ΑΝΔΡΟΣ: Θύελλα με 13 μποφόρ σάρωσε τον Κάβο Ντόρο (βίντεο)

Η χειμωνιάτικη θύελλα, σάρωσε σήμερα (30.11) την Άνδρο, τον Κάβο Ντόρο και σχεδόν ολόκληρο τον νότιο Ευβοϊκό. Οι ριπές του μανιασμένου γρέγου (βορειοανατολικός άνεμος), έφτασαν το πρωί τα 11 μποφόρ και το μεσημέρι τα ξεπέρασαν, αφού η ταχύτητα τους έφτασε τα 121 χιλιόμετρα την ώρα. Λίγο αργότερα ο άνεμος έφτασε τα 138 χιλιόμετρα κάνοντας νέο ρεκόρ.

Επίκεντρο της κακοκαιρίας και της θαλασσοταραχής, ήταν ο φάρος της Παξιμάδας στην Κάρυστο και το στενό του Καφηρεα, όπου ο παγωμένος χιονιάς έδινε στην αφρισμένη και σκοτεινή θάλασσα, μια σχεδόν απόκοσμη όψη. 

To βίντεο του Blue Star Paros που βουτά ολόκληρο στη θάλασσα σημερα το μεσημέρι είναι του Ραφαήλ Απέργη. Το βρήκαμε στο Cyclades24 της Σύρου. Τα πλάνα δείχνουν την δύσκολη κατάσταση στο Στενό της Μυκόνου  όπου ο άνεμος "ετρεχε" με 90 χιλιόματρα την ώρα σύμφωνα με τον πίνακα της ΕΜΥ που αναρτήσαμε παραπάνω.

Το βαρύ χειμωνιάτικο σκηνικό, συμπληρώνει η ψιλή βροχή, που πέφτει σχεδόν ασταμάτητα ολόκληρη την ημέρα. Για άλλη μια φορά λοιπόν η Άνδρος, αναδείχθηκε… «πρωταθλήτρια» στην δύναμη του ανέμου που δέχεται και δικαίως διατηρεί το όνομα, «ανεμοδαρμένο νησί».

Παρά την κακοκαιρία ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν πουθενά ζημιές. Ισχυρές ριπές άνεμου παρατηρήθηκαν και στη Μύκονο με ένταση 90 χιλιόμετρα την ώρα. Πάντως σύμφωνα με την ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας υποχωρεί σταδιακά.

 Κ.Χ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θύελλα 13 μποφόρ;;;γιατί είχα την εντύπωση ότι η ''κλίμακα μποφόρ''φθάνει στα 12;;;;κάνω λάθος;;;;;;;;;;;;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχετε δίκιο. Όμως σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ριπές του ανέμου μερικές φορές ξεπέρασαν και τα 12 μποφόρ. Δεν συνέβη το ίδιο με τον κυματισμό της θάλασσας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro