Aπολογισμός Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Αιγαίου & Κρήτης 2018 - Χώρα Άνδρου

 Μια πανοραμική εικόνα των περιφερειακών αγώνων Αιγαίου στις 23/3 (φωτ. Εν Άνδρω).

Δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη φορά (2008) η Άνδρος διοργάνωσε και πάλι ένα Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας (2018) με επιτυχία. Ένα πρωτάθλημα που πέτυχε, σύμφωνα με όσα είπαν οι διοργανωτές και η ενθουσιώδης αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, όλους τους στόχους του: οργανωτικούς, αγωνιστικούς, φιλοξενίας.

Μια ακόμα εντυπωσιακή εικόνα των ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοικτά στη Χώρα. Διακρίνεται και η φρεγάτα Νικηφόρς που είχε έλθει για την εορτή της Θεοσκέπαστης και την επίσκεψη του ροέδρου της Δημοκρατίας στην Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Το προφιλ των αγώνων

Στους αγώνες συμμετείχαν 13 ναυτικοί όμιλοι από 8 νησιά του Αιαίου με συνολικά 105 σκάφη στα optimistκαι 44 σκάφη στα laser. Οι όμιλοι που συμμετείχαν εκπροσώπησαν τα ακόλουθα νησιά: Άνδρος, Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Χίος, Ρόδος, Κως, Κρήτη. Κάθε νησί και ένας όμιλος με εξαίρεση την Κρήτη που συμμετείχε με πολλούς ομίλους.
 

Οι προπονητές του πολυνίκη των αγώνων Ναυτικού Ομίλου Γαζίου (Ηρακλέιου) Κράτης με το βραβείο πους. Το απένειμε ο Σ. Μαρκουίζος.

Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Γαζίου (Ηράκλειο) Κρήτης. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου πέτυχε να κερδίσει τέσσερα μετάλλια. Δύο με την Κ. Βασταρδή στα laser και από ένα με την Ε. Καραουλάνη και τον Ζ. Μπατή στα optimist. Ο ΝΟΑ συμμετείχε συνολικά με 20 αθλητές, 18 παιδιά ήταν στα optimistκαι 2 στα laser.

Οι αθλητές του ΝΟΑ που συμμετείχαν στους περιφερειακούς αγωνες της Άνδρου με τους εφόρους και τυς προπονητές τους (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος και στις τρεις μέρες των αγώνων. Όμως είχε και καά διαστήματα και τα νέα παιδιά και οι διοργανωτές πέτυχαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα μεν optimist 7 κούρσες, τα δε laser 8 κούρσες.

 

 Οι ανδριώτες νικητές στα oprimist. Πάνω ο Ζ. Μπατής τρίτος στην κατηγορία του και κάτω η Ε. Καραουλάνη δεύτερη στην κατηγορία της. Την απνομή έκαναν ο λιμενάρχης Άνδρου Θ. Κραψίτης και ο πατά-Γιάννης Στάμος (φωτ. Εν Άνδρω)

 Η ανδριώτισα αθλήτρια Κ. Βασταρδή νικήτρια σε δύο κατηγορίες στα laser. Στη μια πρώτη, στην άλλη τρίτη. Τα βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος του ΝΟΑ Λ. Πολέμης και ο χορηγός των αγώνων Σ. Κουλυμπής εκ μέρους της Blue Star (φωτ. Εν Άνδρω).

Από τα στοιχεια που μαζέψαμε το συμπέρασμα είναι πως οι αγώνες ήταν επιτυχημένοι από άποψη διοργάνωσης, φιλοξενίας, επιδόσεων. Επιτυχημένοι και για τον ΝΟΑ και για τους αθλητές του.Αλλά επιτυχημένοι και για την Άνδρο μιας και τα στοιχεία του λιμεναρχείου μιλάνε για μια οριακή αύξηση της κίνησηςπρος το νησί εφέτος σε σχέση με πέρσι (250 επιβάτες).

Με δεδομένο πως αθλητές, προπονητές και συνοδοί τω αγώνων ήταν περίπου 400 άτομα βλέπουμε πως αν δεν υπήρχαν οι αγώνες η Άνδρος θα είχε εφέτος λιγότερους επισκέπτες από πέρσι. Από αυτή την άποψη οι αγώνες ήταν μια συμβολή στο νησι μας. Το παράδοξο είναι πως όλες αυτές οι επιτυχίες συνοδεύτηκαν και από ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό "μπλακ-άουτ" των αγώνων... 

Το επικοινωνιακό «μπλακ-άουτ»

Η πληροφόρηση: Ο πρώτος που μάς ανέφερε για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Αιγαίου και Κρήτης ήταν ο αρχιλογιστής του πλοίου που μας έφερε στην Άνδρο πριν 5 μέρες! Μας μίλησε για δεκάδες τρέιλερ με σκάφη που γέμιζαν το γκαράζ του πλοίου!Ρωτήσαμε τον πρόεδρο του ΝΟΑ με τον οποίο συντεξιδεύαμε γιατί δεν είχαμε πληροφορηση. Απάντησε αναφέροντας ένα κάποιας που θεωρητικά είχε την ευθύνη! Πρακτικά οι αγώνες άρχιζαν σε λίγες ώρες και πληροφόρηση δεν υπήρχε... 

Οι αντιδράσεις: Ο έπαρχος Άνδρου τηλεφώνησε το μεσημέρι 24/3 - μετά την έναρξη των αγώνων - ρωτώντας γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας και τους χορηγούς του στο site, καθώς η Περιφέρεια ήταν ένας από αυτούς!

Αναγνώστης έστειλε στο Εν Άνδρω το παρακάτω σχόλιο/ερώτημα: «23-24-25 Μαρτίου 2018. Περιφερειακό πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας (Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης). Με συμμετοχή καμιάς 200αριάς ιστιοπλόων που ομορφαίνουν με τα πανάκια τους το Νειμποριό, το Παραπόρτι, το Λύδι. Από αυτούς θα προκριθούν οι κορυφαίοι για το Πανελλήνιο, από όπου προκύπτουν οι Εθνικές και Ολυμπιακές Ομάδες Ιστιοπλοϊας. Απορώ που σας διέφυγε;»

Ο λιμενάρχης Άνδρου απονέμει στον πρόεδρο του ΝΟΑ αναμνηστική πλακέτα με τον θυρεό του λιμεναρχείου Άνδρου για την προσφορά του στο ναυταθλητισμό του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).

Η απάντηση: Οι αγώνες προετοιμάζονταν μήνες. Κι όμως κανένα δελτίο τύπου δεν έφτασε όλο αυτό το διάστημα στο Εν Άνδρω. Κανένας αρμόδιος τύπου δεν τηλεφώνησε ποτέ. Από μια μικρή έρευνα που έκανε πρώην μέλος του ΔΣ του ΝΟΑ, τον οποίο ρωτήσαμε, δεν φαίνεται να έχει σταλεί δελτίο τύπου και σε κάποιο άλλο ΜΜΕ. Μάθαμε λοιπόν για τους αγώνες - με τον τρόπο που το μάθαμε - λίγες ώρες πριν την έναρξη τους!

Είχαμε πλέον ανειλημμένες υποχρεώσεις. Ζητήσαμε φωτογραφίες ή ένα δελτίο τύπου. Δεν λάβαμε. Λάβαμε όμως μετά την έναρξη τους σειρά ευγενικών τηλεφωνημάτων από αρμόδιους του ΝΟΑ. Και υποσχεθήκαμε να καλύψουμε την απονομή των αγώνων.

Όμως κι εκεί σκοντάψαμε. Δεν υπήρχε εντεταλμένος να μάς δώσει το προφίλ των αγώνων. Ευτυχώς η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με πολύ καλή διάθεση έδωσε την γενική εικόνα των αγώνων. Συμπληρωματικά στοιχεία πήραμε από το Λιμεναρχείο Άνδρου για τον απολογισμο.

Αυτά προς εξήγηση. Παραμένει όμως το ερώτημα αυτού του ιδιότυπου επικοινωνιακού «μπλακ-αούτ» που έπαθαν οι αγώνες. Είναι παράδοξο ο ΝΟΑ που πέτυχε πολλά σε αυτό το περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε την επικοινωνιακή διαχείριση του. Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι. Είναι προς το συμφέρον του ΝΟΑ και της Άνδρου.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμη κι αν δεν στάλθηκαν επισήμως δελτία τύπου, κάποιες ανδριώτικες σελίδες είχαν πληροφορηθεί έγκαιρα το γεγονός:
20/1/18
http://the-goodson.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html?m=1
6/2/18
https://www.androsfilm.gr/stin-andro-to-perifereiako-protathlima-optimist-laser-2018
Εσείς ούτε είχατε ακούσει κάτι, ούτε είχατε δει αυτές τις αναρτήσεις, ώστε από επαγγελματικό ενδιαφέρον να αναζητήσετε από μόνος σας περισσότερες πληροφορίες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ούτε πέρσι έστειλαν ΤΙΠΟΤΑ για τα 50 χρόνια του ράλι και καλύψαμε τις ελλείψεις τους εμείς από επαγγελματική συνέπεια κι ενδιαφέρον για τον Όμιλο. Όμως δεν είμαστε εμείς επιφορτσμένοι να καλ'υπτουμε την χρόνια ανεπάρκεια διάφορων τιτλούχων που βαριούνται να ανασάνουν. Αν ο Ομιλος έχει δώσει αρμοδιότητες σε λάθος ανθρώπους είναι δικό του πρόβλημα. Τόσο απλά...
ΥΓ Μήπως έστειλαν κανένα δελτίο τύπου για την Κατιάνα Βασταρδή; Μάς βρήκε έναςφίλος στο δρόμο. Το είπε και το γράψαμε λέγοντας πάλι για την ανεπάρκεια τους στην επικοινωνία!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro