ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 8.11.2023 ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες στον αρχαίο πύργο στον Άγ. Πέτρο Άνδρου στο πλαίσιο των σωστικών μέτρων που λαμβάνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για τη στερέωση του μνημείου. 

Το έργο ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ είναι ενταγμένο στο ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΠΟΑ Α.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 2021-2025, χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

Έχει προηγηθεί η υποβολή της "Μελέτης αποτύπωσης του αρχαίου πύργου με χρήση επίγειου ψηφιακού σαρωτή και εναέριου μη επανδρωμένου οχήματος (ΣμηΕΑ)", στην οποία εφαρμόστηκαν οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι αποτύπωσης που τεκμηριώνουν με απόλυτη λεπτομέρεια το μνημείο και εξασφαλίζουν τη βάση για τις απαραίτητες επεμβάσεις στερέωσης και αποκατάστασής του. 

Στη μελέτη αυτή βασίστηκε ο σχεδιασμός του ικριώματος που πρόκειται να τοποθετηθεί στο μνημείο, σύμφωνα με δεύτερη μελέτη που έχει ανατεθεί από την Εφορεία και έχει ήδη παραδοθεί.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet