Έρχεται το "Super Speed" της Golden Star Ferries: 473 επιβάτες, 40 κόμβοι!

 

Και το όνομα αυτού… «Super Speed»! Το νέο απόκτημα της εταιρίας Golden Star Ferries, των αδελφών Στεφάνου, ταξιδεύει μεταξύ Αδριατικής και Ιονίου πελάγους και αναμένεται να αφιχθεί στον Πειραιά την Τρίτη (7.11).

 Το ταχύπλοο (τριμαραν) που αυτή την στιγμή φέρει σημαία Κροατίας και έχει το όνομα «KriloEclipse», έρχεται ρυμουλκούμενο από το ρ/κ «Κέρβερος» από το λιμάνι του Σπλιτ και αμέσως θα παραβάλει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Κερατσινιού, όπου θα αρχίσουν οι εργασίες για τις μετασκευές που έχουν σχεδιαστεί.

Στην συνέχεια θα γίνει έλεγχος και συντήρηση των μηχανών και των ηλεκτρονικών συστημάτων και στο τέλος, θα βαφτεί με τα χρώματα και τα σινιάλα της νέας του εταιρίας θα «φορέσει» το νέο του όνομα.

Το «SuperSpeed»,  είναι το τρίτο ταχύπλοο της Golden Star Ferries και από την άνοιξη του 2018, θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες, στα πλαίσια του σκληρού ανταγωνισμού των ακτοπλόων, που για δεύτερη χρονιά ποντάρουν στην ταχύτητα των πλοίων τους.

To Krilo Eklipse είναι trimaran, κατασκευασμένο το 2002 στο ναυπηγείο North West Bay Ships, με μήκος 54,5 μέτρα και πλάτος 15,08 μέτρα, με ταχύτητα 40 κόμβων και χωρητικότητα 473 επιβάτες. Προηγούμενα του ονόματα είναι Sea Flower, Dolphin Ulsan, Triumphant. Το KriloEclipse ήταν το πρώτο επιβατηγό trimaran στο κόσμο και έχει τρεις κυρίες μηχανές MTU16V4000, ενώ εάν ήταν καταμαράν για να έπιανε την ίδια ταχύτητα, θα έπρεπε να είχε και τέταρτη μηχανή!

Κ.Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

θα μπει και στην ανδρο η΄ μηπως θα βαλουν αλλο που να περνει και αυτοκινητα;; παντως να κοιταξουν να μην αφησουν την ανδρο απο εξω γιατι χαμενοι θα ειναι απο οικονομικης πλευρας και γενικως