Υποβρύχιο... στον Κάβο Ντόρο!!!

Το καράβι της γραμμής είχε φτάσει στον Κάβο Ντόρο. Στη γέφυρα του πλοίου η συζήτηση είχε ανάψει. Ξαφνικά ο παπα-Παναγιώτης, εφημέριος της Βόρειας Άνδρου, είπε ήσυχα: "Δεν βγάζεις μια φωτογραφία αυτό το υποβρύχιο που είναι μπροστά μας"! Βγήκαμε όλοι στην βαρδιόλα, Και κοιτάζαμε ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού να περνά αργά-αργά μπροστά μας με φόντο ένα φορτηγό. Κάτι σαν σκηνή από πολεμική περιπέταια (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Ο τρίτος είπε πως το υποβρύχιο πήγαινε με 7-8 μίλια. Η θάλασσα λάδι. Συνθηκες ιδανικές. Κανείς μας δεν είχε δει υποβρύχιο σε πλεύση εκ του φυσικου. Κάπου εκεί το ξάφνιασμα έφερε στο νου το παλιό τραγούδι "yellow submarine" των Βeatles. Αλήθεια μόνο ένα "κίτρινο υποβρύχιο" θα είχε προκαλέσει τόση έκπληξη... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μέσα στο έντονο φως του πρωινού - με αμυδρό φόντο την Άνδρο - το γκρίζο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού απεικονιζόταν σαν ένα σκίτσο ή σαν μια σκηνή από παλιά ασπρόμαυρη ταινία (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Το υποβρύχιο με νότια πορεία κατευθυνόταν προς το ναύσταθμο. Είχε συμμετάσχει στην άσκηνη "Καταιγίδα"  τπυ πολεμικού στόλου που μόλις τέλειωσε και τώρα γύριζε στη βάση του (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια τελευταία φωτογραφία καθώς ο ήλιος είχε γυρίσει πια και φαινοταν καλύτερα. Μια τελευταία εικόνα από αυτό το παράξενο - και σπάνιο - συναπάντημα με τον "σιωπηλό φύλακα" των θαλασών μας πριν απομακρυνθούμε (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΩΣ ΣΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απορώ κι εγώ! Αλλά;αν το σκεφτείς καλύτερα εγώ τα "βλέπω" ή άλλοι όχι. Εντάξει εδώ το "είδε" ο παπα-Παναγιώτης. Αλλά το "είδε" γιατί διαβάζει το σάιτ και βλέπει τι "βλέπω". "Εκπαιδεύτηκε". Απλό, Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Θα μπορούσε να πέρναγε το πλοίο 20 λέπτά νωρίτερα ή αργότερα. Οπότε τζάμπα η "εκπαίδευση"...
Τα θέματα τα ψάχνουμε. Δεν καθόμαστε στο γραφείο. Πάμε και καμία βόλτα. Ευχαριστώ για το σχόλιο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro