Στο Μπατσί ολοκληρώθηκε ο χριστουγεννιάτικος κύκλος της Άνδρου

Η διαδρομή των χριστουγεννιάτικων εορτών και της Λευκής Νύχτας που ξεκίνησε από το Γαύριο, συνέχισε στη Χώρα, πήγε στο Κόρθι, ολοκληρώθηκε χτες βράδυ στο Μπατσί παρουσία εκατοντάδων κατοίκων που συμμετείχαν δίνοντας χρώμα, ζωής και τόνο σε μια βραδιά όπου όλοι βγήκαν στην παραλία και χάρηκαν με την ψυχή τους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι της Άρνης, της Κατακοίλου και της Παλαιόπολης συμβάλλοντας στην αίσθηση της κοινότητας και της ενότητας που είναι σήμα κατατεθέν αυτών των γιορτινών ημερών. 

Στην παραλία του οικισμού άναψαν τα φώτα του δέντρου υπό τις επευφημίες εκατοντάδων κατοίκων που με τις φωνές και τα γέλια ζέσταιναν την  ατμόσφαιρα. ενώ πυροτεχνήματα έσκαγαν ψηλά στον αέρα χρωματίζοντας τη νύχτα. 

Η πλατεία του χωριού ήταν γιορτινά στολισμένη, τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα, χόρεψαν λάτιν χορούς και με τα γέλια και τις φωνές τους έδωσαν τον τόνο στην βραδιά.

Να σταθούμε λίγο στα πυροτεχνήματα για τα οποία παρουσιάζουμε ένα δείγμα στο παραπάνω βίντεο. 

Αλλά και στο περιρρέον κέφι που αυτά δημιούργησαν σε όσους βρέθηκαν στη γιορτή.

 Και συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι όπως είπαμε, αλλά και αρκετοί αιρετοί. Να αναφέρουμε εδώ τους Γιαννίση, Μπακέλα, Μουστάκας, Τηνιακό, Ψωμά και Αντώνογλου και την πρόεδρο Μπατσίου Άννα Βολίκα με όλο το τοπικό συμβούλιο. 

 Να σημειώσουμε επίσης πως στην πλατεία είχαν κατασκευαστεί σπιτάκια όπου υπήρχαν δώρα και άλλες χριστουγεννιάτικες προσφορές. 

 Και να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις κυρίες Σοφία Ντουντασάκη και Ιωάννα Σαραβάνου που έστειλαν βίντεο και φωτογραφίες στο Εν Άνδρω. Και να ευχηθούμε  χρόνια πολλά και στο Μπατσί. Να τονίσουμε ακόμα μια φορά πως ο χριστουγεννιάτικος κύκλος της Άνδρου που άνοιξε πριν 8 μέρες στο Γαύριο ήταν και παραμένει μια γιορτινή ανάσα για το νησί μέσα στον χειμώνα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

...πως το Νημποριό φέτος είναι κατασκοτεινο! Δεν έφτασαν τα φωτάκια που απλόχερα στόλισε ο Υδρουσαιος Δήμαρχος το Μπατσί και το Γαύριο! Ούτε καν ο μόνιμος φωτισμός της πεζογέφυρας δεν ανάβει, τουλάχιστο τις τελευταίες δύο εβδομάδες!. Για φωτεινή γιρλάντα ούτε λόγος...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργο βγάλαμε μερικές φωτογραφίες με την φωτισμένη πεζογέφυρα. Όπως και με το στολισμένο λιμάνι της Χώρας. Δεν τις δημοσιεύσαμε. Αλλά τις έχουμε. Είμαστε περίεργοι πότε έσβησαν τα λαμπάκια της πεζογέφυρας στο Νειμποριό; Ανεξήγητο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και του χρόνου ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Και του χρόνου

This comment was minimized by the moderator on the site

Και του χρόνου