SOS: Κάντε κάτι για το Γαύριο - Απάντηση του Δήμου Άνδρου

 

Τελικά τι ισχύει για το Γαύριο; Πάρθηκε ή όχι μια απόφαση δημοτικού στμβουλίου που λέει πως Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή τον Ιούλιο και τον Αυγουστο μετά τον απόπλου του τελευταίου πλοίου το λιμάνι πεζοδρομείται και είναι μόνο για πεζούς; Ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή αυτής της απόφασης που καταστρατηγείται; Το λιμενικό; Η αστυνομία; Ο Δήμος; Ποιος; Γιατί σύμφωνα με αγανακτισμένους αναγνώστες μας από το Γαύριο η απόφαση ΔΕΝ τηρείται. Και όταν λέμε ΔΕΝ τηρείται εννούμε πως μηχανάκια και αυτοκίνητα πάνε κι έρχονται μέχρι αργά τη νύχτα.

 Για να καταλάβετε: Παρασκευή ο βράδυ γύρω στις 23.30' χτύπησε ξαφνικά το κινητό τηλέφωνο. Είμαστε στον υπολογιστή μισονυσταγμένοι. Στην άλλη άκρη της γραμμής αγανακτισμένος ο φίλος Γιώργος από το Γαύριο: "σε παρακαλώ γράψε κάτι χανόμαστε, Κάτι τύποι με θηριώδη τζιπ πάνε πάνω-κάτω στο λιμάνι με την μουσική στο διαπασών. Δεν μπορεί να κάτσει άνθρωπος στην παραλία. Από κοντά και κάτι μηχανάκια με κομμένες τις εξατμίσεις. Αυτό δεν είναι λιμάνι διακοπών είναι λιμανι της αγωνίας και του πόνου των αυτιών και της αισθητικής μας. Έχουν αποφασίσει από το δημοτικό συμβούλιο πως η κυκλοφορία θα σταματά μετά το τελευταίο καράβι στο λιμάνι. Δηλεδή γύρω στις 21.30'. Είναι 23.30' και κοντεύουμε όσοι είμαστε στην παραλία να τρελαθούμε"...

Του υποσχέθηκα πως θα γράψουμε κάτι. Χτες τον ξαναείδαμε στα εγκαίνια του θεάτρου. Μετά τις χαιρετούρες τα παράπονα: "δεν έγραψες ακόμα κάτι. Μόνο εσένα λαμβανουν υπόψη οι υπεύθυνοι! Η δημοσιότητα φίλε μου και μάλιστα η αρνητική δημοσιότητα τους ενοχλεί! Ας συνενοηθεί ο Δήμος Άνδρου με όποιον είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του μέτρου που ψήφισε."

Το γράφουμε, λοιπόν, κι εμείς με την ελπίδα πως θα εισακουστούμε. Ας κάνει κάτι ο δήμαρχος που μαζί με το δημοτικό συμβούλιο έχουν πάρει την απόφαση. Δεν είναι δυνατόν το λιμάνι να μην είναι τόπος για πεζούς και χώρος αξιοποίησης των υπαίθριων τραπεζοκαθισμάτων μέσα στο καλοκαίρι επειδή μερικοί αποφάσισαν να τρελάνουν τους πάντες. Αφήστε που στο λιμάνι μετά τις 21.30 γίνονται και οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γαύριο.

Να το πούμε για να το καταλάβουν όλοι: ο θόρυβος των μηχανοκινήτων βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό. Γιατί δείχνει υπανάπτυξη. Και ποιος θέλει να πάει σε μια υπανάπτυκτη παραλία ή λιμάνι. Ή, για να το πούμε αλλιώς: να μην τρελαθούμε όλοι γιατί μερικοί νεόπλουτοι αγόρασαν τζιπ ή καποιοι νεόπτωχοι έκοψαν τις εξατμίσεις στα "παπάκια" τους και κάνουν φιγούρα.

Νεόπλουτοι άμυαλοι και νεόπτωχοι άμυαλοι βλάπτουν την Άνδρο το ίδιο... 

 "εν Άνδρω"

(Δύο ώρες μετά την ανάρτηση μας για το Γαύριο ο πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Άνδρου μας έστειλε απάντηση σχετική με το δημοσιεύμα μας. Λόγω της παρουσίας μας στην συναυλία του Γιάννη Σπανού στο Γαύριο αναρτούμε με λίγες ώρες καθυστέρηση την επιστολή. Ελπίζουμε ο Δήμος Άνδρου και το Λιμεναρχείο να λύσουν το πραγματικά σοβαρό ζήτημα για το καλοκαιρινό Γαύριο - εν Άνδρω) 

Απάντηση προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκου Θωμά στο "εν Άνδρω"

 Αγαπητό “εν Άνδρω”

Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ν 3463/2010 (Δημοτικός Κώδικας) οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν από τον Ν 3852/2010 (Καλλικράτης)

 «Οι κανονιστικές αποφάσεις, που αφορούν τη ρύθμιση

της κυκλοφορίας, τον καθορισμό πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, τον προσδιορισμό και τη λειτουργία των χώρων στάθμευσης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, εκδίδονται, μετά προηγούμενη κατάρτιση σχετικών μελετών, οι οποίες έχουν εκπονηθεί ή εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του οικείου Δήμου ή Κοινότητας ή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων και Κοινοτήτων των Περιφερειών».

Με βάση τα παραπάνω είναι σαφές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ μπορεί να αποφασίσει κάτι σχετικό εάν δεν έχει προηγηθεί η εκπόνηση σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης επί της οποίας μάλιστα και πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να έχουν γνωμοδοτήσει επ’ αυτής οι εμπλεκόμενοι φορείς που είναι εν προκειμένω το Λιμενικό, η Αστυνομία και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου ( λόγω συναρμοδιότητας) και βεβαίως να έχει προηγηθεί και μια ελάχιστη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ( Σύλλογος επαγγελματιών, πολιτιστικοί σύλλογοι κτλ κτλ).

Παρ’ ταύτα και προ του 2006 έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Υδρούσας που ορίζουν τόσο τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Γαυρίου (χώροι που επιτρέπεται η στάθμευση, η στάση, το κλείσιμο της κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα και τις καθημερινές του Αυγούστου) η οποία και ΙΣΧΥΕΙ μέχρι την αντικατάσταση της.

Η εφαρμογή των ανωτέρω αποτελεί αρμοδιότητα των λιμενικών και αστυνομικών αρχών.

Ο Δήμος μπορεί επίσης να παρέμβει εάν κριθεί ότι η οδική σήμανση δεν είναι επαρκής ώστε σε συνεργασία με  τις ανωτέρω αρχές και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Άρα:

Δεν έχει και δεν μπορεί για την ώρα να αποφασίσει κάτι σχετικό το Δημοτικό Συμβούλιο (μέχρι να έρθει σχετική μελέτη).

Υπάρχουν σε ισχύ σχετικές αποφάσεις που αφορούν τόσο τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της παραλιακής ζώνης όσο και της λειτουργίας του λιμανιού (ημέρες και ώρες φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, παραμονή των μεγάλων οχημάτων εντός του λιμένα μέχρι την απομάκρυνση των ΙΧ επιβατικών οχημάτων κατά εκφόρτωση των πλοίων κτλ κτλ) οι οποίες και πρέπει να εφαρμοστούν.

Ουδεμία «ειδική» μεταχείριση αρνητική ή θετική υπάρχει για κάποια περιοχή του Νησιού από την πλευρά του Δήμου –λαμβάνοντας βεβαίως πάντα υπ όψη τις ιδιομορφίες, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής (και χωρίς φυσικά να αποκλείονται λάθη ή παραλείψεις που «είμαστε εδώ να διορθώσουμε»)

Το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου έχει τονίσει την ανάγκη εφαρμογής των αναγκαίων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και στον προϋπολογισμό του 2016 θα ενταχθεί η σύνταξη σχετικής μελέτης ώστε να επικαιροποιηθούν ή και να τροποποιηθούν όσα   κριθούν αναγκαία με βάση την ανωτέρω διαδικασία.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το λιμενικό σώμα ειναι υπεύθυνο αυτοί έχουν βάλει παντού πινακίδες που απαγορεύεται η στάθμευση και το χειμώνα αυτοί η του Δήμου βάζουν στο παμπριζ αν δεν το πάρετε το όχημα θα σας βάλουμε κλήση και φυσικά χειμώνα καλοκαίρι όλη την ημέρα ειναι η πλήρης Αναρχία
Μερική πεζοδρόμηση μπορη να γινη αν αλλαξη η κυκλοφορία του δρόμου απο μπαίνουν τα τάξυ να γινη αντίστροφη όποτε κατα την διάρκεια των βραδινών ωρών αυτό το κομμάτι του δρόμου το οποίον ειναι και το στενότερο θα ειναι πεζόδρομος ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβαινε .

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετα τις 9μιση το βραδυ τα εμπορικα ειναι κλειστα. Γνωστο ειναι σε ολους ποια μαγαζια ειναι αυτα που αντιδρουν στο μετρο αυτο.... και δυστυχως ειναι τα μονα που οι ιδιοκτητες τους εχουν λυμενα τα οικονομικα τους προβληματα... για τους υπολοιπους αδιαφορουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε επαγγελματία δεν νομίζω ότι απο της 9,30 εώς και 12,30 υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ανοικτά εκτός και αν κοιτάς μόνο το δικό σου συμφέρον αν θελουμε να βαστιξουμε λίγο κόσμο η πεζοδρομισι δεν είναι κακό (εκτός και ιδονιζεσε με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια )εχε στο νουσου όπου υπάρχει πεζόδρομος ειπαρχη και δουλια

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην μας κατηγορείτε τον Μπασαντή. Η Υδρούσα πουλάει και ανεβάζει την επισκεψιμότητα!
Προφανώς η επισκεψιμότητα του Εν Άνδρω έχει "πέσει".

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαίρομαι που επιτέλους πήραν θέσει για το μεγάλο πρόβλημα και την αναρχία που επικρατεί στο λιμάνι του Γαυριου επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας της ευθύνες που του ανήκουν και αφού δεν κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση του προηγούμενου δοιμοτικο σιμβουλιο οπως είναι 21,30. 01,00. Απο 15/7/εώς 30/8.
Και επιτέλους ας γίνει και κάτι μετους πονηρού που έχουν κατάργηση της εξατμίσεις και έχουν βάλει σολινες και κάθε μεσημέρι ξεσηκωνουν του πάντες

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΑΜΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ κ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα μηχανάκια με τις κομμένες εξατμίσεις θα βλάψουν το Γαύριο που πέρασαν το βράδυ ????το ΧΥΤΥ δεν θα το βλάψει ???ι με τα απορριμματοφόρα να διασχίζουν τον δρόμο του τρόμου αυτά κύριε Μπασαντή γιατί δε τα γράφεται ???
SOS κάντε κάτι σας παρακαλώ γιατί μένω στον πάνω Άγιο Πέτρο και τρέμω με την ιδέα ότι η Δημοτική αρχή θα πάρει μια τέτοια απόφαση να μας φέρει τα σκουπίδια στο χωριό μας και αφήστε τις αποφάσεις για το κλείσιμο της παραλίας ποσώς με ενδιαφέρουν έχουμε χάσει την ουσία των πραγμάτων !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η υπερβολη στο μεγαλειο της...!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΩ ΥΨΗΛΟΥ...ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ....ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΟΡΥΦΑΙΟ !!!!!!!! ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΜΠΑΤΣΙ....ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ!!! ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ....

Περισσότερα