Γιάννης Τριδήμας: Ανεμογεννήτριες και κλιματική αλλαγή...

Οι τρεις νέες ανεμογεννήτριες από το μονοπάτι της Λειβάδιζας: "παρά τις καταστροφολογίες από διάφορες Κασσάνδρες, η Άνδρος δίνει ένα χέρι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής» (Γιάννης Τριδύμας).

Με έκπληξη άκουσα την πληροφορία φίλου/αναγνώστη πως ο Γιάννης Τριδήμας, από τις Μερμηγκιές, καθηγητής μηχανολόγος/μηχανικός στο Λίβερπουλ, ήταν στην Άνδρο και μάλιστα έκανε και παρέμβαση στο προφίλ του στο facebook μιλώντας με νηφαλιότητα για τις ανεμογεννήτριες και την κλιματική αλλαγή.

Είχε δημοσιεύσει δύο φωτογραφίες των ανεμογεννητριών στο Καλυβάρι με μια λεζάντα που έλεγε: «Οι καινούργιες και οι παλιές ανεμογεννήτριες της βορειοδυτικής Άνδρου από το μονοπάτι Σταυρός-Λειβάδεζα. Παρά τις καταστροφολογίες από διάφορες Κασσάνδρες, η Άνδρος δίνει ένα χέρι στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.»

Τον πήραμε τηλέφωνο να μας πει τις απόψεις του μιας και είναι και μέλος του Andros Routes, το οποίο έχει «στρατευθεί» στον αγώνα κατά των ανεμογεννητριών τόσο στο Καλυβάρι όσο και στο Φραγκάκι. Η συζήτηση χαλαρή και σε ήπιους τόνους. Ο καθηγητής Γιάννης Τριδήμας δεν πιστεύει τις καταστροφολογικές αναφορές μερικών φίλων του πεζοπόρων. Βλέπει τα πράγματα από την σκοπιά της ανάγκης να γίνει κάτι για την κλιματική αλλαγή που επέρχεται. Οι ήπιες μορφές ενέργειας είναι αναγκαίες.

Κατανοεί όμως και τις αντιδράσεις ορισμένων στην Άνδρο γιατί πριν πολλά χρόνια όταν ήταν να μπουν στο Λίβερπουλ οι πρώτες 5 ανεμογεννήτριες στο λιμάνι οι κάτοικοι αντέδρασαν θεωρώντας πως... «θα σήκωναν σκόνη»!! Προσέφυγαν στο πανεπιστήμιο που εργαζόταν και ανέλαβε αυτός να κάνει μια μελέτη. Τα αποτελέσματα της τους έπεισαν πως οι ανεμογεννήτριες θα ήταν καλές. Και φυσικά... δεν "θα σήκωναν σκόνη"! Μάλιστα με τον τρόπο τους έκοβαν και τον δυνατό αέρα αφού απορροφούσαν ενέργεια από αυτόν. Έτσι ο αέρας έπεφτε μετά από αυτές!

Σήμερα, όπως εξηγεί, από το Λίβερπουλ και προς την Ουαλία, μπορείς να δεις στη θάλασσα ολόκληρες «φάρμες» από ανεμογεννήτριες που παράγουν ηλεκτρισμό για την Δυτική Αγγλία.

Ακούγοντας τον ρωτήσαμε αν έχει επιχειρήσει να πει τις απόψεις του στους κύκλους του όπου πολλοί θεωρούν τις ανεμογεννήτριες κατάρα. Γέλασε και είπε πως μερικοί που είναι απλοί παραθεριστές δεν πρόκειται να πειστούν γιατί βλέπουν την Άνδρο σαν «δική» τους υπόθεση κι ελάχιστα λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των ντόπιων. Επίσης, αναρωτήθηκε: "τι θα γίνει στην Άνδρο και στην Μεσόγειο αν το κλίμα χειροτερεύσει;"

Προσπαθεί λοιπόν να εξηγήσει πως δεν πρέπει να καταστροφολογούν κι ελπίζει πως θα τους πείσει. Στοχεύει μάλιστα να προτείνει στους πεζοπόρους φίλους του μια εκδρομή στις ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι και να συζητήσει το θέμα μαζί τους.

Κλείσαμε την συζήτηση και ευχηθήκαμε καλή δύναμη στην προσπάθεια του. Υποσχεθήκαμε την επόμενη εβδομάδα να κάνουμε μια μέρα μαζί του τον καθημερινό περίπατο μας στο μονοπάτι των Φρουσαίων που είναι, όπως εξήγησε, από τα καλύτερα της βόρειας Άνδρου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ Καθηγητής μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα .ότι ο αέρας πέφτει επειδή τον απορροφούν οι Α/Γ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!..Και ότι από Λίβερπουλ προς Ουαλία μπορείς να δεις ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ολόκληρες φάρμες από Α/Γ. Και δεν καταλαβαίνω οι Α/Γ θα μας γλυτώσουν από τον λιγνίτη που στο κάτω κάτω δεν είναι μόνο αυτός. Το πετρέλαιο και το αέριο θα ζουν και θα βασιλεύουν .Αλήθεια η Ελλάδα τι αναλογίες σε καύσιμα χρειάζεται για την παραγωγή ενέργειας;;;Και όλοι γνωρίζουμε τον '''πόλεμο'' που γένεται μέσα στην ''αυλή ''μας για το πετρέλαιο και το αέριο.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ πάντως μόνο καλά λόγια έχω να πώ για τον Κο Τριδήμα μιας και τον είχα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο.
Πολύ σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος. Και το ποιο σημαντικό, έχει ζήσει στην Αγγλία και το μάτι του είναι λίγο ποιο ανοιχτό από το δικό μας.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι προτείνουν αυτοί που αντιτίθενται στις ανεμογεννήτριες; Συνέχιση καύσης άνθρακα; Αυτή η αλλαγή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρειάζεται να συμβεί. Οι περιπατητές των Andros Routes προέρχονται από χώρες που έχουν ήδη τεράστιο αριθμό ανεμογεννητριών. Η Άνδρος πρέπει να αγκαλιάσει το μέλλον

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχεις πάρει εργολαβία βλέπω όλες τις δημοσιεύσεις, τουτέστιν έχεις λιώσει τον καναπέ από το αραλικι. Επειδή στου ξαπλοπουλου που εργάζεσαι δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει έξω από την πόρτα σου, σταμάτα να μπουρδολογεις διότι η βλακεία που σε δέρνει έρχεται σε μετωπική με την υπομονή μας. Αυτά, και άντε και @@@@@@@

This comment was minimized by the moderator on the site

Τριδημας
Άλλος ένας τουρίστας της Άνδρου που αδιαφορεί για την καταστροφή του νησιού.
Αν έμενε μόνιμα στο νησί και εξαρτωταν η δουλειά του από τον τουρισμό που διώχνουν οι ΑΓ, τότε θα μιλούσε διαφορετικά.
Σαν μόνιμος κάτοικος Αγγλίας όμως αδιαφορεί.
Ας ρωτήσει λοιπόν πόσοι σύλλογοι εξωτερικού και εσωτερικού έχουν αρχίσει να ακυρώνουν τις περιπατιτικες τους εκδρομές στην Άνδρο λόγω των ΑΓ.
Οι δε επαγγελματίες του νησιού και οι σύλλογοι, κάθονται στο καναπέ τους λόγω της τρομοκρατίας και των απειλών της μαφίας της Άνδρου.
Ο λογαριασμός όμως θα τους έρθει αργότερα όταν θα είναι πλέον αργά.
Το ίδιο για τα σκουπίδια.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν είχατε κάποια σχέση με τα μονοπάτια και τον τουρισμό θα ξέρατε πως ο καθηγητής Γιάννης Τριδήμας καθαρίζει εδώ και χρόνια όλα τα περιπατητικά μονοπάτια της Βόρειας Άνδρου ως ιδρυτικό μέλος του Andros Routes. Άρα λέτε μπούρδες..
Όσα λέτε για ακυρώσεις εν μέσω κορονοϊού δείχνουν πως δεν έχετε ιδέα και περί τουρισμού. Είναι ανοησίες όσα λέτε για ακυρώσεις πεζοπόρων από το εξωτερικό ή το εσωτερικό αφού δεν υπάρχουν γκρουπ από πουθενά λόγω κορονοϊκού. Συνεπώς δεν έχετε καμία σχέση με τουρισμό. Άρα λέτε πάλι μπούρδες.
Ο Καθηγητής Τριδήμας έχει πάρει σύνταξη και ζει στις Μερμηγκιές που φυσικά εσείς είστε Κορθιανός από το Γκύζη ή τα Βριλήσια δεν ξέρετε που είναι.
Όλα όσα γράφετε είναι ψέμα. σπέκουλα, προπαγάνδα που εσείς ως έποικος νομίζετε πως μπορείτε να τα λέτε ανέξοδα. Όσο για τα περί μαφίας του νησιού σας γραψαμε το πρωί πως πέρσι που λείπατε στο Παρίσι έγιναν στην Άνδρο ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Το ότι εσείς πετάτε λάσπη και τις αμφισβητείται τις ανδριωτικες - όπως ο Τραμπ τις αμερικανικές - είναι πρόβλημα σας.
ΥΓ Αλήθεια δεν θα περπατήσουν πεζοπόροι στ΄Αποίκια και στις Στενιές. στους Φροσαίους και στα Διπόταματα γιατί μπήκαν 3 ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι και 5 στο Φραγκάκι; Μα τόσο μπουρδολόγος είστε;
ΥΓ 2 Οι μπούρδες στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ θα δημοσιεύονται πλέον αλλά με απαντησεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άσε μας κουκλίτσα μου