22οι Πλόες: ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στη φύση και στην τέχνη...

Μια εικονογραφημένη αφήγηση του Εν Άνδρω

Εν αρχή ην... το έργο! Η, τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Ξεκινάμε την ημερήσια διαδρομή στους 22ους Πλοές με μια εικαστική σύνθεση. Το κονούπι, το ανωφελές, που τσιμπά και ξυπνά, ενοχλεί, διεγείρει αντιδράσεις και ανακλαστικά. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι κάποιες στιγμές η τέχνη εξήγησε η Αθηνά Σχινά, που επιμελήθηκε και εφέτος την έκθεση των ελλήνων καλλιτεχνών δίνοντας μας ακόμα μια φορά μια πανοραμική εικόνα της εικαστικής Ελλάδας. (φωτο: Εν Άνδρω).

 

Η δημιουργός ενός έργου με τα έργα... των άλλων. Η καθηγήτρια και τεχνοκριτικός Αθηνά Σχινά στην συνέντευξη τύπου. Δίπλα στην δημιουργό που αναδεικνύει.... δημιουργούς ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως, που είναι βασικός χρηματοδότης της έκθεσης (φωτο: Εν Άνδρω).  

Ακολουθούν κι άλλα κουνούπια τέχνης κι άλλες τυχαίες στιγμές όπου όλοι προσπερνάμε. Προσπερνάμε τα εφήμερα και τα αμελητέα, που μαζεύει η τέχνη (φωτο: Εν Άνδρω).

Όλα αυτά για τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν πρώτοι - μεταξύ ανίσων - να τα "συμαζέψουν" και να τα κοινοποιήσουν (ή επικοινωνήσουν) στο κόσμο. Ιδού λοιπόν και δύο στιγμές από την συνέντευξη τύπου του Ιδρύματος ανάμεσα στα έργα 14 ελλήνων καλλιτεχνών (ανάμεσα τους και η Α. Γρηγορα από την Άνδρο) που έχουν απλωθεί και καταλάβει τον χώρο της έκθεσης (φωτο: Εν Άνδρω). 

Και μιας και το χιούμορ σχετικοποιεί τις αποστάσεις ανάμεσα στο εφήμερο και στην διάρκεια (όπως γράφει και η Αθηνά...) είπαμε να δούμε με χιούμορ πως προβάλουμε τόσα λίγα έργα γιατί τόσο λίγο μας επέτρεψε η ΔΕΗ που πριν ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην έκοεση... έκοψε το ρεύμα!!! Έτσι ότι είδαμε-είδαμε πριν ξεκινήσει η συνέντευξη που κι αυτή τέλειωσε στο σκοτάδι!!! Αυτά για να μην αναρωτιέστε τι έγιναν οι υπόλοιποι από τους 14 καλλιτέχνες...

Δύο ακλλομα φωτογραφίες από τα βραδικά εγκαίνια του Ιδρύματος Κυδωνιέως όπου μίλησαν προσκαλούντες και φιλοξενούντες (φωτο: Εν Άνδρω).

Και τέλος η διαδρομή έκλεισε με μια συναυλία στο ανοιχτό θέατρο. Μια συναυλία που έδωσε τη δυνατότητα σε 800 περίπου προσκεκλημένους (η είσοδος ήταν δωρεάν με προσκλήσεις που δίνονταν σε όποιον ενδιαφερόταν) να περάσουν μια μουσική βραδιά με αποσπάσματα από όπερες, ιταλικά τραγούδια πριν καταλήξουν στο ελληνικό μέρος της συναυλίας (φωτο: Εν Άνδρω).

Η βραδιά, λοιπόν, ξεκίνησε με όπερα... Και συνέχισε με οπερέτες: κάτι από το επίχρισμα της εξαφανισθείσας αστικής Άνδρου του μεσοπολέμου! (φωτο: Εν Άνδρω).

Προχώρησε λοιπόν το πρόγραμμα στις οπερέτες του Θεόφραστου Σακελαρίδη (κανένα αιώνα πίσω) που έχουν γίνει κάπως της μόδας (με την κρίση όλοι, ακόμα και οι μνήμες γυρνάνε σε εποχές κρίσης όπως αυτή του μεσοπολέμου). Οι τραγουδιστές επ' ευκαιρία έδωσαν και μια μικρή παράσταση χορευτικών ικανοτήτων... (φωτο: Εν Άνδρω). 

Και η βραδιά κατέληξε στα κλασσικά της Ελλάδας. Σε μπαλάντες του Χατζηδάκι και του Θεοδωράκη που όλοι ξέρουν. Και ολοι τραγούδισαν κλείνοντας έτσι την βραδιά (φωτο: Εν Άνδρω)

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet