ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 Συνεδρίασε τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Άνδρου, όπου διατυπώθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς μέτρα πρόληψης, αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου.  Δήμος, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Προστασία και ΣΕΔΑ, όπως κάθε χρόνο ενώνουν δυνάμεις, προκειμένου μέσα από τη συνεργασία να επιτύχουν τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από τον πρόληψη και την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς στο νησί μας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Αντώνης Λάβδας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Χρήστος Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής του Α.Τ. Άνδρου Ευστάθιος Μαδενίδης, ο Λιμενάρχης Χρήστος Νάνος, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Άνδρου Κωνσταντίνος Γκλάρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου Νίκος Χαζάπης, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Σταμάτης Μαραβελής και η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου Ευαγγελία Λιαποπούλου.

Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου κ. Χρήστος Παπαϊωάννου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις σχετικές ισχύουσες εγκυκλίους, ενώ από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου κ. Αντώνη Λάβδα κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναλυτικότερα προτάθηκε να τοποθετηθούν τέσσερις ή πέντε νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί στην Δημοτική Ενότητα Υδρούσας και την Βόρεια Άνδρο, καθώς και να γίνει ανακατανομή πέντε δεξαμενών πυρόσβεσης σε περιοχές που θα υποδείξει ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση πρόσληψης προσωπικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στο νησί.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πως μπορεί να Κάνοι Εργα που ΟΛΛΟΙ ειναι ΑΝΑΝΤΙΟΝ παντοτε δεν θελο εδω δεν θελο ΕΚΟΙ ειμαστε ΔΙΣΚΟΛΗ Εγ ω άφτην την δουλια του Δημάρχου με ΟΛΛΑ τα λεφτα του κόσμου δεν τι θελο ..ΝΟΜΙΖΗΣ Εσεί η καπιος αλλος θα έκανε καλύτερη δουλια ??? δεν ΝΟΜΗΖΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ωραια και μπραβο στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ..τωρα ΜΠΡΑΒΟ και στον ΕΠΑΡΧΟ που δεν ενεργειτε και καθαρίζει τα χαντακια δεν κλεινει τις λακουβες γιατι ειναι δουλεια του δημαρχου που συνεχεια ενεργει.
Χωματοδρόμοι προς αναγνωρισμενεςπαραλιες παρκινκ οχι μεσα στους δρομους αλλα στην πισω πλατεια και παρκινκ με πληρωμη είναι δουλειες του ΔΗΜΑΡΧΟΥ που συνεχεια ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΘΕΟΔΩΡΕΕΕ
ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΒΓΗΚΕ ΘΕΟΔΩΡΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΛΑ ωραια ενα μπραβο στον Δημαρχο μας για την ΕΝΕΡΓΙΑ του ..τωρα εχωμε το ΠΡΟΒΛΙΜΑ με τον καθαρισμός στα κεντρικά χαντακια που προτον ειναι φωτός και τρόμος για της φωτιές και δεφτερον οδικοί όραση .,!!! (Του επάρχου ) ΛΑΚΟΥΒΕΣ του επάρχου !! Χωματόδρομους ΠΡΩΣ Αναγνωρισμένες παραλίες έπαρχος !! Σιγγινονιας (ΚΤΛ) Αλαγει στο Διμο ..πούλμαν σε τουριστικά γραφιά .τουριστικα πούλμαν ΠΑΡΚΙΝΚ στην πισο πλατιά οχι μεσα στους δρομους ΠΑΡΚΙΝΚ με ΠΛΗΡΟΜΗ .