Βάλθηκαν να αφανίσουν τον βυθό της θάλασσας! Συνελήφθησαν με 500 κιλά αχινούς!!!

 

Όλα έχουν ένα όριο! Ακόμα και η παρανομία που έχει να κάνει με την καταστροφή του περιβάλλοντος! Αυτόν το όριο υπερέβησαν παράνομοι αυτοδύτες αλιείς που είχαν βαλθεί να αφανίσουν, το θαλάσσιο οικοσύστημα  της ευρύτερης περιοχής μέχρι τον Κάβο Ντόρο.

Νύχτα εξοπλισμένοι με καταδυτικά μηχανήματα, και σκάφος συνελήφθησαν στην παραλία Ζάρακες, που βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου, απέναντι και πιο πάνω από το βόρειο άκρο της Άνδρου, να έχουν σαρώσει κυριολεκτικά τον βυθό.

Σε απόκρυφο σημείο της παραλίας είχαν κρύψει, 11 τεράστιους σάκους που περιείχαν πάνω από… 7.000 αχινούς βάρους 500 κιλών, οι οποίοι προορίζονταν για τα… ακριβά εστιατόρια!

Η καταστροφή- κατά τους οικολόγους- ήταν τεράστια αλλά ευτυχώς τα αλιεύματα ήταν ακόμα ζωντανά και έγκαιρα οι λιμενικοί τα έριξαν ξανά στην θάλασσα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι λιμενικές αρχές της γύρω περιοχής- και αυτή της Άνδρου- είχαν ενημερωθεί για την δράση των «κακοποιών της θάλασσας» και είχαν στήσει καρτέρι για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Η παρανομία τους ήταν διπλή! Τόσον η ποσότητα του αλιεύματος, όσον και η εποχή που μάζεψαν τους αχινούς ήταν απαγορευμένες.

Λ.Π.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αααααααααααααααααχ και θα λείψουν οι αχινισαλάτες από τους λεπτεπίλεπτους ουρανίσκους που ξεκουράζονται στη Μύκονο...........