ΜΠΑΤΣΙ: Η Άνδρος του τουρισμού επιμένει, για όποιον δεν καταλαβαίνει...

Μπορεί να έχουμε εκλογές σε 10 μέρες. Μπορεί οι δύο υποψήφιοι συνδυασμοί να έχουν φουλάρει τις μηχανές και οι 309 υποψήφιοι σύμβουλοι να έχουν βγει σε πόλεις και χωριά προς επεξήγηση προγραμμάτων (όπου υπάρχουν), αλλά και προς άγρα ψήφων (ψήφοι υπάρχουν). Όμως, η Άνδρος επιμένει για όποιον δεν καταλαβαίνει. Η σεζόν έχει επεκταθεί στο τουριστικό μέτωπο της. Στο Μπατσί εν προκειμένω. Μια ματιά στην μαρίνα ξαφνιάζει: Δευτέρα βράδυ 25 Σεπτεμβρίου και μετράμε 10-12 σκάφη! 

Τελειώνει ο Σεπτέμβριος κι ακόμα και στην υπόλοιπη Άνδρο υπάρχουν τουρίστες. Ξένοι φυσικά. Στην Χώρα για παράδειγμα το Αρχιπέλαγος συνεχίζει με ξένους κυρίως αν και η πελατεία του είναι Έλληνες το καλοκαίρι. Το ανακάλυψαν και οι ξένοι που προτιμούν φαγητά του ταψιού και της κατσαρόλας. Τα Γυάλια της Λίλας παρότι σχετικά μακριά από την Χώρα άντεξαν μέχρι τέλους του Σεπτέμβρη με τους ξένους. Στο Μπατσί ο κλασικός Σταμάτης είναι παντός καιρού όπως βλέπουμε στην φωτογραφία. 

Μια βόλτα στην παραλία και ξαφνιάζει περισσότερο. Κίνηση. Παραλιακά τραπέζια σε κάποια σημεία γεμάτα στο 70%!!! 

Παραλιακά μαγαζιά με αρκετές παρέες. Ξένοι οι περισσότεροι...

Αλλά και μερικοί Έλληνες. Όλοι όμως (ξένοι κι Έλληνες) τουρίστες. 

Σε μερικές περιπτώσεις εκπλήττει η πληρότητα για την εποχή. Η Άνδρος αντέχει. Κάθε χρόνο και κερδίζει μέρες. Ιδίως ο Σεπτέμβριος βοήθησε στο τέλος. Μάς το είπαν και οι καπεταναίοι στα πλοία. Και οι πληρότητες των πλοίων τα Σαββατοκύριακα, αλλά και η κίνηση της εβδομάδας. Η Άνδρος αλλάζει δίχως να κοιτάζει την μελαγχολία αυτών που περνάνε για 20 μέρες τον Αύγουστο. 

Κι ενώ συμβαίνουν όλες αυτές οι αλλαγές οι περισσότεροι δεν τις βλέπουν. Γιατί έρχονται τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου. Κι εκεί τους φταίνε όλα. Τους φταίει το Γαύριο, το Μπατσί, η Χώρα, που πνίγονται από κόσμο! Που δεν βρίσκουν να παρκάρουν. Λες κι αν πηγαίνανε παραμονές Χριστουγέννων σε οποιοδήποτε γιγαντιαίο δυτικό αεροδρόμιο δεν θα το έβρισκαν πηγμένο στον κόσμο; Και θα τους περίμενε δωρεάν πάρκινγκ παντού; Δυστυχώς από προγραμματισμό πάσχουμε. Ενώ οι ξένοι ξέρουν πως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ο γλυκός. Και το απολαμβάνουν δίνοντας ζωή στην Άνδρο, στην γραμμή μας και στα άλλα νησιά... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν εσυ φίλτατε σχολιαστή με την υπογραφη : ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....μας λές, ότι έγο έιναι η μεταφορα του λιμενικού Ταμείου στο Γαύριο....εεε .τοτε ..είσαι ....παλαμάκιας-χειροκροτητής, μιας αντίληψης εκτός τόπου και χρόνου, για το ποιά θεωρούνται έργα μακράς πνοής σε έναν τόπο και ποια θεωρούνται απλά διαχειριστικά-διοικητικά, δημόσιας ωφέλειας...
Η σκέψη η υλοποίησης, η χρηματοδότηση ενός μακροπνοου έργου μέσα απο τουσ ΟΤΑ ,έχει διάρκεια, χρόνο και μπόλικη γραφειοκρατία αλληλομπλεγμένων δημοσίων υπηρεσιών και φυσικά με το τέλος καθε δημοτικής περιόδου, δεν είναι χρόνος για σύγκριση κανενός Δημαρχου, αλλά μία βαθύτερη σύγκριση ενός τόπου με τον αλλον ως πρός τι έργα έγιανα σε ενα τόπο και τί στον άλλον .
Kαι εξηγούμαι πολύ απλά: Γαύριο και Μπατσί,απο την εποχή των (4) Δημων τότε που το χρημα ....έρρεε απο την κεντρική διοίκηση της Αθήνας και ειχαν την ευκαιρια και την δυνατότητα να γίνουν ουσιαστικα έργα στα νησιά, ο κάθε Δήμαρχος,δούλευε με βάση την τοπική του πρωτη σαν σκέψη και αδιαφορώντας για την άλλη.
Τρανό παραδειγμα η μεγάλη απόσταση έργων στο Γαυριο με το Μπατσί που μεγάλωσε επι Κυριακου Θωμά σε βαρος του Γαυρίου και ευρύτερα του και όλα, μα όλα τα μεγάλα εργα δρομολογήθηκαν και σήμερα λειοτυργουν για το Μπατσί, πετώντας κόκκαλα, (όπως στο σχόλιο γραφεις ) στο Γαύριο και στα χωριά του .
Τι να πρωτοθυμηθουμε γαι το άμοιρο το Γαυριο ?
Μηπως για το ξενοδοχείο ΑΦΡΟΔΙΤΗ που γκρεμίστηκε και σήμερα έχει ηδη σχεδόν χαθ΄λει το περίγραμμα όχι μόνον των κτιρίων αλλα και του συνολικού οικοπέδου του?
Μηπως για την Χωροταξική μελετη που φοβήθηκαν να παρουν επίσημα θέση ?
Μηπως για το λιμάνι και την αξιοποιηση του ?
Μηπως γαι την δημιουργία μαρίνας σκαφών στο Γαύριο ?
Μήπως γαι την επένδυση του κυματοθραύστη '' ενθεν και ένθεν'' με προβλήτα προσέγγισης κρουαζεροπολοίων και σκαφών ?
Μήπως για το Πολυδύναμο Κεντρο Υγείας ?
Μήπως για το κλειστό Γήπεδο μπασκετ ?
Μήπως για το Πολιτιστικό Κέντρο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο και το δημόσιο χαρακτηρα του ?
Μήπως...μήπως ....μήπως ....μήπως ...

Αυτα και άλλα τόσα ...μήπως, ΝΑΙ, έφεραν αυτό που σήμερα ο κος Μπασαντής παρουσιάζει πιο πάνω σαν κεντρικό του άρθρο και προφανώς επειδη δεν ζούσε τότε στο νησί, δεν έχει γνώση και δεν φρόντισε έστω να μάθει απο τον καιρό που αρχισε να αρθρογραφεί για το νησί μας.
Πολλά μπορούμε να γραφουμε εδώ...αλλά ας μέινουμε σε αυτά και ασς σκεφτουμε σε ποια προγραμματα αλήθεια έχουν ακουστεί η γραφτεί όλα τα παραπανω αγαπητοί μου συμπολιτες κυρίως βέβαια απο το Γαυριο κια την εύτερη του περιοχή με τα χωριά του και σήμερα σαν νεόι υποψήφιοι ασχοληθήκατε για τον τόπο σας ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια πληροφορία . Δεν έχει πάρει είδηση πως ο Κυριάκος Θωμάς ήταν δήμαρχος 8 χρόνια. Από τότε πέρασαν 13 χρόνια. Πες μου ένα έργο για το Γαύριο τα 9 χρόνια Γλυνού-Σουσούδη; Μόνο το δημοτικό σχολείο που δρομολογήθηκε επί Κυριάκου κι έγινε επί Γλυνού. Επί Σουσούδη; Το μισό σφαγείο. Κάτι άλλο; Α, μάλιστα σε πειραξε ο Θωμάς κι όχι οι άλλοι. Και το 2030 εσύ για τον Θωμά θα μιλάς μάλλον.
Επί Λοτσαρη ξεκίνησε και τέλειωσε η εκβάθυνση. Ξεκίνησε το πολιτιστικό κέντρο. ¨Ηρθε το Λιμενικό Ταμείο στο Γαύριο. Βρέθηκε από τον Λοτσάρη χορηγός για τον Φάρο που προχωράει κλπ.
Εσύ όμως καλά κρασιά. Τον Κυριάκο ονειρεύεσαι. Α, ρε Τασούλα που σου χρειάζεται...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό θα είναι οι μαγαζάτορες της ¨αρπαχτής¨ οι οποίοι αρχές Σεπτέμβρη κλειδώνουν και φεύγουν δυσφημίζοντας το νησί να αποταχθούν και να μην ξαναγυρίσουν. Δε θέλουμε τέτοιους επαγγελματίες που αρπάζουν το μεγάλο κομμάτι πίτας Ιουλίου -Αυγούστου και στη συνέχεια αδιαφορώντας τα μαζευουν και φευγουν αφήνωντας το νησί με τουρισμό που δεν έχει αρκετες επιλογές για φαγητό , ποτό κτλ! Αρχές Σεπτέμβρη στο Μπατσί έκλεισαν για σεζόν 7-8 μαγαζιά , αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν απο την κοινωνία .

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το Μπατσί προχθές το βράδυ εκτός από τα 6-7 μαγαζιά που δούλευαν είχε και 3-4 που δεν δούλευαν Αν είχε και άλλα 7-8 που δεν δούλευαν εσείς τι κερδίζετε; Τόσος είναι ο τουρισμός τόσοι μπορουν κι ανοίγουνε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μονον για αυτα που περιγραφετε και ζουμε τα τελευταια χρόνια ( πλην της περιοδου του κορωνοιου ),θα πρέπει ολοι οι επιχειρηματίες και όχι μόνον, να ...βγάζουν το καπέλλο στον πρωην Δήμαρχο κυριάκο Θωμά που σαν γνησιος Μπατσιωτης δούλεψε μονον για το Μπατσί, με έργα μακράς πνοής και άφησε στο Γάυριο ...ψίχουλα απο πλευράς ουσοαστικων και μακρόπνοων έργων...χα...χα...χα...μπράβο του ομως !!!!