Προσεχώς πολύ γρήγορο ίντερνετ και στην Άνδρο!

 

Το προσεχώς του τίτλου μας είναι πολύ σχετικό μιας και οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2019, αλλά πάνε πολύ αργά μέχρι σήμερα. Στο έργο αναφέρεται - σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής - και η Άνδρος, καθώς και τα γύρω νησιά. Η σύμβαση ανάθεσης του έργου - για το Ultra- Fast Broadband (UFBB) - στον ΟΤΕ θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο αναφέρεται σε όλη τη χώρα και ανάμεσα τους αναφέρονται 122.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας – Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου Τήνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Προβλέπεται χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 249 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του το έργο αφορά το 18% της χώρας. Οι ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο θα φτάνουν το 1 Gbps.

Το έργο αφορά ευρυζωνικά δίκτυα (οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια). Αναφέρεται σε περιοχές της χώρας αραιοκατοικημένες και χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον. Αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κάλυψη του συνόλου των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με υπερ – υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο internet. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 884 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημερα σας,
Απο τα καλα νεα για το νησι μας και ευτυχως που συμμετεχουμε σε τετοια εργα.
Μακαρι να βελτιωθει και η προσβαση στο WiFi στις περιοχες που υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης γιατι ειναι ακομη πολυ ελλειπης.
Ευχομαι να μας ενημερωνετε με τετοιου ειδους δημοσιευσεις εργων.