ΓΑΥΡΙΟ: Η έβδομη παιδική χαρά στην Άνδρο μέσα σε τρία χρόνια

Στο νηπιαγωγείο Γαυρίου ολοκληρώνεται η έβδομη παιδική χαρά από τον Δήμο Άνδρου μέσα σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα για την παιδεία του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η έβδομη κατά σειρά παιδική χαρά στην Άνδρο εντός του προαυλίου του νηπιαγωγείου Άνδρου. Η παιδική χαρά αφορά αποκλειστικά το νηπιαγωγείο και τα παιδιά που αυτό έχει και τις ώρες που λειτουργεί. Κρίθηκε σκόπιμο από τις υπηρεσίες να δημιουργηθεί αυτή η παιδική χαρά γιατί μια ακόμα που υπάρχει στον απέναντι χώρο που είναι το δημοτικό σχολείο δεν εξυπηρετούσε το νηπιαγωγείο. Γιατί σε καμία περίπτωση γιατί τα παιδιά δεν ήταν δυνατόν να βγουν από το προαύλιο του νηπιαγωγείου και να περάσουν περάσουν το δρόμο απέναντι για να παίξουν στα διαλείμματα. Η απέναντι παιδική χαρά προσελκύει γονείς και παιδιά πέρα από τις σχολικές ώρες ή εκτός σχολικής λειτουργίας.   

Πλέον είναι η τρίτη παιδική χαρά στην περιοχή του Γαυρίου. Προϋπήρχε αυτή του δημοτικού που ανακαινίσθηκε πλήρως στον δεύτερο χρόνο της θητείας της σημερινής διοίκησης και δημιουργήθηκε πέρσι μια ακόμα σε δημοτικό οικόπεδο στην είσοδο του Γαυρίου από την μεριά του δρόμου προς το λιμάνι. Να θυμίσουμε πως είναι η τρίτη παιδική χαρά που δημιουργείται σε νηπιαγωγείο. Προηγήθηκαν στις Μένητες και στη Χώρα. Και έχουν μέχρι σήμερα μέσα στην τριετία δημιουργηθεί 7 σε όλο το νησί.    

Αυτές οι 7 παιδικές χαρές μαζί με την δημιουργία και δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών (Κόρθι & Χώρα) δείχνουν το πραγματικό ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά, αλλά και τους γονείς του νησιού. Και φυσικά κοντά σε όλα αυτά υπάρχει σε εξέλιξη και το σχολικό πρόγραμμα με τη δημιουργία νέων σχολείων (Χώρα), αλλά και τις ανακαινίσεις σχολείων (Κόρθι, Μπατσί, Χώρα και Γαύριο). Μια νέα Άνδρος ξεπροβάλει αργά μα σταθερά τα τελευταία χρόνια μέσα από αυτά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα στο νησί.

Φυσικά κάποιοι θα πουν λόγια, θα γράψουν αρνήσεις, θα αντιπολιτευτούν όλα αυτά που έγιναν και γίνονται για τα παιδιά στο νησί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν και αυτοί. Συνήθως όμως είναι αυτοί που είτε δεν ζουν στο νησί, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε έχουν μεγάλα παιδιά και δεν τους αφορούν, είτε - το χειρότερο - αρνούνται ακόμα και μπροστά στα παιδιά τους να αποδεχτούν τα έργα που χρησιμοποιούν. Η ζωή βλέπετε έχει και τους αρνητές της. Όμως οι αρνήσεις ποτέ δεν διαμόρφωσαν τις νέες πραγματικότητες. Αντιθέτως, είναι τα έργα που διαμόρφωσαν πάντα τις νέες πραγματικότητες. Αυτά για όσους μεμψιμοιρούν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΥΣΟΥΔΗ...ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΡΓΑ!!!!