Νέες προσεγγίσεις ταχύπλοων το καλοκαίρι στην Άνδρο. Τι αποφάσισε το ΣΑΣ…

 

Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με ακτοπλοϊκούς παράγοντες αμέσως μετά την λήξη του ΣΑΣ που έγινε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στην Χίο και κατέγραψε τις αποφάσεις του που αφορούν αμέσως ή εμμέσως την Άνδρο. Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν θα έχουμε τα εξής δρομολόγια για το 2019 που αφορούν την Άνδρο:

  • Τα δύο Superferry πήραν τα γνωστά δρομολόγια από Ραφήνα για Κρήτη με όλα τα ενδιάμεσα λιμάνια που έπιαναν πέρσι. Εξαιρέθηκε η Ίος. Η γραμμή διαμορφώνεται: Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Σαντορίνη-Ηράκλειο.
  • Τα πλοία της Fast Ferries Θεολόγος και Andros πήραν τα δρομολόγια που είχαν και πέρσι: Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και επιστροφή.
  • Το νέο ταχύπλοο των Στεφάνου-Παναγιωτάκη πήρε το δρομολόγιο τροποποιημένο γιατί δηλώθηκε καθυστερημένα. Δεν συμπεριλαμβάνεται η Άνδρος και η Τήνος που θεωρούνται νησιά υπερ-εξυπηρετούμενα. Με την μεσολάβηση του δημάρχου Σύρου Γιώργου Μαραγκού το πλοίο θα ξεκινά από Ραφήνα με πρώτο λιμάνι Σύρο. Ανοίγει έτσι πάλι η Ραφήνα για την Σύρο. Με ταχύπλοο αυτή την φορά και με περισσότερες ελπίδες. Αναλυτικά το δρομολόγιο του Golden Express είναι καθημερινά: Ραφήνα (16:15) - Σύρο – Μύκονο – Παρο – Νάξο – Κουφονήσια – Κατάπολα (Αμοργό) και επιστροφή.
  • Ένα ακόμα νέο δρομολόγιο ταχύπλοου θα περνά, διερχόμενο και από Άνδρο. Είναι το Andros Jet της SeaJets. Το πλοίο θα ξεκινά ένα κυκλικό δρομολόγιο καθημερινά Πειραιά στις 06:00 για Σίφνο – Πάρο – Νάξο – Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα. Και από Ραφήνα στις 14:15 το ίδιο δρομολόγιο επιστροφή για Πειραιά.
  • Επίσης θυμίζουμε πως θα υπάρχει και το δρομολόγιο του ταχύπλοου Naxos Jet που παραμένει ως έχει με πέρσι.
  • Τέλος η Seajets δήλωσε πρωινό δρομολόγιο για Άνδρο το ταχύπλοο World Champion. Όμως υπήρξε εμπλοκή στην ώρα και η δρομολόγηση πήρε αναβολή για το επόμενο ΣΑΣ που θα γίνει την επόμενη χρονιά.

Με αυτά τα δεδομένα η Άνδρος κατά την θερινή περίοδο προβλέπεται να εξυπηρετηθεί ακτοπλοϊκά με τον καλύτερο τρόπο και επιτέλους για πολλαπλούς προορισμούς τόσο με συμβατικά όσο και με ταχύπλοα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να δούμε πως θα διευθετηθούν ό΄λα αυτά τα δρομολόγια συμβατικών και ταχύπλοων προς και απο το λιμάνι του Γαυρίου! Πραγματικά ο συγκεκριμένος χώρος είια απαρχαιωμένος από όποια πλευρά και αν τον εξετάσει κανείς: φαγωμένα από τη θάλασσα κρηπιδώματα, μηδενική παροχή νερού και ρεύματος σκαφών αναψυχής που προσεγγίζουν τις προβλήτες, καμία εκβάθυνση του χώρου εδώ και περίπου 15 - 20 έτη. Τι αλλο θέλετε κύριοι αρμόδιοι για να καταλάβετε πως το συγκεκριμένο λιμάνι είναι πλέον επικίνδυνο για τη ναυσιπλοϊα ??