσκόπηση που έκανε η παράταξη Σουσουδη. Πότε θα ανακοινωθούν; έχουν περάσει 15 μέρες που έχει ολοκληρωθεί η δημοσκόπηση. Μήπως τα αποτελέσματα ήταν λυπητερά για τον Σουσουδη; Κάποιο πουλάκι μαρτυριαρικο σε ύφος Μεγάλης Παρασκευής από την παράταξη Σουσουδη μαρτυρησε ότι βρίσκονται 11% πίσω στα αποτελέσματα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Την δευτερα με σουσουδη δήμαρχο να τελειώνουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελοιοτητες που κάνουν κακό μόνο στη νέα γενιά. Βάλτε τα προσωπικά συμφέροντα στην άκρη και βουλωστε το επιτέλους.
Το conclu των εκλογών είναι ότι συνειδητοποιείς πόσο γελοίοι γίνονται κάποιοι για τους ψήφους!!!!!!!
Νομίζουν ότι γνωρίζουν τις ανάγκες του καθενός και μπορούν να σε παίξουν ανάλογα. Υπάρχει κοινό που μπορούν και το πετυχαίνουν βεβαίως βεβαίως. Όλοι οι υπόλοιποι κύριοι θυμόμαστε πολύ καλά τι είναι ο καθένας σας και κυρίως ποιος μας γνωριζει σε περιόδους εκτός εκλογών και ποιος όχι. Όσο για τα ταξιματα τις κατηγορίες για χρηματισμους δεν μασάμε βρείτε αλλού ζαβους να τα πειτε!
Ότι κάνατε πριν χρόνια τώρα τα ρίχνετε στους άλλους γνώριμη η μέθοδος !!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άντρ να τελειώνουμε και απο δευτέρα με νέο δήμσρχο

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δεχόμαστε παραποιημένα ονόματα. Ανοησίες δεχόμαστε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι και να γράψει ο Πομόνης εναντίον του Λευτέρη και Γιώργου Μπάλλα δεν θα πετύχει τίποτε. Ο Λευτέρης εχει πολύχρονη προσφορά στον τόπο και ο Γιώργος ειναι εκπληκτικός χαρακτήρας και επιστήμονας. Θα ψηφιστούν και οι δύο γιατί το αξίζουν.Οσον αφορά το Εν Ανδρω αστον να βαράει καλό σας κάνει.