H ανακύκλωση στην Άνδρο: μια ιστορία σε πολλές πράξεις και ακόμα περισσότερα διαλείμματα

Στις 14/5 λάβαμε από την επιχείρηση ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ-ΛΟΥΚΑΤΑΡΗ τον απόλογισμό μιας τριετίας τους στην ανακύκλωση της Άνδρου. Είχαμε ακούσει πολλά για την ακακύκλωση στο νησί: θετικά και αρνητικά. Δεν είχαμε άμεση γνώση του θέματος. Κάποια φορά που συμμετείχαμε σε κάποια συζήτηση για την ανακύκλωση στην έξοδο ένας κύριος από την παραπάνω επιχείρηση μας εξέφρασε τη γνώμη του. Τον προτρέψαμε να μας στείλει ένα κείμενο. Το κείμενο αυτό ήρθε υπό την μορφή ανακοίνωσης της επιχείρησης, Επειδή για το θέμα δεν είχαμε ακόμα καλή εικόνα ζητήσαμε από τον υπεύθυνο Τύπου του Δήμου να μας στείλει και αυτός την γνώμη του ώστε να σχηματίσουμε μια ιδέα του τι συμβαίνει με την ανακύκλωση. και βεβαίως να δημσοιεύσουμε μαζί τις δύο ανακοινώσεις ώστε ο αναγνώστης να έχει μια καλύτερη εικόνα του θέματος. Η ανακοίνωση εκείνη δεν έφτασε. Σήμερα όμως 21/5 ήρθε ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου για την ανακύκλωση. Αμέσως μετά έφτασε επιστολή με την οποία η επιχείρηση του κ. Παπαδάκη κοινοποιεί από τις 7/5 την αποχώρηση της από την ανακυκλωση της Άνδρου. Δημοσιεύουμε λοιπόν και τις τρεις ανακοινώσεις μαζί (2 της επιχείρησης και μια του δημάρχου που σαφώς αποκλίνουν στα συμπεράσματα). Και περιμένουμε κάποια πληρέστερη ενημέρωση για το τι θα γίνει και πως θα συνεχέσει από εδώ και πέρα η ανακύκλωση στο νησί μας - εν Άνδρω.

 

 

 

Αναλάβαμε το έργο της ανακύκλωσης στην Άνδρο πριν 3 χρόνια περίπου, στις 20 Ιουλίου 2012, σε εποχή κατά την οποία η ανακύκλωση δεν αποτελούσε συνείδηση και συνήθεια του ανδριώτικου πληθυσμού.

Τα ποσοστά ανακύκλωσης ήταν μικρά, καθώς ουδέποτε ως τότε στο νησί δεν υπήρξε σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια ανακύκλωσης.

Μέσα σε αυτήν την τριετία, η ανακύκλωση παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό και στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος των απορριμμάτων στο νησί, καθώς μεγάλος όγκος των σκουπιδιών ήταν ανακυκλώσιμα υλικά.

Απευθυνθήκαμε στους επιχειρηματίες του νησιού με σκοπό τη συνεργασία και πάντα με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μαζεύονταν τα ανακυκλώσιμα υλικά απευθείας από τα μεγάλα καταστήματα (supermarket, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και συναφείς επιχειρήσεις εστίασης).

Επιπλέον, με ιδιωτικά φορτηγά μικρότερου όγκου  απευθυνόμασταν σε κάθε επιχείρηση και δημόσιες υπηρεσίες χωριστά και δεν περιμέναμε να μεταφερθούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους, επιτρέποντας έτσι στα νοικοκυριά και στους ιδιώτες την αποκλειστική χρήση των κοινοχρηστων κάδων. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε όλα τα νοικοκυριά και τα καταστήματα του νησιού για τα οφέλη της ανακύκλωσης και για το λόγο αυτό εξεδώσαμε ειδικό έντυπο υλικό που διανεμήθηκε σε όλο το Δήμο Άνδρου.

Τα στατιστικά αποτελέσματα, τρία έτη μετά είναι εντυπωσιακά.

Ενδεικτικά αναφέρομαι στην τελευταία πενταετία, παραθέτοντας συγκριτικά αποτελέσματα του βάρους των υλικών που ανακυκλώθηκαν. Τα στοιχεία παραθέτονται όπως μας δόθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε.

Το 2010 ανακυκλώθηκαν στο νησί 157 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών.

Το 2011 ανακυκλώθηκαν στο νησί 163 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (αύξηση 5%).

Το 2012 ανακυκλώθηκαν στο νησί 245 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, οι 163 εκ των οποίων συλλέχθηκαν μετά τον Ιούλιο που είχαμε αναλάβει την ανακύκλωση. (αύξηση 50%).

Το 2013 ανακυκλώθηκαν στο νησί 276 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών  (αύξηση 13%).

Το 2014 ανακυκλώθηκαν στο νησί 380 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (αύξηση 40%).

ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΟ 2012, που η επιχείρησή μας ανέλαβε την ανακύκλωση και μέχρι το 2014 τα ανακυκλώσιμα υλικά αυξήθηκαν κατά 135%.

Ακόμη, περισυλέξαμε περίπου 100 τόνους οργανικών υλικών κομποστοποίησης ανά έτος, στην περιοχή της Χώρας όπου υπάρχει κομποστοποίηση.

Στο διάστημα που είχαμε την ανακύκλωση βγάλαμε τέσσερις φορές κομπόστ. Το κομπόστ (λίπασμα)  διατέθηκε δωρεάν σε πολίτες της Άνδρου που το ζήτησαν (αγρότες και ιδιώτες που έχουν κήπους).

Κατά το 2015 και μέχρι τη λήξη της ετήσιας σύμβασής μας, τα ανακυκλώσιμα υλικά ήταν περίπου 100 τόνοι και μάλιστα σε περίοδο χειμερινή που ο πληθυσμός του νησιού και συνακόλουθα τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα είναι μειωμένα.

Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι το 2012 το δίκτυο ανακύκλωσης αριθμούσε 117 κάδους, ενώ μετά τα ανωτέρω ποσοστά, αριθμεί σήμερα 207 κάδους, οι οποίοι, έπειτα από αίτηση, μας χορηγήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από το ποσοστό υπολείμματος (υλικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται), το οποίο ανέρχεται σε 9,9% (ενώ το προηγούμενο ήταν 14,70% ).

Ποσοστό το οποίο κάνει την Άνδρο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στον τομέα αυτό.

Αποτέλεσμα της προόδου και των υψηλότατων ποσοστών ανακύκλωσης, είναι ο Δήμος Άνδρου να απολαμβάνει πολλών προνομίων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε. (δυνατότητα επιπλέον εξοπλισμού, παροχής υλικού ενημέρωσης κ.α.).

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συμβάσεών μας (σχεδόν 3 έτη) απασχολήθηκαν 10 εργαζόμενοι, όλοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού (Ανδριώτες), προσφέροντας εργασία, καταβάλλοντας εργοδοτικές και φορολογικές εισφορές και συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες που στο νησί είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση εργασίας.

Συνεργαστήκαμε άψογα με τη δημοτική αρχή του νησιού, εξυπηρετώντας και για τα κενά διαστήματα μεταξύ των συμβάσεων και απασχολώντας κατά την υψηλή περίοδο περισσότερους εργαζομένους ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στην αποκομιδή.

Παράλληλα, προχωρήσαμε και στην αποκομιδή όλων των ειδών των ηλεκτρικών συσκευών και των παλιοσίδερων.

Επίσης, συλλέξαμε 200 κιλά μικρές οικιακές μπαταρίες, οι οποίες στάλθηκαν και ανακυκλώθηκαν στην εταιρεία ΑΦΗΣ.

Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί υποχρέωσή μας εξυπηρετήσαμε τόσο την παλαιά όσο και τη νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014 συλλέγοντας στρώματα και ογκώδη αντικείμενα που δεν ανακυκλώνονται και που στην πραγματικότητα εντάσσονται στην αποκομιδή απορριμμάτων.  Απασχολήθηκε  προσωπικό  σε αργίες και σε Σαββατοκύριακα ώστε το νησί να είναι καθαρό.

Η ανακύκλωση, εκτός από το επιχειρηματικό κομμάτι, ανέπτυξε και πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση:

-       συλλέγοντας πάνω από 50.000 πλαστικά καπάκια, τα οποία παραδόθηκαν στο σύλλογο αναπήρων όλων των παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής  Μακεδονίας “Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ”, ο οποίος συνεργάζεται με το Σύλλογο Παραπληγικών Νομού Πέλλας για την αγορά αναπηρικών αμαξίδιων.

-       διαθέτοντας χρηματικά ποσά για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού (συναυλίες κ.ά).

-       διαχωρίζοντας από τα ανακυκλώσιμα υλικά βιβλία και έντυπα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση, τα οποία προσφέραμε στην Καίρειο Βιβλιοθήκη για τον εμπλουτισμό του υλικού της.

-        συλλέγοντας μη κατεστραμμένα παιχνίδια, τα οποία αφού καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν δωρίθηκαν στον παιδικό σταθμό.  

Τέλος, προκειμένου να συμβάλουμε στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, εργαζόμενοί μας μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Μεσσαριάς και έδειξαν στους μαθητές τον τρόπο διαχωρισμού των ανακυκλώσιμων υλικών.

Όλα τα ανωτέρω αποτελέσματα και η ανάπτυξη πολυσχιδούς και πολυεπίπεδης δράσης της ανακύκλωσης δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν αποκλειστικά με την προσπάθεια μας. Οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ενθουσιώδη ανταπόκριση πολλών επιχειρηματιών του νησιού αλλά και των απλών πολιτών της Άνδρου, στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την άψογη συνεργασία τους,  χειμώνα - καλοκαίρι.

Όλα αυτά τα έτη και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Άνδρου δεν ήταν πάντοτε τακτικός στην εξόφληση των υποχρεώσεών του, εκπληρώσαμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας, απέναντι στους εργαζομένους μας, τους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία.

Η σύμβασή μας έληξε χωρίς ο Δήμος Άνδρου να έχει εγκαίρως φροντίσει για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ή να έχει λάβει οποιοδήποτε μέτρο για την επίλυση του ζητήματος, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα στην απρόσκοπτη λειτουργία της ανακύκλωσης.

Ουδέποτε θέσαμε όρους στην εργασία μας και ουδέποτε την εξαρτήσαμε από πολιτικές ενέργειες ή διαφωνίες.

Παρόλο που η μέχρι τώρα συμπεριφορά της δημοτικής αρχής δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της συνεργασίας μας, με την από 7.5.2015 επιστολή μας στο Δήμο Άνδρου, προσφερθήκαμε να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο εξακολουθώντας να προσφέρουμε υπηρεσίες με όποιον τρόπο κριθεί πρόσφορος νομικά και μέχρι την ανακήρυξη νέου αναδόχου. 

Κλείνοντας, να εκφράσω και πάλι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους επιχειρηματίες της Άνδρου αλλά και στους απλούς πολίτες που έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν ανακύκλωση με ακόμη μεγαλύτερο πάθος ώστε κατά το έτος 2015 να είναι ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά για το καλό της Άνδρου, του νησιού μας.

     ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                                  14/05/2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ????????????????

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΜΕ????

This comment was minimized by the moderator on the site

Ουτε το νομο που λεει οτι η Αναπτυξιακη πρεπει να προσλαβει με ΑΣΕΠ, ουτε ενα ψευτικο εργο μας ειπες!!! Μονο ψεματα! Δυστυχως τα αχορταγα λαμογια ριχνουν τη λασπη στον ανεμιστηρα και οπου παει! Ομως το φαγοποτι σας που οδηγησε τη Χωρα μας στο γκρεμο τελειωσε οριστικα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην ανακοίνωση του ο κ. Σουσούδης γράφει "τα ανακυκλώσιμα υλικά ήδη ξεκίνησαν να μαζεύονται....."
Αν κάποιος έχει διαπιστώσει την αποκομιδή τους τον παρακαλώ να μου το επιβεβαιώσει. Εγώ τουλάχιστον χθες στο Γαύριο στους κάδους ανακύκλωσης πίσω από το παρκινγκ δεν μπόρεσα να πλησιάσω για να αφήσω την ανακύκλωση. Οι κάδοι ήταν ξέχειλοι και σε αρκετά τετραγωνικά γύρω τους είχαν αποτεθεί υλικά.
Τα ήδη αποκομισθέντα υλικά ποιος τα περισυνέλλεξε; που έχουν πάει;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ Μ.... ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΘΑ ΦΑΝΕΙ
ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ.
ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ????????????????
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ???
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΗ Η ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδη σε μια διαβρωμενη κοινωνια, οι φωνες των αρπακτικων (λαμογιων) ειναι μεγαλυτερες και περισσοτερες απο αυτες της λογικης και της προστασιας του δημοσιου συμφεροντος, ο πραγματικα ελαφρα σκεπτομενος νομιζει ατυχως, οτι ειμαι ο Χρηστος..... Διαβεβαιωνω οτι δεν ειμαι ο Χρηστος, και δεν εχω καμμια σχεση με το Δημο. Σιγα μη καθοταν ο Χρηστος να ασχοληθει τις μαλ.... που γραφει ο καθενας εδω μεσα Σαββατιατικα.... Οπως και σεις ετσι και γω εχω το δικαιωμα να μην αποκαλυψω το ονομα μου! Εξαλλου σημασια εχει το τι λεμε!!!! Για πες μας το νομο που λεει οτι η Αναπτυξιακη πρεπει να προσλαβει με ΑΣΕΠ?? Αστω μη ψαχνεις! Δεν υπαρχει και λες εν γνωση σου ψεματα φιλε!! Οσον αφορα τα χιλια ψευτικα εργακια με τις ψευτικες αναθεσεις που γραφεις, αναφερε συγκεκριμενα αν λες αληθεια και τοτε θα τα στειλω ολα στον εισαγγελεα, εγω θα τα στειλω αν εσυ δε θελεις!! Αλλιως λες και αλλο ενα ψεμα!! Οι λαμογιες τελειωνουν απο ολους!!! Τα παρτι τελειωνουν απο ολους!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άσε ρε Χρήστο την κυβέρνηση ήσυχη και μην τη συγκρίνεις με το Δήμο. Τι συγκρίνεις πια? Αν η Αναπτυξιακή μπορεί να προσλαμβάνει όποιον γουστάρει γιατί σας βρίζουν όλοι αυτοί που τους είχατε τάξει δουλειές προεκλογικά? Γιατί δεν τους προσλαμβάνετε μέσω Αναπτυξιακής? Γιατί κάνατε χίλια δυο ψεύτικα εργάκια, με ψεύτικες αναθέσεις για να πληρωθεί ποιος?? Δεν ήταν λοιπόν καλύτερα να πηγαίνουν τα ευρώδια στην Αναπτυξιακή και αυτή να προσλαμβάνει όποιον γουστάρει και να τον πληρώνει όσο γουστάρει??
Δεν πιστεύω Χρήστο μου να περιμένεις να σου πω το νόμο με βάση τον οποίο πρέπει να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ η Αναπτυξιακή?????????

Συγνώμη Νίκο σου άλλαξα το όνομα σε Χρήστο

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφου "ελαφρα σκεπτομενε" δεν εξυπηρετειτε ιδιωτικα συμφεροντα εις βαρος του δημοσιου γιατι κοπτεσθε οτι θα πρεπει ταχα η Αναπτυξιακη Ανδρου να προσλαβει προσωπικο καθαριοτητας μεσω ΑΣΕΠ, ενω κατι τετοιο δε προβλεπεται απο τη νομοθεσια??? Ειστε πανω απο τους νομους εσεις?? Ολοι καταλαβαινουμε οτι πονηρα και λαμογιστικα πολεματε την Αναπτυξιακη, προκειμενου να εξυπηρετησετε ιδιωτικα συμφεροντα. Γιατι "ενοχος" δεν ειναι μονο οποιος τα δινει παρανομα αλλα και οποιος τα παιρνει!! Και καποιος ιδιωτης πηρε πολλα!! Μαλλον δε χορτασε ακομη!! Αυτες οι λαμογιες που ξερετε και οδηγησαν τη πατριδα μας στο χειλος της καταστροφης, τελειωνουν!! Και στη κυβερνηση και στο Δημο!! Λαμογια καταλαβετε το!!! Τελειωσε το παρτι σας!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και κάτι ακόμη Νικολάκι μου, τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιριών σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος μπορούν να τα εξυπηρετήσουν μόνο τα όργανα που αναθέτουν και αυτά κυρίως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος. Ειδικά ο τελευταίος είναι έκθετος ακόμη και αν οι αποφάσεις του εγκρίνονται από την οικονομική επιτροπή. Αυτοί λοιπόν μπορούν να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον με τη σιωπηρή συγκατάθεση όλων των προβάτων που πληρώνουν τέλη, φόρους κλπ και λειτουργούν ως οπαδοί των φωστήρων που προανέφερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Νίκο μου ως προς τον τίτλο στον οποίο λες ότι πέτυχα, συμφωνώ μαζί σου αλλά με την αίρεση ότι μιλάω για τις σκέψεις της στιγμής. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης μου με οδηγεί, βλέποντας τις ανωτέρω κουτοπονηριές στα όρια της λαμογιάς, να μην βάλω τον εαυτό μου στη θέση του κανονικά σκεπτόμενου γιατί θα υπάρξει κρατς.
Για να το σοβαρέψουμε λιγάκι και υποθέτω ότι συμφωνείς μαζί μου θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η ανακύκλωση. Όσο και να το ψάχνεις δύο τρόποι υπάρχουν α) το κάνει ο Δήμος προσλαμβάνοντας με ΑΣΕΠ, τρόπος με τον οποίο και συμφωνώ άρα δεν εξυπηρετώ κάποια εταιρία. β) με διαγωνισμό όπως ακριβώς κάνει ο Δήμος με την περισυλλογή απορριμμάτων (βλέπε θέματα τρέχοντος Δημοτικού Συμβουλίου). Σε αυτόν λοιπόν θα συμμετέχει και η εταιρία που λες ότι εξυπηρετώ και πιθανόν να είναι και ο μελλοντικός ανάδοχος. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα ο Δήμος εξυπηρετεί με την προκήρυξη αυτή συμφέροντα εταιριών και όχι εγώ. Επειδή η 27η Μαίου είναι κοντά σε καλώ να έρθεις στο συμβούλιο για να δεις ότι τρίτος τρόπος (μέσω Αναπτυξιακής) δεν υπάρχει εκτός αν αυτή ακολουθήσει το νόμιμο τρόπο (πρόσληψη ατόμων μέσω ΑΣΕΠ).

Περισσότερα