ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ: Αυλαία, φώτα ….και άρωμα Μικράς Ασίας!...

Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 21.00 - Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας

(Είναι η τρίτη συμμετοχή της Άνδρου στο Φεστιβάλ Άνδρου εφέτος. Κι είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε στα πλαίσια του Φεστιβάλ και πολιτιστικές δημιουργίες της Άνδρου, οι οποίες αξίζουν την προσοχή των διοργανωτών του. Το λέμε αυτό γιατί υπήρξαν το φεστιβάλ έχει μια παράδοση στη συμπερίληψη στο πρόγραμμα ανδριώτικων πολιτιστικών δράσεων, αν και υπήρξαν φορές στο παρελθόν, που δεν έγιναν δεκτές εξαιρετικές παραστάσεις (Σαλώμη).

Τρίτη λοιπόν συμμετοχή της Άνδρου και μια λίαν σημαντική παρατήρηση. Μιλώντας με αρμόδιους της Φιλαρμονικής μάς υποδείχθηκε η κρίσιμη παράμετρος της συμμετοχής νέων παιδιών σε αυτή. Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα νέα παιδιά που πλαισιώνουν την Φιλαρμονική. Μαθαίνουν όργανα, συμμετέχουν στις συναυλίες, ανεβάζουν επίπεδο και ξαφνικά μόλις γίνονται 17-18 χρονών φεύγουν για σπουδές αφήνοντας κενά στο συνεχώς ανανεωνόμενο σύνολο, που έχει φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο παίζοντας με άλλες Φιλαρμονικές (Κέρκυρας κλπ), με εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, σε παραστάσεις, συναυλίες κλπ.

Η Φιλαρμονική της Άνδρου που στηρίζεται στη χορηγία της Polembros του Σ. Πολέμη έχει κρατήσει (μαζί με τον ΜΟΥΣΑ) το μουσικό επίπεδο της Άνδρου ψηλά. Και για να συνεχίσει να το κρατά ψηλά πρέπει γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές να παροτρύνουν τα παιδιά νεώτερων ηλικιών να πλαισιώσουν το εξαιρετικό μουσικό σύνολο. Να μάθουν μουσική και μουσικά όργανα. Να ζήσουν την μυσταγωγία της μουσικής συναυλίας και της μουσικής παρέμβασης στα δρώμενα του τόπου. Και να συνεχίσουν μια εξαιρετική μουσική παράδοση που πάει πίσω δεκαετίες στο νησί μας. Τα παραπάνω τα γράφουμε και ως Χορηγοί Επικοινωνίας της συναυλίας θεωρώντας πως είναι χρέος μας όχι μόνο να αναρτήσουμε την αφίσα και το πρόγραμμα, αλλά να εξηγήσουμε τον μοναδικό ρόλο της Φιλαρμονικής στον τόπο μας - Εν Άνδρω) 

  

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, διοργανώνει στις 8 Αυγούστου 2022 και ώρα 21.00 την καλοκαιρινή της «επετειακή» συναυλία για τα  10+2 Χρόνια προσφοράς στο πολιτισμό της Άνδρου, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Θα ακουστούν αποσπάσματα από Ελληνικές Οπερέτες και τραγούδια Ελλήνων συνθετών από την Σμύρνη.

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Σιγαλός, σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Σοφία Μάλαμα, Μέτζο Σοπράνο.

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτριος Σιδερής 

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 10€ και παιδικό 5€
Τα κουπόνια θα δίνονται από:
-Bιβλιοπωλείο Γραφή – Σ. Γαρυφάλλου
-Χρωματοπωλείο Αμωράτη Θεοδώρα
-Ταμείο θεάτρου

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet