Με τον "Ζορμπά" στα βουνά της Άνδρου...

 Πέρασε κι έφυγε ξώφαλτσα από την Άνδρο ο μεσογειακός κυκλώνας "Ζορμπάς". Μάς έπιασε στις άκρες του: βροχή κι ομίχλη. Έπιασε ο αέρας επιλεκτικά τα πελάγη και ξανασταμάτησε τα καράβια. Και μας δυσκόλεψε την ζωή. Δυσκόλεψε τους επισκέπτες. Δυσκόλεψε τους επαγγελματίες. Τους αγωνιζόμενους. Όμως όσοι είμαστε στο νησί μας οι άκρες του μεσογειακού κυκλώνα μας έδωσαν απίστευτα σχήματα και χρώματα. Στην παραπάνω φωτογραφία πρωινό Κυριακής και ο όρμος του Κορθίου από το ύψος της Λαρδιάς είναι περικυκλωμένος από χαμηλά σύννεφα σε έναν υπέροχο χρωματισμό. Σχήματα και χρώματα που πιθανόν δεν έχετε ξαναδεί... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Το σύννεφο έχει καθίσει βαρύ χαμηλά πάνω από την Χώρα δίνοντας έναν μοναδικό χρωματισμό στο πέλαγος. Η φωτογραφία απόβραδο Κυριακής από τον αυλόγυρο της Μονής Παναχράντου (φωτ. Εν Άνδρω). 

Κι ενώ στην Ανατολική Άνδρο ο καιρός ήταν βροχερός. αλλά ήπιος στον Άγιο Πέτρος από όπου έστειλε το βίντεο η αναγνώστρια μας Elena Monica Retegan ο "Ζορμπάς", αν και πέρασε ξώφαλτσα. ήταν πιο ζόρικος, όπως δείχνουν τα πλάνα και ο σχολιασμός που τα συνοδεύει... (Βίντεο - Elena Monica Retegan)

 Η Χώρα και το λιμάνι της μισοσβησμένα από την ομίχλη που έχει καθίσει πάνω τους. Απομεσήμερο της Κυριακής. Φωτογραφία Κυριακή απομεσήμερο από τους Γερακώνες... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Η Χώρα μοιάζει να "ταξιδεύει" σαν σε όνειρο. 'Η, κάτι σαν σκηνή από παραλιακή πόλη στη Βόρεια Θάλασσα. Κι όμως είναι Αιγαίο. Κι είναι η Άνδρος στα άκρα του μεσογειακού κυκλώνα που πέρασε κι έφυγε βόρεια πλήττοντας άλλες περιοχές της Ελλάδας. Φωτογραφία Κυριακή απομεσήμερο από τους Γερακώνες.. (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το Πάνω Κάστρο μέσα στα σύννεφα. Μοιάζει σαν οι παλιοί Βενετοί διοικητές του νησιού που το έχτισαν να βγουν από κάπου μέσα από την ομίχλη που το περιβάλει. Φωτογραφία Κυριακή πρωί από το Κοχύλου... (φωτ. Εν Άνδρω).   

 Η εκκλησιά χαμένη στην ομίχλη. Σκηνή από έργο επιστημονικής φαντασίας... στο Γιαννισαίο! Φωτογραφία Κυριακή πρωί από τον δρόμο για Λαρδιά... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Μονή Παναχράντου, Σάββατο μεσημέρι. Το καθολικό του μοναστηριού και μια κοπέλα. Παράξενο έργο της ομίχλης που δίνει στα σχήματα εξώκοσμη χροιά... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Σάββατο μεσημέρι. Μέσα στην εκκλησία της Μονής ο υποπλοίαρχος Π.Ν. Μιχάλης Πέππας, διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Αμόλοχου, με καταγωγή από την Άνδρο (μεγάλωσε όμως Κυψέλη) βάφτιζε σε στενό οικογενειακό κύκλο την κόρη του Αποστολία-Μαρία. Μιλάμε για πολύ στενό κύκλο που σχημάτιζαν οι δύο ανδριώτες φωτογράφοι, οι γονείς και οι κουμπάροι και οι τρεις ιερείς του μοναστηριού!... Να τους ζήσει...(φωτ. Εν Άνδρω).

 Ο μισοχαμένος στην ομίχλη δρόμος προς τα Φάλικα το απομεσήμερο της Κυριακής από τους Γερακώνες. (φωτ. Εν Άνδρω).  

 Μισοχαμένος ο δρόμος για τα Φάλικα στην ομίχλη αν τον βλέπεις από πάνω και από έξω. Αν τον διασχίζεις με αυτοκίνητο είσαι εσύ χαμένος στην ομίχλη και ψάχνεις τον δρόμο και δυσκολεύεσαι να τον βρεις... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Αν λέμε χαμένους στο πουθενά αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητο στην ομίχλη τι να πούμε για τον ορθόκορμο ηλικιωμένο άνδρα που περπάταγε λεβέντικα μέσα στην ομίχλη σε μια πλαγιά στο Βουνί; Ανηφορίζοντας μεσημέρι Κυριακής στους Γερακώνες (φωτ. Εν Άνδρω).

 Βουνί, χωριό στο βουνό των Γερακώνων. Όνομα και πράγμα. Μισοσβησμένο κι αυτό από την ομίχλη. Πολλά τα παράξενα και εξώκοσμα σχήματα της ομίχλης. Πολλά τα παράξενα χρώματα και τα παιχνίδια των σύννεφων με την γη. Βρεθήκαμε κι εμείς σε περινές παράξενες και απροσδόκητες διαδρομές στα βουνά της κεντρικής και νότιας Άνδρου και τις μοιραζόμαστε μαζί σας... (φωτ. Εν Άνδρω_. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Oh my God

This comment was minimized by the moderator on the site

Η τελευταία φωτογραφία ειναι τα Φαλλικα και όχι το Βουνι
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τώρα είναι το βουνί. Υπήρξε μπέρδεμα μεταξύ της φωτογραφίας Νο 1 (Φάλικα) και της Νο 21 (Βουνί).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η εκκλησία είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Γιαννισαιο και όχι στο Επισκοπειο!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την διόρθωση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro