Φωτοβολίδες στο Αιγαίο!...

Μεταξύ φάρου και κάστρου υπάρχει στον ορίζοντα - στα 13 μίλια - μια λευκή φωτοβολίδα...

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Λάσκαρης, που έχει μια ιστιοπλοϊκή παιδεία, διέκρινε την πρώτη λευκή φωτοβολίδα στον ορίζοντα του δειλινού. Σχεδόν αδιάφορα κοιτάξαμε και οι υπόλοιποι. Η φωτοβολίδα έπεφτε αργά. Ναυτική φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο συμπέρανε ο ίδιος. Και οι 3-4 παρέες στο Νειμποριό συνέχισαν την βόλτα. Όμως, ακολούθησε και δεύτερη φωτοβολία. Κι όταν έσβησε και τρίτη. Και κάπου εκεί κάποιος είπε: "οι κόκκινες σημαίνουν κίνδυνο, αλλά και λευκές επιμένουν! Να ειδοποιήσουμε το Λιμεναρχείο, κάτι συμβαίνει..." 

Τηλεφωνήσαμε στο Λιμεναρχείο και βρήκαμε τον λιμενάρχη. Κινητοποίησε το αυτοκίνητο του Λιμενικού και τον υπολιμενάρχη και σε 5 λεπτά ήταν στο Νειμποριό, ενώ ο ίδιος επικοινωνούσε με τον θάλαμο επιχειρήσεων ρωτώντας: "Τι συμβαίνει στα 13 μίλια από Άνδρο. Υπάρχει ένα εμπορικό κυπριακής σημαίας, αλλά ταξιδεύει κανονικά. Τι τρέχει;" Και κάπου εκεί τέθηκε σε εγρήγορση και ο θάλαμος επιχειρήσεων.

Μια από τις φωτοβολίδες που αναστάτωσε το λιμενικό και το Νειμποριό στις 20:05 χτες το απόβραδο 

Εν τω μεταξύ είχε πέσει και τέταρτη και πέμπτη φωτοβολίδα. Και ο λιμενάρχης έδωσε εντολή να ετοιμαστεί κάποιο σκάφος. Υπολιμενάρχης και πρόθυμος ιδιώτης βρέθηκαν στο λιμάνι να ετοιμάζουν το σκάφος. Ο λιμενάρχης βρέθηκε να κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά προς τη θάλασσα. Στην προβλήτα του λιμανιού υπήρχε αναβρασμός. Λιμενικό, ιδιώτες, περίεργοι και... το Εν Άνδρω!

Ξαφνικά έφτασε το σήμα από τον θάλαμο επιχειρήσεων: "false alarm!" Ήταν ένα C-130 της πολεμικής αεροπορίας, που έριχνε... φωτοβολίδες! Δεν υπήρχε λόγος να βγει σκάφος. Νέα κινητοποίηση για να σταματήσουν όλα. Έφτασε και ο Λιμενάρχης δίνοντας τις σχετικές εντολές. Κι μικρή μάζωξη άρχισε να διαλύεται. Ο Νειμποριός ξαναγύρισε στην απογευματινή νιρβάνα του. 

Τελικά στην Άνδρο μείναμε με την κινητοποίηση γιατί οι της πολεμικής αεροπορίας από το C-130 απλώς έριχναν φωτοβολίδες στο Αιγαίο!... Χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα καλά ο λιμενάρχης και ο Υπολιμεναρχης δεν ήξεραν ότι λευκές φωτοβολίδες χρησιμοποιεί μόνο στρατός και Ένοπλες δυνάμεις; Έπρεπε να σηκώσουν όλο το κόσμο στο πόδι. Φαντάζομαι στο θάλαμο επιχειρήσεων θα γελάνε ακόμα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όλοι ξέρανε την χρήση των λευκών φωτοβολίδων. Όμως η επιμονή να ριχτούν 5 τουλάχιστον ξάφνιασε. Επίσης προς πληροφόρηση σας ο θάλαμος όχι μόνο δεν γέλασε, αλλά πήρε το επιτελείο και το έμαθαν κι ειδοποίησαν πίσω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro