Φωτιά σε περιοχή της Σταυροπέδας. Έσβησε... στην θάλασσα!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ, 9/9/20, ΩΡΑ 18:15 Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ (7 πυροσβεστικά + 5 δασοπυροσβεστικά =12 οχήματα και 20 πυροσβέστες + 18 δασοπυροσβέστες = 38 άνδρες) έδωσαν σκληρή μάχη με 9 μποφόρ ανέμους από την διασταύρωση της Σταυροπέδας μέχρι τη θάλασσα επί 6 ώρες για να σώσουν ότι σωζόταν. Σώθηκε η ταβέρνα στη Σταυροπέδα, ο Στρόφιλας, 7-8 διάσπαρτα οικήματα και οι Αποθήκες. Κάηκαν μεγάλες εκτάσεις θάμνων και μικρών δασικών δέντρων. Η φωτιά έσβησε - όπως φαίνεται και από την φωτογραφία του Εν Άνδρω - στις περισσότερες περιπτώσεις όταν έφτασε στη θάλασσα!!!

Παρούσα σε όλη την διάρκεια η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου βοηθώντας και ανεφοδιάζοντας τους άνδρες με νερό. Το ευτύχημα ήταν πως η έκταση δεν είχε πολλά κτίρια έτσι με την βοήθεια της πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ δεν κινδύνευσαν σπίτια, περιουσίες και άνθρωποι. Κατά την διάρκεια της φωτιάς έφτασε πυροσβεστικό ελικόπτερο για να βοηθήσει, αλλά ήταν τέτοιος ο αέρας που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Απλώς πέταξε πάνω από την Άνδρο κι έφυγε.

Η φωτιά εκτιμάται πως πρέπει να ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ. Ο δρόμος προς Γαύριο έκλεισε για λίγη ώρα, αλλά παρενέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ και άνοιξε γρήγορα αποκαθιστώντας την κυκλοφορία με τα καράβια που παρά τα 9 μποφόρ ταξίδευαν για να στηρίξουν τα νησιά. 

Η φωτιά έκαψε περιμετρικά και σε απόσταση το πράσινο γύρω από τον Στρόφιλα και πήραν φωτιά και τα σκουπίδια, που εξακολουθούν να είναι ή να εναποτίθενται εκεί. Θα επιχειρηθεί πλήρης κατάσβεση τους μετά το τέλος της φωτιάς. Αυτλη τη στιγμή πυροσβέστες και ΣΕΔΑ σβήνουν αναζωπυρώσεις που υπάρχουν ακόμα στην καμένη έκταση. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

Φωτογραφία από την σημερινή φωτιά στο μέτωπο κάτω του δρόμου

ΤΕΤΑΡΤΗ, 9/9/20, ΩΡΑ 02:35 Έσβησε το πάνω μέτωπο της φωτιάς. Το κάτω μέτωπο πάει για την θάλασσα..

ΤΕΤΑΡΤΗ, 9/9/20, ΩΡΑ 01:45 Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Σταυροπέδας. Αυτή τη στιγμή [νέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ. Η φωτιά είναι σε δύο μέτωπα το ένα πάνω από τον δρόμο Χώρας Γαυρίου και το άλλο κάτω. Πυροσβέστες και δασοπυροσβεστες επιχειρούν στο πάνω μέτωπο. Το κάτω μέτωπο αποτελεί συνέχεια του πάνω και καίει ακατοίκητη έκταση. 

Δεν υπάρχει για την ώρα πιθανότητα να έρθουν εναέρια μέσα γιατί υπάρχουν δύο σοβαρότερα μέτωπα φωτιάς στην Αττική. Οι δυσκολίες λόγω του αέρα είναι μεγάλες. Η φωτιά προκλήθηκε μάλλον από καλώδιο της ΔΕΗ...

ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οχι, κάηκαν τα σκουπίδια που άφησε η Διοίκηση Σουσούδη στο νταμάρι του πέτσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάϊκαν και τα σκουπίδια που μαζεύει η Διοίκηση λοτσάρη στο νταμάρι του πέτσα?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κοντά στη χωματερή του Στρόφιλα είναι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro