Ένα "νέο" δημοτικό στάδιο Άνδρου "γεννήθηκε"! Ένα ψέμα πολλών χρόνων κατέρρευσε!...

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

Το δημοτικό στάδιο Άνδρου όπως είναι σήμερα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους ανακατασκευής του χλοοτάπητα, του νέου ταρτάν και των νέων καθισμάτων στις κερκίδες. Απομένει για να ολοκληρωθεί το όλο έργο η πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Ένα αθλητικό κόσμημα για την Άνδρο που φτιάχτηκε από τον Δήμο Άνδρου το 2002 επανήλθε στο τέλος του 2022 με την πρώτη του λάμψη. Το στάδιο πέρασε από πολλά κύματα, εγκαταλείφθηκε επί πολλά χρόνια και κατέρρευσε ολοκληρωτικά στα χέρια της δημοτικής αρχής Σουσούδη. Στο τέλος του ρεπορτάζ ακολουθεί σχετική αναφορά της κατάρρευσης του Άρη Διαπούλη το 2017-2018.

Χρειάστηκαν δύο χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου αξίας 600.000 και 250.000 ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνδρου. Οι 650.000 ευρώ πήγαν στην ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου Άνδρου. Έγινε μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, έγιναν δύο διεθνείς διαγωνισμοί του έργου (για τον χλοοτάπητα του σταδίου και για συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων - ταρτάν, πυλώνες). Και εκτέλεση του έργου από εταιρεία ειδική για αθλητικά έργα. Όλα ξεκίνησαν το 2020 με την μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας και την χρηματοδότηση που πέτυχε ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης από τους δύο φορείς. Και μέσα σε δύο χρόνια παραδίδεται στον Ανδριακό Ο.Φ. και στη νεολαία της Άνδρου ένα στολίδι προς άθληση.

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία του νέου ταρτάν, του νέου χλοοτάπητα και των νέων πυλώνων φωτισμού.

Γενική φωτογραφία του σταδίου, των νέων πυλώνων φωτισμού, των νέων καθισμάτων, του νέου ταρτάν και του νέου χλοοτάπητα.

Τα νέα καθίσματα στις εξέδρες του σταδίου, που αποκατέστησαν τα εντελώς κατεστραμμένα, που υπήρχαν μέχρι το 2019.

Το νέο ταρτάν στην στροφή του σταδίου της Άνδρου και ο χώρος των αθλημάτων.

Δύο από του τέσσερις ολοκαίνουριους πυλώνες του εντελώς ανανεωμένου σταδίου. Τα φώτα είναι LED μειωμένου ενεργειακού κόστους. Ο νυχτερινός φωτισμός ασφαλείας είναι για να μπορούν αθλητές και άλλοι να βλέπουν σε περίπτωση που πάνε βραδυνές ώρες για τζόκινγκ κλπ. Στη φωτογραφία δεν είναι ο πλήρης φωτισμός του σταδίου. Αλλά ο φωτισμός ασφαλείας λόγω οικονομίας. Από τα 8 φώτα κάθε πυλώνα εδώ είναι αναμμένα μόνο τα δύο.

Δύο λόγια για τον χλοοτάπητα για τον οποίο η ενωμένη αντιπολίτευση του κ. Σουσούδη επιχείρησε - προς αντιπερισπασμό στο έργο - να συκοφαντήσει. Για να μπει το ταρτάν - μετά τον χλοοτάπητα - έπρεπε για ένα διάστημα να μην ποτίζεται το χόρτο τόσο τακτικά. Επιπλέον σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας που το κατασκεύασε έπρεπε να γίνει και συμπληρωματική σπορά ψυχρόφιλης ποικιλίας για τον χειμώνα. Τα ποτίσματα ξανάρχισαν και η σπορά έγινε μόλις ολοκληρώθηκε το ταρτάν. Ο κ. Σουσούδης έχοντας πλήρως αποτύχει να συντηρήσει το στάδιο όλα τα χρόνια που ήταν δήμαρχος βρήκε αφορμή να ξιφουλκήσει στο διάστημα που κιτρίνισε το χορτάρι λέγοντας πως: "καταστράφηκε το γήπεδο"!!! Στην εμπεριστατωμένη απάντηση της εταιρείας σιώπησε αιδημόνως. Ο πρώην δήμαρχος πέταξε την λάσπη του και μετά "έκοψε λάσπη"...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί ο πρώην δήμαρχος που εγκατέλειψε πλήρως το δημοτικό στάδιο στις μέρες του είχε το θράσος να μάς πάει και στα δικαστήρια λέγοντας πως το συντηρούσε!!! Το έκανε για να μάς τρομάξει επειδή γράψαμε πέρσι πως το στάδιο κατέρρευσε ολοκληρωτικά στα χέρια του και πως διαλύθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες στην 5ετία του. Έφερε μάλιστα και "μάρτυρα" στο δικαστήριο την υπεύθυνη του σταδίου στην εποχή του, την Αθηνά Τσατσομοίρου, η οποία δήλωσε ανερυθρίαστα πως "το στάδιο συντηρείτο στην 5ετία τους"!!! Για να τους διαψεύσουμε σήμερα απλώς αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του αντιπροέδρου του Ανδριακού Ο.Φ. Άρη Διαπούλη στις 17 Δεκεμβρίου 2017. Ήταν μόλις 14 μέρες πριν μπει το 2018 προτελευταίο έτος της δημαρχίας τους, όπου περιγράφεται η πλήρης και ολοκληρωτική εγκατάλειψη του σταδίου στις μέρες τους. Κατά τα άλλα "το συντηρούσαν οι άνθρωποι"!!!

ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ανδριακός: ένα νησί-μια ομάδα, που εκπέμπουν SOS

Του Άρη Διαπούλη

Αντιπροέδρου Ανδριακού Ο.Φ. - 17/12/2017

Ένα γήπεδο υπό κατάρρευση

"Πλήρως συντηρημένο το δημοτικό στάδιο το 2017-2018" κατέθεσε ο κ. Σουσούδης και η κ. Τσατσομοίρου στο δικαστήριο!!! Φωτογραφία Ανδριακού 2017... 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος είναι αυτό του γηπέδου. Δυστυχώς το άλλοτε αξιοζήλευτο στολίδι του νησιού βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η αδιαφορία των έκαστε Δημοτικών Αρχών, έχει ως αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του γηπέδου να βρίσκονται σε αποσύνθεση.

"Συντηρημένος" πυλώνας φωτισμού επί Σουσούδη και Τσατσομοίρου!!! Φωτογραφίες του Ανδριακού Ο.Φ. Κι έχουν σταλεί και δημοσιευτεί στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ στις 17/12/2017

Ειδικότερα τα τελευταία 2 χρόνια ο φωτισμός του σχεδόν δεν δουλεύει και παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου οι πυλώνες βρίσκονται είτε σε αθλία κατάσταση είτε ημιτελείς. Προπονήσεις και αγώνες μετά την δύση του ηλίου δεν γίνονται πλέον. Το αγωνιστικό τερέν (ταρτάν) σε πολλά σημεία είναι σκασμένο, παραμορφωμένο, φουσκωμένο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.

Κι όμως η Αθηνά Τσατσομοίρου μίλησε στο δικαστήριο για "συντήρηση"!!! Οι φωτογραφίες είναι πάντα του 2017 και είναι το Ανδριακού Ο.Φ.

Φρεάτια είναι φραγμένα, τα καθίσματα σπασμένα και φθαρμένα. Το αντλιοστάσιο για πότισμα και απομάκρυνση υδάτων υπολειτουργεί. Το λίπασμα για την συντήρηση του χορταριού δεν επαρκεί. Δεν υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών αγώνων στίβου και τουρνουά ποδόσφαιρου  στερώντας τα  από την τοπική κοινωνία. 

Κι άλλη "συντήρηση" του σταδίου επί Σουσούδη και Τσατσομοίρου!!! Φωτογραφίες Δεκέμβριος 2017!!! Κατά τα άλλα "είπαν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια" στο πρωτοδικείο της Αθήνας και στον λαό της Άνδρου όλα αυτά τα χρόνια!!!... 

Στη δύσκολη αυτή προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανός ο Σύλλογος με τους σχεδόν 100 εν ενεργεία αθλητές είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης πόρων. Δυστυχώς, ελάχιστοι είναι αυτοί που βοηθάνε οικονομικά ένα Σωματείο το οποίο αποτελεί διέξοδο για όλα τα παιδιά από τη ζοφερή πραγματικότητα του μικρού μας τόπου.

Αποτελέσματα της "συντήρησης" του σταδίου της Άνδρου επί Σουσούδη!...

Θεωρούμε ότι η ομάδα των «Εφοπλιστών » όπως μας αποκαλούνε πρέπει να στηριχτεί αναλόγως από όλους διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα οδηγηθεί στη διάλυση. Τέλος, ε'ιναι βέβαιο πως το γήπεδο σε δύο χρόνια δεν θα μπορεί να χρησιμοιηθεί καθόλου. Ήδη χρησιμοποιούμε το μισό γήπεδο γιατί το άλλο μισό είναι κατεστραμενο. Αν, λοιπόν, δεν γίνει κάτι το γήπεδο τέλειωσε. Και μαζί του και ο Ανδριακός. 

Μιλάμε για "συντήρηση" του σταδίου επί Σουσούδη!...

Πυλώνας φωτισμού επί δημαρχίας Σουσούδη και υπεύθυνης σταδίου Αθηνάς Τσατσομοίρου. Κατά τα άλλα "εμαρτύρησαν" στο πρωτοδικείο της Αθήνας!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο του Άρη Διαπούλη και οι φωτογραφίες που έστειλε είναι του 2017. Οι λεζάντες είναι δικές μας, σημερινές...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΪ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ. ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2017, ΑΡΧΕΣ 2018 ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ. ΕΠΑΝΗΛΘΕ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΙΑΠΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ "ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ...ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ "ΤΙΜΗΤΗΣ" ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΚΟΥ Ο.Φ.

Χώρα Άνδρου, 06/06/2016

ΕΔΡΑ: Δημοτικό Στάδιο Χώρας Άνδρου

Χώρα - Άνδρος - Κυκλάδες Τ.Κ. 84500

Τηλ. Προέδρου Νίκου Καλογερά: 6976591505

Τηλ. Γενικού Γραμματέα:

Κωνσταντίνου Σακελλάρη: 22820 23982

                                                                                                     Προς Δήμο Άνδρου

                                                                                          Επιτροπή Δημοτικού Σταδίου

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, μέλη της επιτροπής Δημοτικού Σταδίου

Με την παρούσα επιστολή το Δ.Σ. του Ανδριακού Ο.Φ. επιθυμεί  να σας ενημερώσει για πολλοστή φορά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η χρήση του, τόσο για την ποδοσφαιρική ομάδα  όσο και για τα τμήματα στίβου.

Υπάρχουν τρία σοβαρά προβλήματα τα οποία αναφέρονται παρακάτω:

  1. Ο φωτισμός του σταδίου είναι ελλιπέστατος, καθώς λειτουργούν πλέον μόνον οι δύο από τους τέσσερις πυλώνες και σε αυτούς δεν ανάβουν όλες οι λάμπες. Οι άλλοι δύο πυλώνες βρίσκονται στο έδαφος ουσιαστικά κατεστραμμένοι. Εξ αιτίας του ελλιπούς φωτισμού δεν δύναται να διεξαχθούν προπονήσεις και κυρίως αγώνες την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και ιδιαίτερα του μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οπότε και νυχτώνει πολύ νωρίς.
  2. Το ταρτάν του σταδίου βρίσκεται σε κακή κατάσταση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού για τους αθλητές του στίβου. Ο Κος Δήμαρχος που είναι και ορθοπεδικός είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, τι μπορεί να υποστεί ένας αθλητής που προπονείται ή αγωνίζεται σε προβληματικό ταρτάν.
  3. Στην εξέδρα τα περισσότερα καθίσματα είναι κατεστραμμένα και πολλά από αυτά έχουν σπάσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των θεατών.

Το Δ.Σ. του Ανδριακού Ο.Φ. ζητάει από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Άνδρου, να προχωρήσουν άμεσα στη λύση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα ποδοσφαίρου και στίβου.

Σε περίπτωση που δεν επισκευαστούν οι πυλώνες, η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΦ δεν θα συμμετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, καθώς λόγω ελλιπούς φωτισμού θα διακοπούν οι αγώνες σε βάρος της. Αυτό σημαίνει ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ θα επιβάλει χρηματικό πρόστιμο και μηδενισμό.

Συνεπώς το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε και θα πρέπει να δηλωθεί  η ομάδα στο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να λυθεί το θέμα του φωτισμού του γηπέδου. Αν δεν επιδιορθωθούν οι πυλώνες, τότε ο ιστορικός ΑΟΦ (για όσους το αγνοείτε ιδρύθηκε το 1931), δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά της Δημοτικής αρχής Άνδρου, κάτι που θα πληροφορηθούν οι πολυάριθμοι φίλαθλοί μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΑΟΦ, επισκέφτηκε τον Κύριο Δήμαρχο, ο οποίος και διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο να λύσει τα λειτουργικά προβλήματα του σταδίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Φθάσαμε στο καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

ΥΓ. Το Δημοτικό Στάδιο Άνδρου είναι το καλύτερο των Κυκλάδων και το μοναδικό που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα στο νομό μας. Στην προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς του νησιού μας για προώθηση του τουρισμού, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ώστε να προσελκύσει τη διοργάνωση ποδοσφαιρικών τουρνουά και αγώνων στίβου. Η παρουσία αθλητών και όχι μόνο, θα τόνωνε τον τουρισμό στο νησί μας. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει το στάδιο να είναι λειτουργικό.

Με εκτίμηση

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έγινε ρε ψυχές? Δεν σας έχει στείλει ακόμα το σημείωμα ο "πρώην" για το τι πρέπει να αρχίσετε να γράφετε ή το άφησε να περάσει έτσι γιατί ήξερε πως ότι και να πει τώρα, έχουν δει και οι τυφλοί?
ΥΓ Δήμαρχε καλό το γήπεδο, αλλά Χριστούγεννα ήταν.Να μην έχουμε ένα παγοδρόμιο να κάνουν πατινάζ τα παιδιά μας?????

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αποτελεσματικοτερη δημοτικη αρχη που υπηρξε ποτε στα τελευταια χρονια. Ας σκουζει οσο θελει η αντιπολιτευση και οι υπολοιποι που ελαμψαν με την αχρηστεια τους τοσα χρονια και πηγαν πισω το νησι. Εαν ο καθενας μας ψηφισει με γνωμωνα το δημοσιο και κοινο συμφερον και οχι με το προσωπικο κατι δημαρχεοι σαν τον γιατρο δεν θα παρουν ουτε το ψηφο της γυναικας τους. Συγχαρητηρια λοιπον για ενα ακομη μεγαλο εργο . Συνεχιστε ετσι και εμεις που αγαπαμε την Ανδρο και οχι τον εγωισμο μας θα σας βοηθησομε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Aris Diapoulis
Συγχαρητήρια στην παρούσα Δημοτική αρχή για την πλήρη ανακατασκευή του σταδίου μέσα σε 3,5 χρόνια . Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Ελπίζω να έχουν συνειδητοποιήσει στο Δήμο Άνδρου ότι το γήπεδο θα πρέπει να διοικηθεί και να συντηρηθεί σωστά και να μην ξαναγίνει αντικείμενο φθηνής πολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να προσθέσετε στο άρθρο και αυτά που έγραψε στο f/b ο κύριος Διαπουλης για να έχουν εικόνα όλοι με το τι παιζόταν τότε

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ειναι καλα ο Καβουρας που το εφιαξε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ κύριε Μπασαντη πιστεύω τους απέναντι. Αυτούς ντε που ξέρουν τα πάντα. Αυτούς που ΔΕΝ ΕΊΔΑΝ ότι η φωτογραφία που τους πλασαρε ο δικός τους, δεν δείχνει όλο το γήπεδο πάνω αριστερά για να μην φαίνεται το κενό στον πυλώνα που είχε πέσει 7 χρόνια πριν.Αυτους που ΔΕΝ ΒΛΈΠΟΥΝ ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε απο το "ΔΙΆΣΤΗΜΑ" για να μην φαίνονται τα κατεστραμμένα (όσα υπάρχουν) καρεκλακια. Αυτούς που πήγαν να βγάλουν φωτογραφίες το ταρτάν, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης. Αυτούς που ΔΕΝ ΉΞΕΡΑΝ ότι η ομάδα δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα γιατί δεν είχε γήπεδο να παίξει (κάντε και ένα ρεπορτάζ για το γήπεδο στο Μπατσί, για να δουν μερικοί πως ήταν τότε και πως είναι τώρα) . Και όλα αυτά επί δημαρχίας του λάτρη του αθλητισμού. Σκέψου να μην τον αγαπούσε κιόλας....