Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Άνδρο


Κύριε Διαμαντή, 

Αφορμή για το μαιλ μου είναι τα δεκάδες  εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νησί. Έχω αναρωτηθεί αν τα βλέπω μόνο εγώ , δυστυχώς δεν είμαι μόνο εγώ αλλά και ο δημοσιογράφος στο έντυπο που σας στέλνω ταχυδρομικά ώστε να λάβετε γνώση  του θέματος.

Τα  εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα θεωρούνται στερεά απόβλητα,  υποβαθμίζουν το περιβάλλον και όχι μόνο αισθητικά , καθώς είναι  και εστία μόλυνσης. Σύμφωνα με το Π.Δ 116/5.3.2004, καθώς και του νόμου 1650 Υπ.απόφαση 1002901/67/Τ και ΕΦ

 Ο Δήμος θα πρέπει να κολλήσει χαρτί στα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αφού  δεν έχουν πινακίδες και  και εντός 45 ημερών ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να το αποσύρει.

Διαφορετικά ο Δήμος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να παραδώσει το όχημα, σε εγκεκριμένο σύστημα συλογης  - τέλος κύκλου ζωής οχήματος- ή στον ΟΔΔΥ. Το όχημα παραμένει στον τόπο συλλογής για 10 ημέρες  και μετά προωθείτε για επεξεργασία, ανταλλακτικών, τεμαχισμός και όπως προβλέπεται για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Αυτά σε ένα ιδεατό κόσμο – ΔΗΜΟ - όπου εφαρμόζονται οι νόμοι και η κοινή λογική.

Επί δήμου Υδρουσας, στην πράξη, φώναζαν ένα έμπορο τα φόρτωναν σε μια νταλίκα - φορτηγό, καθάριζε ο τόπος και ο συγκεκριμένος έμπορος είχε ένα μικρο κέρδος,  άρα κέρδιζαν όλοι.

Στην παρούσα κατάσταση στο νησί, υπάρχουν αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα αρκετά χρόνια.

Παρακαλώ να αναδείξετε το θέμα.

Μάνθος Μανσόλας

 

 


 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα χαιρόμουν πολύ να έβλεπα δύο 40άρηδες ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΨΗ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, να παραμερίζουν οποιονδήποτε. Τούτο το πακετάκι που θα ζήσουμε μέχρι το ΄23, δεν αξίζει οποιονδήποτε σχολιασμό. Το ξέρεις και το ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι τόοοοσο λίγοι γι αυτό και τόσο κομπλεξικοί!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περιμένουμε τις προτάσεις σας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
ΥΓ ΠΟΥ ήταν στις εκλογές και οι δύο και δεν κατέβηκαν;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι δικοί σου δεν είναι φρέσκοι στην αυτοδιοίκηση! Είχαν -υποτίθεται-γνώση των καταστάσεων, είχαν χρόνο-όλο το καλοκαίρι- για να ετοιμάσουν τη δράση τους-αλλά αυτοί ετοίμαζαν ρωμαϊκές φιέστες- ώστε να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποτελεσματικότητα που -ψευδώς-υποσχέθηκαν. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις πήγαινε και τράβα τους από το αυτί γιατί μαζί τους ξευτιλίζεσαι κι εσύ που τους υποστηρίζεις.
Τον ένα δεν τον άφηνε ο Σουσούδης να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του κι ο άλλος δεν μπορούσε να συνεργαστεί. Τώρα τι τους φταίει για το παραπάτημα που βλέπει όλη η Άνδρος και γελάει μαζί τους;;; Μήπως η αχρηστία τους; (ΚΟΨΕ ΤΟ..ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αφού λέτε την "αλήθεια που μας πονάει" γιατί γράφετε στο τέλος ΚΟΨΕ ΤΟ... ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ... Μήπως γιατί ξέρετε πως δεν λέτε την αλήθεια; Και γιατί γράφετε αφού ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ; Μήπως γιατί σας πονάει εσάς η εκλογή δύο νέων αυτοδιοικητικών 40 ετών που έκαναν πέρα τα παλιά γερασμένα κόλπα των Καπάκη-Σουσούδη;
Συγκρίνεται αφελώς και γελοία 5 χρόνια διοίκηση με 20 μέρες και ζητάτε λύσεις εκεί που κάνατε "μόκο" επί 5ετία καλή μου Δουλτσινέα. Να ζήσετε να τα θυμάστε. Κι εμάς δεν μας νοιάζετε εσείς ειδικά.
Καλημέρα σας.
ΥΓ Κραυγαλέα ψέματα για δημιουργία κλίματος σε συνδυασμό με συκοφαντίες έχουν πρόβλημα δυστυχώς για εσάς. Το Εν Άνδρω έχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ πορεία και οι σημερινοί είναι τόσο δικοί μας όσο και μο Σουσούδης το 2014... ¨Η, μήπως δεν ζούσατε στο όμορφο νησί μας τότε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς που κάναμε αίτημα στο Δήμο να περάσει να πάρει εγκαταλημενο πριν από ένα χρόνο ακόμα εκεί είναι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και που να δειτε (αν και γνωριζουν ολοι) ποσα αυτοκινητα με πλαστες πινακιδες (οι κανονικες εχουν κατατεθει εδω και χρονια στη εφορια) κυκλοφορουν στο νησι.... ενας τυπικος ελεγχος θα βγαλει λαβρακια πολλα.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τμήμα υγιεινής του επαρχείου;; Εδώ υπάρχουν θέματα δημόσιας υγείας. Ο κος Λάσκαρης δεν βλέπει τίποτα στη γειτονιά του; Ο κος Λοτσάρης κινούμενος προς τον Δήμο ή το σπίτι του δεν βλέπει τίποτα, οπως δεν έβλεπε και ως έπαρχος; Το κτίριο στην αγορά αποφάσισαν οι κύριοι σε ποιον ανήκει ή θα περιμένουν πρώτα να το φάμε στο κεφάλι; Απέναντι από το μαγαζί του επαρχου είναι....δεν το βλέπει όπως τα αυτοκίνητα που σαπίζουν; Και οι δύο Δημήτρηδες γνωριζουν το θέμα γι αυτό και δεν έχουν καμμία πίστωση χρόνου. Αν τελείωσαν τα γλέντια της νίκης ας κάνουν καμμία δουλειά.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε απόλυτο δίκιο. Ήδη πέρασαν 25 μέρες και δεν έχουν μαζέψει όλα τα αυτοκίνητα που άφησε ο προηγούμενος και δεν έχουν φτιάξει το κτίριο της αγοράς που παραμένει έτσι 5 χρόνια. Αυτοί είναι 25 μέρες. Και δεν έχουν καμία πίστωση χρόνου. Όση είχατε την δώσαμε επί μια 5ετία στους προηγούμενους. Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...
ΥΓ Το κτίριο ανήκει στον Δήμο οι Έπαρχοι (προηγούμενος και τωρινός) τι σχέση έχουν;
ΥΓ 2 Μην καρφώνεστε έτσι απροκάλυπτα δεν σας παίρνουν σοβαρά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro