Σύρος Νάξος για την πρωτιά στις Κυκλάδες. Που βρίσκεται η Άνδρος;

 

Γράφει ο Ανάργυρος Δεναξάς

Syros Press

Μόλις 979 άνθρωποι χωρίζουν τον πληθυσμό πλέον της Σύρου από της Νάξου. Η Απογραφή Πληθυσμού 2021 ανέδειξε για άλλη μια φορά την πρωτεύουσα των Κυκλάδων πρώτη με 20.791 κατοίκους παρουσιάζοντας μείωση 716 ατόμων, ενώ τη Νάξο δεύτερη με 19.812 παρουσιάζοντας αύξηση 908 ατόμων! Με αυτούς τους ρυθμούς αναμένεται το νησί της Αριάδνης να τερματίσει πρώτο στην επόμενη απογραφή, του 2031.

Αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τις δύο παραδοσιακές οικονομικο-τουριστικά δυνάμεις, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τις δυο “ναυαρχίδες” του ελληνικού τουρισμού δηλαδή, η Νάξος φιγουράρει ως πρώτη αναδυόμενη δύναμη που τα συγκεντρώνει όλα: Έκταση, οικονομία, τουρισμό, πρωτογενή παραγωγή, αρχαίο και μεσαιωνικό πολιτισμό, λαογραφία, καλλιτεχνική παραγωγή, αεροδρόμιο, πολυσύχναστο λιμάνι, φανταστική φύση (τεράστιες παραλίες με καθαρά νερά, βουνά, γραφικά χωριά, ποτάμια, κάμπους κλπ), είναι μέρος του τουριστικότερου νησιωτικού τριγώνου (Νάξος/Πάρος-Αντίπαρος-Δεσποτικό/Μικρές Κυκλάδες), αθλητικές και τουριστικές υποδομές, μόνιμη εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων, Πρωτοδικείο, Νοσοκομείο, και για να μη μακρηγορούμε, το δυνατότερο χαρτί : Τους ανθρώπους της, ειδικά τους επαγγελματίες που εδώ και χρόνια έχουν πάρει το νησί πάνω τους και το έχουν απογειώσει.

 

Τα 10 μεγαλύτερα σε πληθυσμό νησιά των Κυκλάδων μετά την Απογραφή 2021 :

  1. Σύρος (20.791)
  2. Νάξος και Μικρές Κυκλάδες (19.812)
  3. Σαντορίνη (15.457)
  4. Πάρος  (14.290)
  5. Μύκονος (9.802)
  6. Άνδρος (8.883)
  7. Τήνος (8.611)
  8. Μήλος (5.193)
  9. Σίφνος (2.755)
  10. Κέα (2.394)

Με βάση βέβαια την οικονομικο-τουριστική δύναμη και το επίπεδο ευημερίας των κατοίκων, αλλά και της προόδου κάθε νησιού, ο κατάλογος θα διαμορφωνόταν ως εξής :

  1. Μύκονος
  2. Σαντορίνη
  3. Πάρος
  4. Νάξος
  5. Τήνος
  6. Σύρος
  7. Άνδρος
  8. Μήλος
  9. Σίφνος
  10. Κέα

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

... διάβασε ξανά τα νούμερα,η Σύρος είναι δεύτερη σε πληθυσμό

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορείτε να διαφωνειτε χωρίς να βρίζετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πραγματικοί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ έχουν πάρει όλα αυτά τα νησία της λίστας πάνω τους... Εδώ παλεύουμε με κάτι Αρβανιτοκεφαλους ΕΡΑΣΙΤΈΧΝΕΣ που νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και έχουν στο νου τους την ΑΡΠΑΧΤΉ... Μόνο το 25% είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ και έχεις την διάθεση να επισκέπτεσαι τις επιχειρήσεις τους και να τους πληρώνεις ευχαρίστως...