Στο 24% ο ΦΠΑ - Ανοιχτή επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων - Σχόλιο αναγνώστη για τον Δήμο Άνδρου

 

Χτεσινή φωτογραφία στην αγορά της Χώρας. Το καλοκαίρι ξεκίνησε σήμερα με +24% ΦΠΑ! Όπως λέει κι ο αναγνώστης μας στο κείμενο του που δημοσιεύουμε "απαιτούνται σωστές κινήσεις"... (φωτο: Εν Άνδρω).

(α) Σχόλιο Ανδριώτη για τον ΦΠΑ και τον Δήμο Άνδρου

(Από ένα νέο ανδριώτη λάβαμε το παρακάτω σχόλιο και το αναρτούμε για να το δουν οι αρμόδιοι του Δήμου Άνδρου και να λάβουν τα μέτρα τους αν συμβαίνει αυτό που γράφει ο αναγνώστης μας - Εν Άνδρω)

Καλησπέρα στους αναγνώστες του εν Ανδρών! Ο ΦΠΑ άλλαξε αλλά ο Δήμος Άνδρου παραμένει ο ίδιος. Εδώ και τρείς ημέρες ο ΦΠΑ από 16% πήγε στο 24%, παρόλα αυτά ο Δήμος συνεχίζει να αναρτά στο Διαύγεια με απόφαση δημάρχου αναθέσεις προμηθειών με συντελεστή ΦΠΑ16%!!! Και καλούν τους αναδόχους να κόψουν τιμολόγια!!! Άλλη μια φορά διακρίνουμε προχειρότητα, ανικανότητα, ασχετοσύνη… Άλλη μια φορά ένας νέος φόρτος εργασίας προστίθεται στους υπαλλήλους και θα υπάρξει καθυστέρηση πληρωμών. Και κανείς δεν παίρνει είδηση τα αυτονόητα;

(β) Στο 24% ο ΦΠΑ. Το καλοκαίρι χρειάζεται σωστές κινήσεις....

Από σήμερα το πρωί, όλοι οι Ανδριώτες, οι επισκέπτες και όσοι δραστηριοποιούνται με τον ένα η με τον άλλο τρόπο στο νησί, θα διαπιστώσουμε ότι όλα είναι διαφορετικά στην καθημερινότητα. Η τσέπη μας πιο μικρή, ο καφές πιο πικρός και το καλάθι της νοικοκυράς με τα απαραίτητα, πιο ελαφρύ…

Το 16% στο ΦΠΑ εκτοξεύτηκε μέσα στη νύχτα στο 24%, παρασύροντας προς τα πάνω  τις τιμές, σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες. Σε μια κομβική εποχή, στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, που όλοι την περιμένουμε για να ζωντανέψει η αγορά, έρχεται αυτό το πρόσθετο χαράτσι, που σαν τοξικό βαρίδι,  θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση η οποία αποτελεί την πρώτη πηγή εσόδων για τον τόπο. Το πόσο δεν το ξέρει ακόμα κανείς και ο λογαριασμός θα έρθει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην μικρή κοινωνία του νησιού αυτή η νέα οικονομική επιβάρυνση, είναι το κύριο θέμα συζήτησης, το κυρίαρχο πρόβλημα και ο μεγάλος βραχνάς. Έχουμε μπροστά μας ένα στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση, που έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και την επιβίωση μας. Ζούμε(κυρίως) από τον Τουρισμό, έχουμε ανάγκη όσους έρχονται να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου μας, και υποχρέωση να προστατέψουμε το καλό όνομα του νησιού. Όλοι αντιλαμβάνονται τι εννοώ… Ήδη πριν καν αυξηθεί ο ΦΠΑ κάπου κάποιοι «τσίμπησαν» αναίτια τις τιμές, κάτι που βλέπουμε ήδη, όσοι μένουμε εδώ.

Στην αγορά της Χώρας ακούστηκαν μερικές ακραίες φωνές,(σαν λύση η… αντίσταση) που ευτυχώς απομονώθηκαν έγκαιρα. Φέτος το καλοκαίρι η Άνδρος είναι - με δεδομένη την κατάσταση - σε πολύ καλή τουριστική τροχιά. Δεύτερη χρονιά του Φεστιβάλ στο νέο ανοικτό θέατρο, γαλάζιες σημαίες, πολλά και καλά πλοία, καινούργια μαγαζιά, δίνουν ένα αέρα φρεσκάδας.

Μια λάθος κίνηση ωστόσο, είναι ικανή να τα γκρεμίσει όλα. Τα «όπλα» του νησιού είναι δυο. Ο Έλληνας και τα Σαββατοκύριακα. Ο Έλληνας υπολογίζει πλέον και το τελευταίο ευρώ που αγκομαχά να αποκτήσει. Αν το ξοδεύσει μάλιστα για την ξεκούραση του στις ολιγοήμερες διακοπές, ΑΠΑΙΤΕΙ σεβασμό και αυθεντική εξυπηρέτηση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται στρατηγική. Συγκράτηση των τιμών στον βαθμό που μπορεί ο κάθε επαγγελματίας, άψογη συμπεριφορά, απομόνωση και - γιατί όχι - καταγγελία, εις βάρος όποιου επιχειρήσει να αισχροκερδήσει και το κυριότερο συνεχής επικοινωνιακή πολιτική, με άμεσες η άμεσες διαφημιστικές «σφήνες» σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Θα πρέπει δηλαδή να γίνει συνείδηση, ότι η Άνδρος διαφέρει από τους ανταγωνιστές της. Σ' αυτό μπορούν και πρέπει να συνεισφέρουν όλοι. Από τους πλοιοκτήτες και τους ξενοδόχους μέχρι τους ιδιοκτήτες των καφέ και των εστιατορίων. Κατά την γνώμη μου μάλιστα έχουν υποχρέωση να το κάνουν. Και για τους τουρίστες και παραθεριστές και για την ίδια την κοινωνία του νησιού. Είναι θέμα επιβίωσης.

Αυτά τα απλά και καλ(κ)ώς ήρθε… ο νέος ΦΠΑ.

 Προβληματισμένος Ανδριώτης

 

(γ) Ανοιχτή επιστολή του Επιμελητήριου Κυκλάδων στον πρωθυπουργό 

 Ερμούπολη, 1 Ιουνίου 2016

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα

Θέμα: «Φ.Π.Α. νησιωτικών περιοχών»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα η νησιωτικότητα δέχθηκε μια άλλη μια μεγάλη και άδικη ήττα, με τη δεύτερη ομάδα νησιών να τίθεται εκτός καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, παρά τις δυσχερείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν και που αναγνωρίζονται τόσο από το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και από το Ευρωπαικό πλαίσιο πολιτικών και οδηγιών για το νησιωτικό χώρο. Σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης, λαμβάνονται διαδοχικά μέτρα που πλήττουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα των νησιών, ενώ θα έπρεπε να ακολουθείται η ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Με αφορμή τις πρόσφατες αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την επίσημη θέση και τις προθέσεις της κυβέρνησης επί του θέματος.

Επιπλέον, ενόψει της επεξεργασίας και διαμόρφωσης του σχεδίου δράσης για τον ΦΠΑ (VATActionPlan) που θα υποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωκοινοβούλιο, με θέμα τη δημιουργία ενιαίας Ευρωπαϊκής πολιτικής στον ΦΠΑ (όπου ζητούνται οι απόψεις και προτάσεις των κρατών μελών για θέματα ΦΠΑ όπως είναι οι μειωμένοι συντελεστές) ζητούμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης σε σχέση με τον ΦΠΑ στο νησιωτικό χώρο, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποτυπωθεί η άποψη και η βούληση της ελληνικής πλευράς επί του θέματος.  

Στην ελληνική περίπτωση, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ ήταν ίσως το μοναδικό αντισταθμιστικό μέτρο που παραχωρήθηκε στην ελληνική νησιωτική περιφέρεια, έναντι των δυσχερών συνθηκών που βιώνει – ενδεικτικά - στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των προνοιακών δομών και των μεταφορών, που προστίθενται στο αυξημένο κόστος διαβίωσης και μετακινήσεων με το οποίο επιβαρύνονται οι νησιώτες πολίτες. Αυτό το αντισταθμιστικό μέτρο καταργείται, ενώ η Ευρωπαϊκή οδηγία συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ. Εάν πράγματι ο σκοπός της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι η δημιουργία πρόσθετων εσόδων, η σύγκριση του δ΄ τριμήνου 2015 με το δ’ τρίμηνο 2014 δίνει διαφορετικά αποτελέσματα, με τα έσοδα από ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα νησιών, όπου καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές, να απέχουν κατά πολύ από τα προσδοκώμενα.

Στην παρούσα φάση, είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ευθύνη για την κυβέρνηση, να διεκδικήσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, την «ανανέωση» αλλά και τη διεύρυνση των ήδη ισχυουσών πολιτικών για το νησιωτικό χώρο, δεδομένου ότι στη χώρα μας βρίσκονται τα περισσότερα από τα κατοικημένα νησιά της ευρωπαϊκής επικράτειας, τα περισσότερα από τα οποία δέχονται ανελέητο ανταγωνισμό από τις ανταγωνιστικές τουριστικές αγορές.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε και στο Ψήφισμα της 4ης Φεβρουαρίου 2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ειδική κατάσταση των νησιών στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «…σύμφωνα με την οδηγία του Συμβουλίου αριθ. 2006/112/ΕΚ, έχουν χορηγηθεί σε ορισμένα ευρωπαϊκά νησιά ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις ως αντιστάθμισμα στα μόνιμα φυσικά-γεωγραφικά και δημογραφικά τους μειονεκτήματα τονίζει τη σημασία που έχουν οι εν λόγω ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, και ζητεί οι ρυθμίσεις αυτές να συνεχίσουν να υφίστανται, ιδίως σε εκείνα τα κράτη μέλη που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής».

Ενώ από το περιεχόμενο του ψηφίσματος καθίσταται σαφές ότι ορισμένα σημεία του αναφέρονται ξεκάθαρα στην ελληνική περίπτωση και στις ειδικές συνθήκες των νησιών μας, ωστόσο αυτό δεν υιοθετήθηκε.   

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία και με άλλους φορείς της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης (INSULEUR) βρίσκεται σε μια έντονη κινητικότητα για τη διατήρηση και διεύρυνση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Για το συγκεκριμένο θέμα, στις 13 Ιουνίου 2016 το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπροσωπώντας το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, θα παρουσιάσει και θα τεκμηριώσει σχετική πρόταση σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και Ευρωβουλευτές, εν όψει της οποίας ζητά την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε θερμά όπως δοθούν οι κατευθύνσεις ώστε και η ελληνική πλευρά να συνεχίσει την προσπάθεια διεκδίκησης και εξασφάλισης μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τις νησιωτικές περιοχές, όπως σύμφωνα με πληροφορίες μας από συνεργαζόμενα Επιμελητήρια, πράττουν άλλα κράτη – μέλη με νησιωτικές περιοχές, τα οποία φροντίζουν να διασφαλίζουν τα του οίκου τους – σε αυτή την κοινή προσπάθεια δημιουργίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα ΦΠΑ.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλω να σχολιάσω τα εξής:
α) Πότε είναι οι αποφάσεις που ανέβηκαν στο διαύγεια; Μήπως είναι πριν την 1/6/2016, οπότε ορθά ήταν με ΦΠΑ 16%
β) Λέτε τώρα που το ΦΠΑ αυξήθηκε, να σταματήσουν να εκδίδουν αποδείξεις οι επαγγελματίες; Το ξέρετε πως έχουν τεράστια ευθύνη για την αύξηση του ΦΠΑ; Το ξέρετε ότι η είσπραξη ΦΠΑ και η μην καταβολή του είναι ποινικό αδίκημα; Το ξέρετε ότι στα 100€ που δεν θα μας κόψει απόδειξη και θα τα πάρει μαύρα, έχει εισπράξει ΦΠΑ και δημοτικό φόρο, σύνολο γύρω στα 17€;;;;;;;; Είναι κλοπή λοιπόν ή οχι;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικα στεναχωριέμαι όταν βλεπω τέτοιες αποψεις για την αυξηση φπα .Διαιρει και βασιλευε λεει το ρητο και από ότι φαινετε πιανει όταν χωριζουμε τον λαο σε τεμπέληδες δημοσιους υπαλληλους και σε φοροφυγάδες επαγγελματιες και ότι η αιτεια της αύξησης του φπα είναι υπευθηνοι οι μεν οι η δε.Κανεις δεν λεει ότι ειμαστε ένα νησι ηλιθιων αντιλιψεων που το μονο που μας αρεσει είναι να ριχνουμε τα βαρη ο ενας στον άλλο σαν υπευθηνο.ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕς ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕς ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗς ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥς ΟΙ ΜΕΝ Η ΟΙ ΔΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ 24% ! ! !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ...ΚΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ 24% ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ΙΣΩΣ ΛΟΙΠΟΝ – ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ? ? ? ?
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΝΤΑΣ ΒΙΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΝ, ΜΟΝΟΝ ...."ΚΑΡΦΩΤΑ" (ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ) ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ (ΚΟΥΚΟΥΛΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ, ΟΠΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ( ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ).
ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΩΟΥΣ (ΕΚΔΙΚΗΣΗ,ΖΗΛΙΑ, κ.λ.π) , ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΠΑ . ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ? ? ?
ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ! ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχολιαζουν οι επιχειρηματιες σήμερα στο νησί με καυστικά, χιουμοριστικά και με σκληρά σχόλια την αυξηση του ΦΠΑ στα 24%. Δεν υπερασπίζομαι την αύξηση που μπήκε, αλλά ας κυττάξουν όλοι τους την μούρη τους στο καθρέπτη για όλα αυτά τα χρόνια οι κύριοι επαγγελματίες ! !
Πόσες αποδείξεις έκοβαν όλα αυτά τα χρόνια ? ?
Μια απλή ανάγνωση να κάνουν στα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, επί όλων των κυβερνήσεων και ετών, θα δούμε ότι, δήλωναν κάτι ψίχουλα και οι πλουσιότεροι Ελληνες, είμαστε εμείς οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι που σηκώνουμε το βάρος των φόρων υπέρ του κράτους ! !
Μάλιστα σχολιάζει και γνωστός μόνιμος εκμεταλευτής παραλίας επί όλων των περιόδων δημοτικής αρχής, για το 24%, χωρίς να σκεφτεί ή να μας πεί τι αποδείξεις κόβει στο μπάρ του και τις ξαπλώστρες όλα αυτά τα χρόνια ? ?
Για να μην πούμε τίποτα άλλο εδώ κύριε Μπασαντή, τουλάχιστον ας μην χύνουν κορκοδείλια δάκρυα και κατάρες στην κυβέρνηση (δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ), οι κυρίως υπεύθυνοι μαζί και με άλλους τέτοιους, που χρόνια τώρα έκρυβαν εισπράξεις απο την εφορία, χωρίς την έκδοση αποδείξεων και ας μας αφήσουν όλους εμάς, τους επί 40 χρόνια καταβάλοντες τους φόρους μας και τις εισφορές μας να κρίνουμε απο αυτούς καλύτερα....
Η κοροίδια τους και η κλάψα τους δεν ποιάνει, γιατί όλοι αυτοί, είναι συμμέτοχοι της κατρακύλας της χώρας μας και δεν μας φταίει ούτε η Ευρωπαική Ενωση, ούτε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. (επαναλαμβάνω δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ,αλλά Ελληνας που κατέβαλλε χωρίς να αποκρύπτει τόσα χρόνια εισοδήματα )

This comment was minimized by the moderator on the site

Aγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Πολύ ρεαλιστικό και μέσα απο μιά τέτοια σκοπιά το κείμενο του τοπικού σας συνεργάτη, σήμερα και μετά την άυξηση του ΦΠΑ στο 24% και στο δικό μας νησί.
Εξίσου πολύ σπουδαία και η άποψη του σχολιαστή σας κυρίου Χρύσανθου - επιχειρηματία της Ανδρου, που μιλάει στο πνεύμα αυτό για πακέττα προσφορών και απο τις ακτοπλοικες μας εταιρείες, ώστε συνολικά να γίνει η Ανδρος τους 3 καλοκαιρινούς μήνες πρώτος τόπος προορισμού ! !
Να προσεχθεί ο επισκέπτης απο όλους τους επιχειρηματίες και κυρίως αυτών της αναψυχής και εστίασης που πέφτει ο κύριος όγκος, αλλά και παρατηρούνται παράπονα για αισχροκέρδεια κια τιμές στα ύψη.
Τέτοιες επισημάνσεις όμως να γίνουν πρώτα και κύρια σε όλους τους επιχηρηματίες της εκμετάλευσης των παραλιών με τα bar, γιατί ήδη ξεκίνησαν και βαράνε.... στα αυτιά που λέει και ο λαός τις μπύρες και τα ποτά.
Αυτό είναι κακός οιωνός για όλους μας στο νησί .Κύριοι εργοδότες μην βλέπετε την εκμετάλευση των παραλιών ευκαιριακά και ...ότι αρπάξουμε, γιατί καλώς ή κακώς, εκεί συρρέει πολύς κόσμος και η συγκράτηση σε λογικά πλαίσια των τιμών να μην ξεφύγει, γιατί θα είναι σε βάρος της δυσφήμησης του νησιού μας..

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ! ! ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΤΚΟΠΛΟΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ '' ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΣΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΜΕΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΔΩ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΚΕΤΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ.
ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ Μ ΕΚΑΠΟΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΗΜΗΘΠΟΥΝ Ν ΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ,ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΛΠ ΚΛΠ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΤΟ....ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Μπασαντή
Κυριε μου τα συγχαρητήρια στον συντοπίτη συνεργάτη μας που έγραψε το άρθρο. Εμείς έχουμε πάντα ανοικτό το βήμα και το δημοσιεύσαμε. Σας ευχριστούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro