Συναγερμός στη Νάξο με 6 νέα κρούσματα κορονοϊού! Ανησυχία στις Κυκλάδες...

 

Συναγερμός χθες το βράδυ (20.10) στη Νάξο. Ο ΕΟΔΥ στέλνει επειγόντως αύριο κλιμάκιο γιατρών για μαζικά τεστ, ενώ υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους των κοντινών νησιών, (που καλούνται να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο νησί της Αριανδης), μετά την ανίχνευση έξι νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 21 στη Νάξο.

Τον κώδωνα του κίνδυνου έκρουσε ο  ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός, που με ανάρτηση του στο Facebook  απευθύνει έκκληση στους κατοίκους για τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ιός αποτελεί μια πραγματική απειλή για όλους.

“Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τους έξι συμπολίτες μας - γράφει ο Λιανός - που διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί στον Covid-19, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν την Πέμπτη στη Νάξο, προκειμένου να διενεργήσουν εντατικούς ελέγχους και τεστ.

Για μια ακόμη φορά εφιστώ την προσοχή όλων όχι μόνο στην αυστηρή ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ αλλά και της ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις στενές επαφές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και μας απειλεί όλους.”

 ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ: «μη πηγαίνετε στη Νάξο!»

Μετά την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Νάξο ο πρόεδρος του Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος εφιστά την προσοχή των κατοίκων του Κουφονησίου. Συγκεκριμένα σε μήνυμα του αναφέρει:

«Έντονη είναι η ανησυχία στη Νάξο αφού καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί για τον μήνα Οκτώβριο, ανεβαίνει στα 15.

Σας εφιστούμε την προσοχή. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις προς το γειτονικό μας νησί την περίοδο αυτή.

Εάν κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση σας προς Νάξο να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και κατά την επιστροφή σας οφείλετε να περιοριστείτε στο χώρο σας για εύλογο διάστημα.

Αποφύγετε τις επαφές με άτομα που έχουν επιστρέψει ή εκτελούν μεταφορές από Νάξο. Θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή και να τηρείτε πιστά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid-19.

Οι επόμενες 15 ημέρες είναι καθοριστικές για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου»

 Σ.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις ανακοινώθηκε και επιβεβαιώθηκε κρούσμα στην Άνδρο. Ετοιμαστείτε για τα χειρότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Aλήθεια που έχει κρυφτεί ο ''Ιατρός Ανδριώτης εν Αθήναις'' που στις 27 Αυγούστου μας έλεγε ότι δεν τρέχει τίποτα, μια ιωσούλα είναι ο Covid-19.
Σκοτώνει μόνο αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Και ο έτερος καππαδόκης που μου απαντούσε και συνέστηνε στον κόσμο να μη φοράει μάσκα;
Εχουν μετρήσει από την ημερομηνία εκείνη μέχρι σήμερα πόσα τα κρούσματα και πόσα τα θύματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και παγόσμια γενικώς; Ανεύθυνοι,επιπόλαιοι, που αν μη τι άλλο ας έχουν την εσφαλμένη άποψή τους μόνον δι'εαυτούς και ας μην παρασύρουν τους ανερμάτιστους και αδαείς ιατρικά ευκολόπιστους αναγνώστες.