ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ-ΑΝΔΡΟΣ 2019: Με καταιγίδα στα βουνά και στις πόλεις της Άνδρου...

Του Διαμαντή Μπασαντή

Το Εαρινό Ράλι της ΦΙΛΠΑ στην Άνδρο έγινε μέσα σε μια εαρινή καταιγίδα κατά την πρώτη μέρα. Τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα διέσχισαν τα 2/3 της Άνδρου. Από Γαύριο πήγαν Μπατσί για εκκίνηση. Από εκεί ανέβηκαν Απροβάτου, Παλαιόπολη, Σταυροπέδα. Συνέχισαν Άγ. Γιώργη Φαράλη, Καπαριά, Αϊπάτια, Κόρθι, Όρμο. Ανέβηκαν Κοχύλου, κατηφόρισαν Συνετί. Πέρασαν τα Λειβάδια κι έφτασαν Χώρα. Όλα αυτά μέσα σε μια κατά διαστήματα απίστευτα δυνατή καταιγίδα. Στην φωτογραφία ένα από τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα (Morgan 1968) αποβιβάζεται στο Γαύριο από το Superferry II (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ανάμεσα τους κατέβηκε για να τρέξει στο Ράλι και ο γνωστός επιχειρηματίας Δ. Τσιμής που έχει το ξενοδοχείο Επαμεινώνδας στο Μπατσί με Μερσεντές του 1966 (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Στο Μπατσί παρατάχθηκαν 42 υπέροχα αυτοκίνητα, άλλων εποχών. Καθένα και μια εποχή και μια ιστορία από μόνο του. Και βεβαίως 42 ηρωικά πληρώματα, που έδωσαν μια απίστευτη μάχη με τα καιρικά φαινόμενα. Όμως τα παλιά γέρικα, αλλά καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα τα έβγαλαν πέρα με το παραπάνω. Το παρακάτω βίντεο του Εν Άνδρω εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τις απίστευτες συνθήκες της καταιγίδας που συνάντησαν τα ηρωικά αυτοκίνητα και τα πληρώματα τους. Τα αυτοκίνητα παρατεταγμένα στην παραλία στο Μπατσί (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

 Ένα βίντεο που εντυπωσιάζει. Μια διαδρομή σε πολύ δύσκολες συνθήκες με καταιγιστική βροχή, δυνατό αέρα, αδιαπέραστη ομίχλη, στα βουνά της Άνδρου. Το Εν Άνδρω ακολούθησε τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα. Τα έβγαλε στην εκκίνηση, σε διαδρομές, εν κινήσει, σε στροφές, στην βροχή και στην ομίχλη, Στον αέρα. Μια μέρα αλησμόνητη. Ότι τεχνικές δυσκολίες στο βίντεο οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στη δυσκολία ένας άνθρωπος να οδηγεί με το ένα χέρι και να βιντεοσκοπεί με το άλλο όταν ήταν εν κινήσει.  

 Για την ιστορία. Από την εκκίνηση στο Μπατσί. Μια υπέροχη Alfa Romeo Julia του 1962 (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια ιστορική Jaguar E type του 1961. Εκεί που η ιστορία συναντιέται με τον κινηματογράφο (φωτ. Εν Άνδρω). 

DKV του 1963. Θρυλικός πρόγονος του Audi. Ιστορίες απίστευτες που ακόμα κυλούν στους δρόμους μας. Τώρα γιατί αυτή η κυβέρνηση έβγαλε μια ΚΥΑ που στέλνει τα περισσότερα από αυτά τα υπέροχα αυτοκίνητα στο πουθενά κανείς δεν ξέρει. Πάντως οι Φίλοι του Παλιού Αυτοκινήτου διαμαρτύρονται (φωτ. Εν Άνδρω). 

 MG του 1962. Η σπορ αυτοκίνηση μιας άλλης εποχής ταξιδεύει μέχρι τις μέρες μας (φωτ. Εν Άνδρω).

 Θρυλική Rols Royce του 1930. Από την προϊστορία στην ιστορία του αυτοκινήτου. Θηρίο η Rols Royce έβγαλε μια πολύ δύσκολη διαδρομή σε πολύ δύσκολες συνθήκες με πολύ στιλ! Δείτε και το βίντεο. Μερικά αυτοκίνητα είναι για δύο ή και τρεις ζωές και τρεις γενιές!... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια Porche του 1961 πίσω από ένα άλλο DKV 1957 στις στροφές του Απροβάτου και στην καταιγίδα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μέχρι που βρήκε την ευκαιρία και το προσπέρασε το DKV του 1957 μέσα στην καταιγίδα. Πόρσε είναι αυτή. Αμάξι που προσπερνά ακόμα και 60 χρόνια μετά την κατασκευή της!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ένα ακόμα σπορ αμάξι (Austin 1968) της δεκαετίας του 1960 με στιλ και ευελιξία φτάνει μέσα σε τρομερή ομίχλη στο Συνετί. Είδαμε και πάθαμε να το ακολουθήσουμε. Τόσο γρήγορα πήγαινε (φωτ. Εν Άνδρω).

 Δείτε το στιλ και την άνεση του στον δρόμο του Austin του 1968. Φτιάχτηκε να κάνει μια δουλειά και με συντήρηση την κάνει καλά δυο γενιές (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ένα απίστευτο FIAT 600 του 1962. Τα κατάφερε το μπαγάσικο και πέρασε μπροστά. Όχι παίζουμε το οικογενειακού  μεγέθους Φιατάκι μια άλλης εποχής. Εδώ στις στροφές πριν το ελικοδρόμιο της΄Χώρας (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Στις στροφές πάνω από το ελικοδρόμιο. Εδώ φτάνουν όλα εν σειρά. Η βροχή έχει κόψει κάπως. Αλλά ο αέρας σφυρίζει... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Καταφθάνουν πια όλα μαζί. Μια σειρά από διάφορα αυτοκίνητα και εποχές στην Άνδρο. Κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να δει. Μπροστά ένα Alfa Romeo Junior... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Για την ιστορία και ένας... ιστορικός Σκαραβαίος toy 1969. Αμάξι που φτιάχτηκε από τον Φερδινάνδο Πόρσε στο Βόλσφμπουργκ της Γερμανίας. Με χρηματοδότηση του Χίτλερ! Πρωτοκυκλοφόρησε στο Βερολίνο το 1938! Εδώ είναι από τις μεταπολεμικές σειρές (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και μια εντυπωσιακή σπορ Alfa Romeo Spider 1967. Στην στροφή του ελικοδρομίου... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ανηφορίζοντας από τα Λειβάδια στην Χώρα (φωτ. Εν 'Ανδρω).

 Χώρα. Πλατεία Γηροκομείου. Ένα ιστορικό Panther του 1964. Ξεκουράζεται μέσα στην καταιγίδα που χτυπά εκείνη την ώρα την Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Ακριβώς τα μισά από όσα έτρεξαν (21) απεικονίζονται στην φωτογραφία. Τα άλλα (21) είναι παρκαρισμένα τριγύρω. Η καταιγίδα χτυπά την στιγμή αυτή (Σάββατο μεσημέρι 6/3) την Χώρα. Κι εκεί που θα ήταν στην πλατεία κόσμος και χαρά μεγάλη να βλέπεις τέτοια μοναδικά αυτοκίνητα είναι μόνο η βροχή. Πάντως εμείς βρήκαμε τρόπο να κλείσουμε το ρεπορτάζ και το φωτορεπορτάζ με μια... αεροφωτογραφία έστω και χωρίς drone... (Φωτ. Εν Άνδρω). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην υπερηφανεύεστε και πολύ που οδηγείτε και βιντεοσκοπείτε ταυτοχρόνως. Είναι εντελώς παράνομο και επικίνδυνο! Είμαστε τυχεροί που δεν προκαλέσατε ατύχημα με αυτήν την κακή σας επιλογή.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όταν καλή μου κυρία δεν ξέρεις λες λάθος πράγματα. Ο δρόμος ήταν κλειστός σε όλα τα σημεία που βιντεοσκοπούσαμε. Δεν είχε ανοίγματα ή παράδρομους. Και προηγούνταν ημών (το γράφω σωστά κυρία μου το "ημών";) ένα, δύο ή τρία αυτοκίνητα. Που σημαίνει πως αν έρχόταν (διορθώστε παρακαλώ τον διπλό τόνο!) κάποιο από απέναντι έκοβαν οι πρώτοι. Άρα έκοβαμε (διορθώστε πάλι τον τόνο!) κι εμείς. Άρα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Καλημέρα σας και χαιρόμαστε την σταθερη (πάλι δεν έβαλα τόνο) κακία σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

υπεροχο βιντεο και εκπληκτικες φωτογραφιες !!!!!!!!!!!!!! Συγχαρητηρια πολυ καλη δουλεια . Ευχαριστουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια για το πολυ καλο ρεπορτάζ. Αν μου επιτρέπετε ομως μια μικρή διόρθωση. Οποιοδήποτε τροχοφόρο φέρει τέσσερις τροχούς και ενσωματωμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης ονομάζεται «αυτοκινητο». Ως αμάξι ορίζεται ο,τι σύρεται απο ίππους εκ του άμαξα. Ελπιζω να μου συγχωρήσετε την παρέμβαση. Καλο σας απόγευμα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ετυμολογικώς σωστός. Πρακτικώς έχει επικρατησει και το αμάξι
Καλό απόγευμα

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro