Χειροτονήθηκε ο Λευτέρης Φραδέλος παπάς στο Αλαδινού

Χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος Αλαδινού ο διάκος Λευτέρης Φραδέλος. Σε μια σεμνή τελετή που τέλεσε ο μητροπολίτης Δωρόθεος ΙΙ ο παπα-Λευτέρης ανέλαβε ιερέας του χωριού με την βοήθεια του ηγούμενου της Μονής Παναχράντου αρχιμανδρίτη Ευδόκιμου και του παλαιότερου στη θέση αυτή αρχιμανδρίτη Κυπριανού.

Για τον Λευτέρη που τον γνωρίσαμε ως πρόεδρο του Τοπικού Χώρας και σεμνο οικογενειάρχη η κατάληξη αυτή μοιάζει απολύτως φυσιολογική μιας και πάντα είχε κλίση προς την εκκλησία. Αφού πέρασε για λίγο μέσα από την κοινωνική δράση ως πρόεδρος του Τοπικού και έζησε χαρές και λύπες παραιτήθηκε και κατέληξε πως η καλύτερη προσφορά θα ήταν μέσω της εκκλησίας. Γαλήνεψε βρίσκοντας ένα άλλο λιμάνι και έναν άλλο προορισμό. Και μέσα από τη νέα πορεία του θα προσφέρει στην κοινωνία και στον τόπο του.

Ο παπα-Λευτέρης ξεκινά μια νέα πορεία με στόχο όπως είπε και ο μητροπολίτης "παραλαμβάνει τη σκυτάλη και την παρακαταθήκη από τον Αρχιμ. Κυπριανό". Και κατέληξε ο μητροπολίτης λέγοντας από την "άσβεστη λυχνία να εμπνέεσαι και να φωτίζεις τις ψυχές των ανθρώπων!

 Μιλώντας το απομεσήμερο τηλεφωνικά με τον παπα-Λευτέρη Φραδέλο μας είπε πως ήταν πολύ συγκινημένος κι αυτός και η συζυγός του για την σημερινή μέρα. Μιας και ήταν η ολοκλήρωση μιας πορείας κι ήταν και πολύ χαρούμενα και τα παιδιά του γι' αυτό.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου - Άνδρου στη σημερινή τελετή παραβρέθηκαν πολλοί εφημέριοι της Άνδρου, ο έπαρχος, ο πρώην αντιδήμαρχος Κορθίου και πιστοί από την ενορία, τη Χώρα και τις πέριξ περιοχές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι φωτογραφίες είναι της Μητρόπολης Σύρου-Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

<

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site