2021: Της Ζωοδόχου Πηγής στην Άνδρο...

ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΜΠΑΤΣΙ 

 Πολλές οι θρησκευτικές αναφορές στην Άνδρο στη Ζωοδόχο Πηγή. Στο άγιο νερό και στην Παναγία πηγή της ζωής. Στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπατσί είναι το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό μνημείο μιας ολόκληρης εποχής: η Αγία... Αλλά και στο Επισκοπειό και στα Φλετρά. Που μπορούσε κανείς μα πάει μεσα στην ολόλαμπρη ανοιξιάτικη μέρα; Οι φίλοι του Εν Άνδρω πήγαν... παντού! Οι φίλοι μας, λοιπόν, έστειλαν φωτογραφίες και περιγραφές για να πάρετε μια ιδέα όσοι - και είσαστε χιλιάδες - δεν βρεθήκατε αυτό το Πάσχα στην Άνδρο. Ξεκινάμε λοιπόν την παρουσίαση μας από τη μεγάλη γιορτή της Αγίας στο Μπατσί, ανήμερα της γιορτής της, χτες 7 Μαΐου 2021. Και θα καταλήξουμε στον εσπερινό της προηγουμένης στο Επισκοπειό του Κορθίου. 

Παρουσία 100 περίπου κατοίκων έγινε η λειτουργία στην Αγία από τον μητροπολίτη Δωρόθεο ΙΙ. Περιορισμένος ο κόσμος σχετικά με προηγούμενες χρονιές. Λογικό. Χωρίς ελεύθερες μετακινήσεις και χωρίς επισκέπτες το Πάσχα οι γιορτές προσελκύουν μόνο τους εναπομείναντες κατοίκους. Χάνουν πολύ από το γιορταστικό που προσδίδει η λαϊκή συμμετοχή. Κερδίζουν όμως οι αποστάσεις λόγω κορονοϊού!!! Παρόντες από τους τοπικούς παράγοντες ο δήμαρχος, ο έπαρχος, ο αντιδήμαρχος Ν. Μουστάκας, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ι. Σαραβάνου, η υπεύθυνη Κοινωνικών Σ. Ντουντασάκη.  

 Την Παρασκευή, λοιπόν, της Ζωοδόχου Πηγής είναι η μέρα του νερού πηγή της ζωής και της Παναγίας που χαρακτηρίζεται και «κρήνη» που χαρίζει το νερό της ζωής.

ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΚΟΡΘΙΟΥ

Αλλά και την προτεραία στο Επισκοπειό Κορθίου γιορτάστηκε η Ζωοδόχος Πηγή. Κι εκεί ο μητροπολίτης - πάντα αεικίνητος - λειτούργησε μπροστά σε 30 κατοίκους της περιοχής. Παρόντες όπως βλέπουμε στην φωτογραφία ο δήμαρχος, ο έπαρχος, ο αντιδήμαρχος Δ.Τηνιακός και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ι. Σαραβάνου. Μπορεί να μην μπόρεσαν να παραβρεθούν πολλοί όμως οι τοπικοί παράγοντες ήταν παρόντες.

 

 Εκείνο που εξακολουθεί πάντως να μας εκπλήττει σταθερά είναι το αεικίνητο του μητροπολίτη. Λειτούργησε στην Αγία Ειρήνη την Τετάρτη, στο Επισκοπειό την Πέμπτη το απόγευμα και στην Αγία την Παρασκευή το πρωί. Μιλάμε για εντυπωσιακή παρουσία στην Άνδρο και μάλιστα σε εποχή που οι παρευρισκόμενοι πιστοί λόγω απαγορεύσεων μετακινήσεων και κορονοϊού είναι περιορισμένοι. Ίσως όμως αυτός είναι ένας λόγος: να στηρίξει ηθικά τους εναπομείναντες κατοίκους...

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια πολλά!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η πρόεδρος μπατσιου προφανώς αόρατη για σένα.πιθανών δε σας κάνει τα χατίρια. Δε πειράζει ο κόσμος ξερει.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μας πληροφόρησαν, το γράφουμε. Δεν το διαβάσατε. Δεν κάναμε αναγνώριση φωτογραφιών. Προφανώς έχετε τις δικές σας σκοπιμότητες και σχολιάζετε κάτι τέτοιο.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Άραγε τι χατίρια να μας κάνει η κυρία; Για εξηγηθείτε; Το εννοείτε; Κάνει χατίρια σε άλλους; Περίεργα πράγματα για μια ερμηνεία μια κακής φωτογραφίας με κινητό κι όλοι να φοράνε μάσκες κι άντε να γνωρίσεις ποιος είναι ποιος αν είναι πιο πίσω...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro